Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΟΡΜΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ στο ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΜΑ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β

 



                                    

 

                                                                   Βούλα  06/04 /2022  

  blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                            Αριθμ. Πρωτοκ. : 015 / 2022          

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                       

  Facebook: www.facebook.com/rikipvvv               

 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΟΡΜΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ -

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΣΧΕΤΙΚΑ  με  

ΑΠΟΚΡΙΣΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ   και  

 ΣΤΗΡΙΞΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ    στο   ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΜΑ της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. προς ΦΟΡΕΙΣ  15.3.2022

 

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. κατέθεσε μέσω email στις 15 Μαρτίου 2022 ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΑΝΑΦΟΡΑ  - ΑΙΤΗΜΑ για τα εξελισσόμενα έργα στην Μαρίνα της Βουλιαγμένης ( αντίγραφο ακολουθεί) με την ένδειξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ, που αφού ανέλυε το θέμα έθετε νέα δεδομένα που οι μέχρι τώρα μελέτες και εγκρίσεις δεν είχαν εξετάσει με αποτέλεσμα την σοβαρή περιβαλλοντική υποβάθμιση κυρίως στην θαλάσσια περιοχή του όρμου της Βουλιαγμένης και ζητούσε την άμεση διενέργεια αυτοψιών με την ταυτόχρονη λεπτομερή μέτρηση όλων των επιβαρυντικών για το περιβάλλον δεικτών ( ιζήματα – βυθοκορήματα – τοξικά χημικά) αλλά  και την αποτύπωση των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών του όρμου Βουλιαγμένης που τα καταγράφαμε με ακρίβεια και τα οποία  δεν έχουν συνυπολογιστεί στις μέχρι τώρα μελέτες και κατέληγε στο αίτημα για λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και μελλοντικών ανάλογων κινδύνων.

Αυτή η ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΑΝΑΦΟΡΑ  - ΑΙΤΗΜΑ αμέσως μετά δόθηκε στην δημοσιότητα με email στις 23 Μαρτίου 2022 και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις – αυτοδιοικητικούς- περιβαλλοντικούς οργανισμούς - συλλόγους – πολίτες. Η ανταπόκριση στο περιβαλλοντικό διακύβευμα που προκύπτει από την γιγάντωση της νέας Μαρίνας Βουλιαγμένης είναι συνεχής και μεγάλη. Πλέον  επικοινωνούμε με τον κάθε ενδιαφερόμενο για περαιτέρω λεπτομερή ανάλυση για το θέμα και συστράτευση του με σκοπό την διεύρυνση της στήριξης.

 

Μέχρι σήμερα έχουμε ενημερωθεί για τις παρακάτω ενέργειες (χρονικά) που πρόεκυψαν:

1)    το ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ & ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ της Περιφέρειας Αττικής, έλαβε και πρωτοκόλλησε  221552/16-3-2022  το Υπόμνημα Αίτημα μας  και κατόπιν επεξεργασίας του και με εντολή του Αν. Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής της, απέστειλε με διαβιβαστικό ( συνημμένα ) το Υπόμνημα Αίτημα  και όλα τα έγγραφα της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.  για περαιτέρω εξεργασία στο

 

2)    Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας στη  Γενική Δ/νση Περιβαλλοντικής Πολιτικής Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, το οποίο καλείται πλέον εκτός της δικής μας κατάθεσης του Υπομνήματος – Αίτησης  και από την Περιφέρεια  Αττικής να επανεξετάσει την αρχική έγκριση της με τα νέα δεδομένα.

3)    Η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ  στη Περιφέρεια Αττικής  μετά από λεπτομερή ενημέρωση κατέθεσε  ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 17/3/2022      ( συνημμένα )  για το θέμα της Μαρίνας Βουλιαγμένης με υπογράφοντες τους περιφερειακούς συμβούλους:  Βαρέλη – Στεφανίδη Ζωή,  Θεοχάρη Καίτη,  Κοροβέσης Στέλιος και αναμένεται η συζήτησή του σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

4)    Στην  ενημέρωσή μας ανταποκρίθηκε και η δραστήρια Βουλευτής του Μέρα 25  στην Ανατολική Αττική κ. Απατζίδη Μαρία, που κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα και ζητά την άμεση λήψη μέτρων από τον  Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας ( ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ).

 

 

Η ενημέρωση που διενεργούμε για το θέμα συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις και πιστεύουμε σύντομα να υπάρχουν και νέες ανακοινώσεις.

θανος  Ματόπουλος

Δημοτικός  Σύμβουλος  Β.Β.Β.

επικεφαλής  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.


ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ  τα  ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (παραπομπές):

1Ο ) https://drive.google.com/file/Περιφ.Αν.Αττικής τμ. Περιβαλλοντικού Έλεγχος 16.3.2022

 

2Ο) https://drive.google.com/file/Διαβιβαστικό Περ.Αν.Αττικής προς ΥΠΕΝ Περιβάλλον-Αδειοδότηση 1.4.2022

 

3Ο) https://docs.google.com/document/ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ - προς Περ.Συμβ.Αττικης-ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (17.3.2022)

 

4Ο)https://drive.google.com/file/ΑΠΑΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΜΕΡΑ 25 - ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΗ 1.4.2022 (ερώτημα 11917478)


{ακολουθεί  η ανάρτηση του αρχικού email της 15 Μαρτίου 2022 με όλα τα έγγραφα  

 Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΝΑΦΟΡΑ-  ΑΙΤΗΜΑ για ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ - ΑΥΤΟΨΙΕΣ σχετικά με ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ στον ΟΡΜΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (rikipvvv.blogspot.com) }

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου