Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

 



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΤΗΝ  ΠΡΑΞΗ

Η αλληλεγγύη ήταν μία από τις προτεραιότητες της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  από τη στιγμή της ίδρυσής της το 2013. Έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο θέματα για την οικονομική και κοινωνική στήριξη των συνανθρώπων μας (ψήφισμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς – προστασία και στήριξη αστέγων – κοινωνικές δομές Δήμου, διεύρυνση τους και όροι λειτουργίας – οικονομική στήριξη απόρων – μείωση δημοτικών τελών), συμμετέχει στη συλλογή βοήθειας για πληγέντες από φυσικές καταστροφές, άστεγους, οικονομικά αδυνάτους  και πρόσφυγες και στηρίζει  ενεργά συλλογικότητες αλληλέγγυων εθελοντών, ατομικά ή συλλογικά.

Τώρα ήρθε η στιγμή να ενεργοποιηθούμε ξανά συντονισμένα και να σταθούμε  με αλληλεγγύη πλάι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση που εξαθλίωσε και φτωχοποίησε ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, βιώνουμε την πανδημία και ξαφνικά ήρθε και ο πόλεμος να μας κάνει να φανταζόμαστε για το μέλλον ότι δυστοπικό έχουμε διαβάσει στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας.

Στην Ελλάδα οι συνέπειες του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης θα προστεθούν σε αυτές της πανδημίας που προστέθηκαν σε αυτές των μνημονίων. Γύρω μας να πληθαίνουν οι σαστισμένοι και απελπισμένοι συνάνθρωποι, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση κάνουν γενναίες περικοπές στα βασικά αγαθά ενώ στη χειρότερη στερούνται κάποια λίγα ή πολλά από αυτά, με οικτρά αποτελέσματα. Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή.

Στην Ουκρανία εκατοντάδες άμαχοι και στρατιώτες πεθαίνουν καθημερινά, εκατομμύρια εξαθλιωμένοι πρόσφυγες ξεσπιτώνονται και απελπισμένοι κατακλύζουν πάλι την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή βρήκαν ευκαιρία να αισχροκερδήσουν οι πολυεθνικές εταιρείες καυσίμων και οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας με συνολικό αποτέλεσμα να προκύψουν διάφορες μορφές ανθρωπιστικής κρίσης στις περισσότερες χώρες του κόσμου, με κύρια την επισιτιστική, γεγονός που δε φαίνεται να απασχολεί καθόλου αυτούς που κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους. Για άλλη μια φορά θα πρέπει εμείς να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, όπως έχουμε μάθει να κάνουμε στις δύσκολες στιγμές.

Η έκκληση αυτή γίνεται με την αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα και το Πάσχα, τη γιορτή της Αγάπης, αλλά έχει σκοπό να δημιουργηθεί ένα μόνιμο τοπικό δίκτυο υποστήριξης γιατί οι ανάγκες μεγαλώνουν κάθε μέρα.

Θα ξεκινήσουμε με τη συλλογή τροφίμων για τον ΑΛΛΟ  ΑΝΘΡΩΠΟ και φαρμάκων για το Μ.Κ.Ι.Ε. (Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελλάδας, πρώην Ελληνικού) από 14-20 Απριλίου.

Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος το 2011. Ο ίδιος μαζί με πολλούς άλλους εθελοντές μαγειρεύουν καθημερινά και προσφέρουν δωρεάν 1500-2000 μερίδες φαγητού στις γειτονιές της Αθήνας. Έχουν μαγειρέψει για τους πρόσφυγες και για πληγέντες από φυσικές καταστροφές σε πολλά μέρη της Ελλάδας.  Επίσης στηρίζουν οικογένειες με είδη πρώτης ανάγκης. Τον προηγούμενο μήνα ταξίδεψαν στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας, μαγείρεψαν για τους πρόσφυγες και μετέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελλάδας (πρώην Ελληνικού) λειτουργεί από το 2011 αδιάλειπτα και προσφέρει φάρμακα, ψυχολογική και ψυχιατρική στήριξη σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Επίσης στηρίζει με φάρμακα, αναλώσιμα και εξοπλισμό κοινωνικά ιατρεία, δομές φιλοξενίας προσφύγων και αστέγων, πληγέντες από φυσικές καταστροφές. Τελευταία έκανε τρεις αποστολές ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Ουκρανία.

Επικοινωνήστε μαζί μας διαδικτυακά ή τηλεφωνικά για τις προσφορές και τις ιδέες σας!

 

Τηλ. Επικοινωνίας: Μαίρη       Ηλιάδη    6974385816

                                Γεωργία Κιρκιλέση  6972894176

                               

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου