Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΚΤΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΘΕΜΑΤΑ και ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ σε ΑΚΤΕΣ

 

                                                    Βούλα  20/06/2022

  

    blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                           Αριθμ. Πρωτοκ. : 031 / 2022        

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                      ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv                                   ΑΜΕΣΗ  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 

                                                                                                  ΑΜΕΣΕΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

                                                     ΑΜΕΣΟΣ   ΕΛΕΓΧΟΣ

 

                                                                 Προς: 

                                                        ΜΕΛΗ  ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ.  ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Ø ΜΕΛΗ από ΔΗΜΟ Β.Β.Β.

                                                                                  κ. Δήμαρχο Κωνσταντέλλο Γρηγόρη

                                                                                  κ. Γεωργουλόπουλο Διονύσιο

Ø ΜΕΛΗ από ΕΤ.Α.Δ.  Α.Ε.

                                                                                    ΔΕΝ   ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ  ΜΕΛΗ

 

 

ΘΕΜΑ:  ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΚΤΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ,  ΘΕΜΑΤΑ και ΑΜΕΣΗ  ΕΠΙΤΟΠΙΑ  ΑΥΤΟΨΙΑ  σε  ΑΚΤΕΣ    

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

1.    το με αριθμό πρωτοκόλλου έγγραφο της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. 029/2022 το οποίο έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένου από  Δήμο Β.Β.Β. 24204 της 16/06/2022- ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ επανυποβάλουμε

2.    το με αριθμό πρωτοκόλλου έγγραφο της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. 024/2022:  οι ΘΕΣΕΙΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. στην συνεδρίαση της  ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ.  Βούλας για το 2022.

……………

Μετά την σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με το κ. Δήμαρχο σχετικά με τα σοβαρά θέματα των παραλιών του Δήμου Β.Β.Β. και το ως άνω 1ο σχετικό μας έγγραφο, μας ενημέρωσε ότι θα προηγηθεί η σύγκληση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΚΤΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ και άμεσα θα συγκληθούν και αυτές της Βάρης και Βούλας. Αυτό για να επιλύσει τα σοβαρά θέματα της οργανωμένης ακτής Βουλιαγμένης που τα περισσότερα προκύπτουν από τις μονομερείς ενέργειες εκ μέρους της ΕΤ.Α.Δ.  Α.Ε. η οποία εμμένει στην θέση ότι η ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ.  ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ δεν μπορεί να συγκληθεί λόγω της αυτοδιαχείρισης της πλαζ από την ίδια την ΕΤ.Α.Δ.  Α.Ε..

Η θέση μας είναι ότι απαιτείται πριν την συνεδρίαση της ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ.  ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ η ΕΠΙΤΟΠΙΑ  ΑΥΤΟΨΙΑ  στην ακτή ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ για να καταγραφούν όλα τα υπαρκτά προβλήματα και, φυσικά, για να διατυπωθεί έμπρακτα ότι υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος.

Τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην συνεδρίαση είναι: το αντίτιμο εισόδου, που πλέον έχει ξεπεράσει κάθε έννοια λογικής και  αποτελεί σαφώς παράδειγμα αισχροκέρδειας, αλλά και το θέμα της διεξαγωγής μουσικής εκδήλωσης μέσα στην ακτή Βουλιαγμένης χωρίς να έχει υπάρξει η αναγκαία και προβλεπόμενη άδεια και συνεννόηση με το Δήμο.

Όπως έχουμε ενημερωθεί από πολίτες αλλά και από δημόσιες καταγγελίες,  η λειτουργία των οργανωμένων ακτών στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει τεράστια προβλήματα που πλήττουν την ασφάλεια των λουομένων, τα δικαιώματα των πολιτών – δημοτών και το φυσικό περιβάλλον και αυτό συμβαίνει μόνο  25 ημέρες μετά από την πρώτη συνεδρίαση των Επιτροπών Ελέγχου Ακτών για το 2022.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. καταθέτει τα σοβαρότερα από τα προβλήματα που έχει καταγράψει και αφορούν την οργανωμένη ακτή Βουλιαγμένης και ζητά την συζήτησή τους και την επίλυσή τους με λήψη άμεσων ενεργειών, σε αυτή την συνεδρίαση και την καταχώρησή τους στα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΚΤΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.

 

(ΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ από 27/5 έως σήμερα)

·         Το περιμετρικό φυτεμένο προκήπιο, έξω από την απαράδεκτη περίφραξη με κάγκελα είναι ακαθάριστο και με πολλά ξερά χόρτα και ξερά κλαδιά.

 

·         Στο χώρο στάθμευσης της ακτής και τον πέριξ χώρο υπάρχουν φωτιστικά που δεν λειτουργούν.

 

·         Οι τιμές εισόδου είναι εξωφρενικά υψηλές και απαγορευτικές για τους πολίτες και αποτελούν δείγμα αναλγησίας της διοίκησης της ΕΤ.Α.Δ.  Α.Ε..

 

·          Ειδικότερα για τους Δημότες του Δήμου Β.Β.Β. επιβάλλεται αντίτιμο εισόδου που είναι το  υψηλότερο ακόμη και από τις παραλίες που διαχειρίζονται ιδιώτες.

 

·         Στις ειδικές κατηγορίες η επιβολή αντιτίμου στους συνοδούς πολιτών Α.Μ.Ε.Α. είναι απαράδεκτη και επίσης το μειωμένο εισιτήριο σε ηλικιωμένους οφείλει να συμπεριλάβει όλους τους συνταξιούχους άνω των 67 ετών.

 

·         Το γεγονός ότι η παραλία έχει καταληφθεί από ομπρέλες και ξαπλώστρες πέραν του προβλεπόμενου δεν αφήνει ουσιαστικά ελεύθερο χώρο για τους πολίτες που δεν επιθυμούν την χρήση ξαπλώστρας.

 

·         Η συνέχιση εργασιών διαμόρφωσης επί της ακτής ενώ είναι σε λειτουργία ενέχει

 κινδύνους για τους λουόμενους.

 

·         Η παροχή ιατρικής φροντίδας σε άτομα που τσίμπησε η μωβ μέδουσα ειπώθηκε σε ερώτημα  πολίτη  ότι δεν είναι  διαθέσιμη.

Οι παραπάνω παρατηρήσεις θέτουν και το επιπλέον εύλογο ερώτημα, μια τέτοια οργανωμένη ακτή μπορεί να φέρει το σήμα ποιότητας ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, σίγουρα όχι και σαφώς οφείλει να επανεξεταστεί η χορήγησή της.

Διατυπώνουμε και φέτος την πάγια θέση μας ότι οι παραλίες πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση χωρίς αντίτιμο και οι αναγκαίες υποδομές τους να μην επιβαρύνουν και αλλοιώνουν  τη φυσική τους μορφή έτσι ώστε να εξυπηρετούν το σκοπό τους, που είναι η ήπια αναψυχή των πολιτών. Αυτό καταθέτουμε σαν πρόταση κάθε χρόνο στις συνεδριάσεις των ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ.  Β.Β.Β. αναλυτικά οι θέσεις μας στο ως άνω 2ο σχετικό μας έγγραφο.

Είναι ακράδαντη πεποίθησή μας ότι η άνευ όρων εμπορευματοποίηση των παραλιών μας δεν είναι σε καμία περίπτωση μονόδρομος

 

 

 

για την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Θάνος  Ματόπουλος

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου