Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ - ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ…. Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ -

 


                                                                            ΒΟΥΛΑ    04 / 09 / 2021

     blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                Αριθμ. Πρωτοκ. : 046/ 2021        

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv

 

ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ….

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ

 Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την καταδίκη και τη φυλάκιση της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Η δικαστική δικαίωση ήταν το αποτέλεσμα πολύχρονου αγώνα που έδωσαν οι οικογένειες των θυμάτων και οι δικηγόροι τους με τη συνεχή και δυναμική υποστήριξη του αντιφασιστικού κινήματος. Κάποιοι πίστεψαν ότι αυτή η ιστορική απόφαση θα σημάνει και το τέλος της φασιστικής και ρατσιστικής βίας, όμως έκαναν λάθος. Δυστυχώς στην κοινωνία μας υπάρχουν ακόμη θύλακες, λίγοι αλλά βίαιοι και επικίνδυνοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ναζιστικές, φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες και προσπαθούν να τις διαδώσουν.

Υπάρχουν όμως και αμετανόητοι ομοϊδεάτες υποστηρικτές σε καίρια κυβερνητικά πόστα. Μην ξεχνάμε ότι υπουργός στα νιάτα του υπήρξε  πρόεδρος της νεολαίας της χουντικής  ΕΠΕΝ, έτερος υπουργός διακήρυττε δημόσια τον  θαυμασμό του για τον ακροδεξιό ρατσιστή ΄Ορμπαν. Και οι δύο ήταν προβεβλημένα στελέχη του ΛΑΟΣ, όπως και ο νέος υπουργός υγείας, ο οποίος έχει κάνει δημόσια πολλές ρατσιστικές και ξενοφοβικές δηλώσεις. Για το λόγο αυτό η υπουργοποίησή του προκάλεσε αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις και στον ευρωπαϊκό χώρο.

Να μην ξεχνάμε ότι ο ιδρυτής και ηγέτης του ΛΑΟΣ δήλωνε μέχρι τέλους ότι η «Χρυσή Αυγή» ήταν πατριωτική και στήριξε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφοδέλτια που περιελάμβαναν υποψηφίους όπως ο Ηλίας Παναγιώταρος, στέλεχος της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε για τη ενεργή συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση. 

Η σημερινή έξαρση φασιστικής βίας σε χώρους εκπαίδευσης δεν είναι νέο φαινόμενο. Είναι η τακτική που ακολουθούν οι νεοναζιστικές και φασιστικές ομάδες, οι οποίες στοχεύουν στην νεολαία, την οποία  θεωρούν ευκολότερο στόχο για ένταξη στις ομάδες κρούσης τους, ειδικά σε περιοχές που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση. Κοινωνικές ανισότητες, ανέχεια, μορφωτικός και κοινωνικός αποκλεισμός κυρίως των νέων αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τη διάδοση τέτοιων άθλιων ιδεών. Η ιστορία το αποδεικνύει, το ίδιο έκαναν ο Χίτλερ και ο Μεταξάς για να εγκαθιδρύσουν την φασιστική – ναζιστική δικτατορία τους.

Η βία και τα δεινά του φασισμού – ναζισμού έχουν πληγώσει και στοιχειώσει όλη την υφήλιο και ειδικά τους Έλληνες που πολέμησαν ηρωικά ενάντια στον ολοκληρωτισμό και την  μηδενιστική κοινωνία που πρεσβεύουν με θύματα σε χιλιάδες οικογένειες.

Η  ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση σε αυτούς τους αρχικά μεμονωμένους φασιστικούς θύλακες σε σχολεία και μάλιστα την ίδια χρονική στιγμή που χτυπά αλύπητα τους εκπαιδευτικούς στις αγωνιστικές διεκδικήσεις τους για την παιδεία, δείχνει ξεκάθαρα  την νοοτροπία που την διακατέχει.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας και ‘’ακαδημαϊκού δασκάλου’’:«Η βία των ναζιστικών ομάδων είναι εξ ίσου καταδικαστέα με τη βία των αντιφασιστών ή οποιουδήποτε αυτόκλητου υπερασπιστή της νομιμότητας» εξομοιώνοντας τον θύτη με το θύμα και κλείνοντας το μάτι σε φασιστικές ομάδες.

Όταν η φασιστική – ναζιστική – ρατσιστική βία κτυπά κάποιο μέλος της κοινωνίας, περνάμε πάνω από τα τείχη των ιδεολογικών διαφορών μας και όλοι μαζί συντασσόμαστε δυναμικά και ανυποχώρητα ενάντια στο φασισμό.

Στεκόμαστε δίπλα στα μέλη της ΚΝΕ, του ΚΕΕΡΦΑ και κάθε συλλογικότητας αλλά και δίπλα σε όποιο άτομο γίνεται στόχος ναζιστικής και ρατσιστικής βίας.

Δηλώνουμε ότι αποτελούμε ένα ενιαίο αδιαίρετο δυναμικό, δημοκρατικό τείχος ενάντια στη φασιστική και ρατσιστική βία.

 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ – ΝΑΖΙΣΜΟΥ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

                                                                 ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου