Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ο ΧΙΟΝΙΑΣ στη Β.Β.Β. & η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ


                                   

                                                               Βούλα  26/01 /2022  

  blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 004 / 2022          

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook: www.facebook.com/rikipvvv                                                                                  

Δελτίο  Τύπου – Ανακοίνωση

Ο  ΔΗΜΟΣ  Β.Β.Β.  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ  ΜΕ  ΕΠΑΡΚΕΙΑ  ΤΟ  ΧΙΟΝΙΑ, 

ΕΝΩ  η  ΥΠΟΛΟΙΠΗ  ΑΤΤΙΚΗ 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΠΙΔΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΕ  ΕΝΑ   ΑΝΑΛΓΗΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ.

ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ.

Μετά την επέλαση του έντονου φαινομένου της χιονοκαταιγίδας σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας η γενική εκτίμηση είναι ότι για μία ακόμη φορά ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε επαρκώς. Για άλλη μία φορά παρατηρήθηκαν  τρομακτικές ελλείψεις στο σχεδιασμό αποτελεσματικής πρόληψης και στο συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων, οι οποίες μαζί με τη διασπορά αρμοδιοτήτων και τις ελλείψεις υποδομών και εξοπλισμού διαχρονικά οδήγησαν στην δραματική κατάσταση που βίωσαν  οι πολίτες σε όλο το λεκανοπέδιο.

Ολοφάνερα εγκληματικά λάθη, ολιγωρίες αλλά και μεθοδεύσεις δεκαετιών οδήγησαν μια ολόκληρη περιφέρεια, την πρωτεύουσα του κράτους, σε παράλυση των υποδομών και των δομών προστασίας. Χιλιάδες πολίτες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και αρκετοί τα βιώνουν .

Ζήσαμε τον επικίνδυνο εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών  στην χρυσοπληρωμένη ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ που ζητά και διαφυγόντα κέρδη  87.000.000 € για την περίοδο της πανδημίας.

Ζήσαμε τον πολυθεσίτη Περιφερειάρχη Αττικής να διαφημίζει τον σύγχρονο εξοπλισμό (όπως αποδείχτηκε χρυσοπληρωμένος ιδιωτικός) στα κανάλια και να κλείνει η  Μεσογείων, η Κατεχάκη, η Κηφισίας, η Μαραθώνος και άλλοι βασικοί οδικοί άξονες μαζί με κεντρικά νοσοκομεία.

Οφείλουμε εδώ να αναφέρουμε και να εξάρουμε το έργο των στελεχών όλων των σωμάτων, μόνιμων αλλά και εποχικών καθώς και τους στρατιώτες που υπηρετούν την θητεία τους, της πολιτικής προστασίας σε όλες τις βαθμίδες  αλλά και των εθελοντών πολιτών, που σε κάθε ανάλογη δύσκολη περίσταση με αυτοθυσία και αίσθημα αλληλεγγύης επιχειρούν στο πεδίο για να σώσουν και να ανακουφίσουν το κοινωνικό σύνολο. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Η υφιστάμενη κατάσταση σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας  περίτρανα αποδεικνύει ότι δεν λειτουργεί και είναι αναποτελεσματική και επικίνδυνη, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι σε ποιον θα αποδοθούν οι ευθύνες όταν έρθει η ώρα του απολογισμού. Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει παντού και δογματικά το αναχρονιστικό φεουδαρχικό μοντέλο του υδροκέφαλου επιτελικού κράτους αντί του σύγχρονου και αποτελεσματικού της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με εκχώρηση και σαφή καταμερισμό αρμοδιοτήτων και ευθυνών.  

Αποδεικνύεται ότι το υφιστάμενο πλαίσιο και σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας εθνικά και τοπικά πρέπει να αλλάξει άμεσα και να συμπεριλάβει  όλη την διεθνή και εθνική εμπειρία, την ανά τόπο ανάλυση κινδύνων, την εφαρμογή συγκεκριμένων πρωτοκόλλων ανά περίπτωση. Είναι αναγκαία η άμεση αναβάθμιση και ανανέωση όλου του εξοπλισμού κυρίως στα σώματα που επιχειρούν στο πεδίο. Η επαρκής και διαρκής ενημέρωση των πολιτών και περιοδικές ασκήσεις ετοιμότητας στο σύνολο του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, είναι ξεκάθαρα πλέον αναγκαία. 

 Η άμεση στελέχωση όλων των εμπλεκομένων φορέων με επαρκές μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό θα σώσει ζωές. Οι φωνές που ζητούν την συνέχιση της υποστελέχωσης του Δημοσίου είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου και αναρωτιόμαστε τι είδους ανάπτυξη και εξέλιξη επιζητούν, πάντως όχι για το λαό και τη χώρα, για ποιους άραγε;

 

Επικεντρώνοντας στα σχετικά θέματα που αφορούν τον Δήμο μας:

Είναι σαφές ότι σε επίπεδο διαχείρισης της πρόσφατης χιονοθύελλας και των επιπτώσεων της ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε με επάρκεια. Με σχέδιο και με αξιόλογες και επίπονες συνεχής παρεμβάσεις διατήρησε ανοιχτό αρχικά το βασικό οδικό δίκτυο και  σταδιακά επεκτάθηκε και στις περισσότερες γειτονιές.

Κράτησε ανοιχτή την πρόσβαση στο γενικό νοσοκομείο Ασκληπιείο. Απομένουν σημεία στις παρυφές του Δήμου στα οποία χρειάζεται η παρέμβαση των συνεργείων για την πλήρη πρόσβαση.

Ο καθαρισμός από το χιόνι και η αποπαγοποίηση πρέπει να επεκταθεί και στα πεζοδρόμια.

Το  έμψυχο δυναμικό του Δήμου Β.Β.Β., τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι αξιέπαινοι εθελοντές έχουν συσσωρευμένη εμπειρία και επιχειρησιακή ετοιμότητα, οι υλικοτεχνικές  σχετικές υποδομές είναι σε καλή κατάσταση και ικανή επάρκεια, με εμφανή θετικά αποτελέσματα. 

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. δέχτηκε τα παράπονα των συμπολιτών για την πολυήμερη διακοπή από βλάβη στην ηλεκτροδότηση αλλά και την υδροδότηση. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν  εδώ και καιρό ηλεκτρικό ρεύμα λόγο αδυναμίας πληρωμής και δεν μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα στήριξης λόγω τεκμηρίων διαβίωσης και αξίας ακίνητης περιουσίας, των οποίων το μεγαλύτερο μέρος αφόρα την ‘’αντικειμενική’’ αξία της πρώτης κατοικίας, λόγω δε της αύξησης της αξίας έως και 55% από το 2022 σε τμήματα του δήμου το θέμα θα ενταθεί και θα αφορά πολύ περισσότερους. 

Θέμα που μας έθιξαν επίσης ήταν η συνδρομή όσων έχουν   ανάγκη για επείγουσα μεταφορά και βοήθεια και τους παραπέμψαμε στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου.

Επειδή υπάρχουν και οι πιο ευάλωτοι συνάνθρωποι μας, οι άστεγοι που μένουν σε εξωτερικούς χώρους και δεν θέλησαν να κάνουν χρήση των προσωρινών καταλυμάτων του δήμου, σε σημερινή επικοινωνία μας ζήτησαν ζεστά ροφήματα και  μεγάλα χοντρά χαρτόκουτα για την προστασία από το δριμύ ψύχος.

 

Η κυβέρνηση δεν μας έχει σε προτεραιότητα αφού θεωρεί ότι το μέλλον ανήκει στις μεγαλοεταιρείες  τις οποίες υποστηρίζει και λανσάρει ως την λύση σε όλα τα αδιέξοδα που μας έχει φέρει η αναποτελεσματική και επικίνδυνη  πολιτική της.

Η ΕΛΠΙΔΑ για την κοινωνία του αύριο και το ποιοτικό και ασφαλές περιβάλλον που επιθυμούμε δεν υπάρχει περίπτωση να μας δοθεί χωρίς να το διεκδικήσουμε δυναμικά.

--------------------------

·        Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  στην ιστοσελίδα της έχει ανηρτημένες όλες τις παρεμβάσεις της για την διαχείριση κρίσεων και την Πολιτική Προστασία,  ο σύνδεσμος είναι:   http://rikipvvv.blogspot.gr/  -  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ).

 

                                                                                                    ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου