Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

ΘΕΣΕΙΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. στην ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ για την ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

             


 

                                                                       Βούλα  11/01/2022     

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                              Αριθμ. Πρωτοκ. : 003 / 2022         

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

                                                    

 

ΘΕΣΕΙΣ της   ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.  στην ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ για την ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Σήμερα 9 Ιανουαρίου έγιναν οι προβλεπόμενες ψηφοφορίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβούλιου (Δ.Σ.), της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.), οι οποίες είχαν αναβληθεί λόγω πανδημίας.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. όπως πάντα σεβόμενη την εντολή που πήρε με την ψήφο των πολιτών, συμμετείχε στην συνεδρίαση όπως και σε όλες τις συνεδριάσεις από την αρχή μέχρι το τέλος τους. Συμμετέχει συνειδητά καταθέτοντας πάντα θέσεις, προτάσεις που αφορούν και στηρίζουν τους πολίτες, υποστηρίζοντας τες με ενέργειες και δράσεις και εκτός συλλογικών οργάνων του Δήμου.

Στην διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. κατέθεσε και πάλι τις θέσεις της που αφορούν την πρόσφατη αντιδημοκρατική  νομοθεσία της κυβέρνησης, για την ανάδειξη των μελών και την λειτουργία της Ο.Ε. και της Ε.Π.Ζ.

Η συμμετοχή μας στην ειδική συνεδρίαση είναι θέμα πεποίθησης, πιστεύουμε ότι στα συλλογικά όργανα οφείλεις να παρίστασαι και να δίνεις  τον αγώνα σου ζωντανά και δημόσια, τιμώντας την λαϊκή εντολή  που έλαβες να μετέχεις και να τους εκπροσωπείς.

Η συμμετοχή σε όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποτελεί στοιχείο δημοκρατικής λειτουργίας και πλουραλισμού. Η επιβολή της νομοθεσίας από την κυβέρνηση που εξαιρεί όλη την ελάσσονα αντιπολίτευση από τις επιτροπές του Δήμου αποτελεί σαφή φαλκίδευση της λαϊκής εντολής που δόθηκε στις τελευταίες εκλογές με την ψήφο των πολιτών.

 Οι πολίτες ψήφισαν με απλή αναλογική και γνώμονα την μεγίστη δυνατή εκπροσώπηση των παρατάξεων στα συλλογικά όργανα του Δήμου και αυτό ανατράπηκε με την εκ των υστέρων νομοθέτηση διατάξεων που εξαιρούν όλη τη  ελάσσονα αντιπολίτευση. Εκτός αυτού νομοθετήθηκε και η εκχώρηση πάρα πολλών και σημαντικών θεμάτων στην Οικονομική Επιτροπή  και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που αποφασίζουν ερήμην του ανώτερου θεσμικού οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει και την καθολική εκπροσώπηση από όλες τις παρατάξεις.

 

Στο δεύτερο μισό της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά ανοικτά  μέτωπα και πολλά νέα που έρχονται και αυτό προϋποθέτει τα συλλογικά όργανα να λειτουργούν με την μέγιστη συμμετοχή και με όρους δημοκρατίας και ισονομίας, για το σκοπό αυτό η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. κατέθεσε και πάλι τις προτάσεις της προς το νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τον Δήμαρχο και όλες τις Δημοτικές παρατάξεις.

ΔΕΙΤΕ: Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Προτάσεις για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (rikipvvv.blogspot.com)

 

                                                                                                                  ΡΙ.ΚΙ.Π   Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου