Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ του ΔΗΜΟΥ Β.Β.Β.

 

                                                                                     

                                                               Βούλα  02/07/2022

  

    blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                      Αριθμ. Πρωτοκ. : 032 / 2022        

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv                                  

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ του ΔΗΜΟΥ Β.Β.Β.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. σε ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Στα πλαίσια της ενεργής αυτοδιοικητικής δράσης της, η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. αναζήτα ασταμάτητα την τεκμηριωμένη ενημέρωση για όλα τα θέματα του Δήμου αλλά και όλα όσα απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες. Υπάρχουν θέματα που έρχονται από το παρελθόν και όλοι πλέον τα θεωρούν μη διεκδικήσιμα και άλλα που είναι πρόσφατα και η ενημέρωση που δίνεται είναι πλημμελής ή ανύπαρκτη γιατί δεν εξυπηρετεί το αφήγημά τους. 

Επί όλων των θεμάτων η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. αναζητά δεδομένα και προβαίνει σε μελέτη η οποία την οδηγεί, μαζί με το πλαίσιο αξιών και αρχών της, σε  συμπεράσματα που έγκαιρα και δημόσια ανακοινώνει. Γι αυτό το σκοπό έχει δημιουργήσει πολυθεματική ψηφιακή βιβλιοθήκη και διαθέτει δημόσια τις  παραπομπές κάθε θέματος για την μετάβαση στον ιστοχώρο της.

Τρία σημαντικά θέματα θα επαναφέρουμε στην επικαιρότητα και θα διεκδικήσουμε τη λύση τους.

 

π.ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΟΝΙΑΡΗ - ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ στη ΒΟΥΛΑ 

Η πολύκροτη υπόθεση που δικαιολογημένα απασχόλησε την τοπική κοινωνία από το φθινόπωρο του 2020, όπου ο Δήμαρχος έφερε με τυμπανοκρουσίες το θέμα της απαλλοτρίωσης όλων των εντός σχεδίου πόλης Οικοδομικών Τετραγώνων (Ο.Τ.)  π. οικοπέδων ΚΟΝΙΑΡΗ - ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ εκτάσεως 71 στρεμμάτων,  αξίας άνω των 72.000.000. €  τότε, τα οποία διαπραγματεύονταν για αγορά η εταιρεία  VHPH Properties Μονοπρόσωπη Α.Ε.. Μετέπειτα, ο Δήμαρχος προσγειώθηκε και αποδέχτηκε την πρότασή μας, που από την αρχή διατυπώναμε, δηλαδή την  άμεση έναρξη των απαιτούμενων και προβλεπόμενων διεργασιών για να μειωθεί ο υπάρχων συντελεστής δόμησης αλλά και κάλυψης (που τελικά περιέργως δε  συμπεριέλαβε την μείωση κάλυψης) στα αδόμητα Ο.Τ. της περιοχής.

Η ‘’επένδυση’’, όπως προβλέψαμε, εγκρίθηκε με τους ευνοϊκούς όρους των στρατηγικών επενδύσεων και ο Δήμαρχος ‘’κυνηγά’’ δικαστικά την εξέλιξη αυτή, ζητώντας αντισταθμιστικά οφέλη αυτή τη φορά.

Η πρόσφατη εξέλιξη είναι ότι εγκρίθηκε, με συγκεκριμένους όρους,  από το Υπ. Πολιτισμού στις 20/6/2022 ‘’η εκτέλεση του έργου με τίτλο: Ανέγερση συγκροτήματος κατοικιών με υπόγεια και υπόγειο χώρο στάθμευσης στη Βούλα, Ο.Τ. 255, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας VHPH Properties Μονοπρόσωπη Α.Ε.  στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλείου Βουλγαροκτόνου και των οδών Μπουμπουλίνας και Βασ. Γεωργίου (Ο.Τ. 255), στη Δ.Ε. Βούλας του Δήμου Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης’’

Τα έργα ανοικοδόμησης αρχίζουν και απομένει να δούμε τι όρους δόμησης – κάλυψης, και ποιες πιθανές παρεκκλίσεις των υφιστάμενων πολεοδομικών όρων στην περιοχή, θα εγκρίνει τελικά η διοίκηση για το σύνολο της οικιστικής ‘’ επένδυσης ‘’. 

 

ΨΗΦΙΑΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β για το θέμα * : https://drive.google.com/drive/folders/18CipkDiISkR8mVVD8bq0n34IUsH6oycI?usp=sharing



ΠΑΡΑΚΤΙΟ  ΜΕΤΩΠΟ – ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Πολλοί αναφέρονται στα θέματα προσβασιμότητας και ασφάλειας στις μετακινήσεις όλων των πολιτών, όμως το θέμα αναδεικνύει, στην ολότητα του αλλά και εντοπισμένα στα καίρια σημεία του, μόνο η   ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. από το 2014. Το έχουμε σε όλες μας τις προτάσεις για το Τεχνικό πρόγραμμα αλλά και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, και μάλιστα διοργανώσαμε το 2019 σχετική ενημερωτική εκδήλωση.

Σήμερα θα αναφερθούμε στο θέμα εστιάζοντας, για μια ακόμη φορά, στην ασφάλεια και προσβασιμότητα στο παράκτιο μέτωπο και στην παραλιακή λεωφόρο.

Απαιτείται, αρχικά, η αξιολόγηση του σημείου που μελετάμε. Η παραλιακή λεωφόρος κατασκευάστηκε το τέλος της δεκαετίας του 1950, δηλαδή σε μία εποχή με πολύ λίγα αυτοκίνητα και υποτυπώδη αστική ανάπτυξη από τη Γλυφάδα μέχρι το Σούνιο. Σήμερα η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η αστικοποίηση των παράκτιων Δήμων του Σαρωνικού έχει εκτοξευτεί στα ύψη, η επικράτηση των Ι.Χ. μέσων μεταφοράς έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακή ασφυξία και η μεταφορά του νέου διεθνούς αεροδρομίου στα Σπάτα, μαζί με την μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε διεθνές διακομετιστικό εμπορικό  κέντρο, αλλά και κέντρο επιβατικής ναυτιλίας, μεταμόρφωσε την παραλιακή σε εθνική οδό την Ε91, μεγάλης κυκλοφορίας με ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Επίσης, όλοι οι κάτοικοι της  κεντρικής  Αττικής επισκέπτονται πλέον όλο το χρόνο τους παράκτιους δήμους, αυξάνοντας σταδιακά το πρόβλημα. Οι προδιαγραφές της παραλιακής του 1960 δεν επαρκούν για τις ανάγκες κυκλοφορίας και ασφάλειας της σημερινής κοινωνίας. Χαρακτηριστικό ότι έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια στο Δήμο μας φωτεινοί σηματοδότες στην παραλιακή από το 2015 και δεν τοποθετούνται γιατί η λογική είναι στου εθνικού ενδιαφέροντος μεγάλους οδικούς άξονες να μην υπάρχει συχνή ανάσχεση της κυκλοφορίας με  φωτεινούς σηματοδότες.

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν σημειακά  θέματα στην ασφαλή όδευση πεζών στην παραλιακή κυρίως στην Βούλα τα οποία έρχονται από το παρελθόν.

Αρχικά, το πρώην αναψυκτήριο ΣΜΑΡΑΓΔΙ, το οποίο έκλεισε για υγειονομικούς λόγους, με ανάκληση άδειας λειτουργίας, πλέον δεν μπορεί να πάρει νέα άδεια λειτουργίας. Η μία γωνία του οικοδομήματος κλείνει την διέλευση των πεζών στο παραλιακό πεζοδρόμιο και το κτήριο είναι πια επικίνδυνο ερείπιο πάνω στην παραλία.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. έθεσε το θέμα του χαρακτηρισμού του σαν επικίνδυνο κτίσμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις διαδικασίες, και ζήτησε την απαλλοτρίωσή του με ουσιαστικά χαμηλό κόστος για στην ασφάλεια διέλευσης των πεζών και των λουομένων.

Το επόμενο και το πιο επικίνδυνο για την διέλευση των πεζών είναι το μπαρ – εστιατόριο – αναψυκτήριο πρώην ΒΟ στην Βούλα, του οποίου η μία μεγάλη του πλευρά προσεγγίζει την παραλιακή σε μήκος 25 μέτρων, στενεύοντας το πεζοδρόμιο στα 50 εκατοστά ωφέλιμο.

Το κτήριο είναι από το 2018 υπό κατασκευή και έχει περιφραχτεί σαν εργοτάξιο με αποτέλεσμα και αυτό το ελάχιστο πεζοδρόμιο να έχει καταλειφθεί.

Μελετώντας το θέμα του π. ΒΟ διαπιστώσαμε ότι έχει αναγνωριστεί σαν οικοδομική νησίδα αρ. 483 επιφανείας 466,55 τ.μ. αρχικά για ισόγειο ξενοδοχείο ΦΕΚ 59 Α 1956, περιέργως το κτήριο δεν βρίσκεται στην θέση που το χωροθετεί το ΦΕΚ του 1959. Σήμερα προβλέπεται η  δυνατότητα δόμησης 2 οροφών έως 747,14 τ.μ , με ισόγεια πέργκολα, χωρίς μόνιμη δομική περίφραξη για χώρος εστίασης. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση εστίασης όλα τα χρόνια που λειτουργούσε καταλάμβανε με κατασκευές και χρήσεις το εμπρός σε αυτήν τμήμα, προς την θάλασσα, επιφανείας 300 τ.μ., τα δε καλοκαίρια επεκτείνονταν σε όλη την εμπρός της παράκτια περιοχή καταλαμβάνοντας μέχρι και το τμήμα του αιγιαλού. Χρησιμοποιούσε δε τακτικά και το παρακείμενο δημοτικό χώρο στάθμευσης σαν ιδιωτικό.     

Σήμερα έχουν  ξεκινήσει και πάλι οι εργασίες ανοικοδόμησής του, έχει ήδη αντικαταστήσει την κλασική αδειοδοτημένη πέργκολα με βαρέως τύπου σιδεροκατασκευή  χωρίς κλίση της οροφής επιφανείας 150 τ.μ., με προφανή στόχο την δημιουργία ανάλογου μπαλκονιού για χρήση από τους πελάτες. Υπάρχει άραγε άδεια για αυτή τη μετατροπή και εγκεκριμένη μελέτη; Κατασκευάζεται και μεγάλη σιδεροκατασκευή στην ταράτσα του κτηρίου. Με τι άδεια και τι χρήση;

Σε ερώτημά μας το 2018 ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει τον ιδιοκτήτη να παραχωρήσει επαρκή χώρο από το κτίσμα σαν στοά για την αύξηση του παραλιακού πεζοδρομίου. Περιμένουμε να δούμε να υλοποιείται αυτή η δέσμευση  ΟΜΩΣ  αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποδεχτούμε πρακτικές του παρελθόντος με δέσμευση δημόσιου κοινόχρηστου χώρου – παραλίας, αιγιαλού  ή  του δημοτικού χώρου στάθμευσης- που εξυπηρετούν τους πολίτες. 

 

ΨΗΦΙΑΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β για το θέμα ΒΟ * :

https://drive.google.com/drive/folders/1qVvUmxwJR-X0A_mNPEnhT33UV4yr9j43?usp=sharing


https://drive.google.com/drive/folders/1qVvUmxwJR-X0A_mNPEnhT33UV4yr9j43?usp=sharing



 

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΖΩΣΤΗΡΑ ΣΤΟΝ  ΑΣΤΕΡΑ – 

ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑΟΣ VS  ΠΛΑΖ  VIP

Ένα θέμα που μόνο η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. από το 2013 θέτει πολύ συχνά, δημόσια και στο Δημοτικό συμβούλιο, και το έχει πάντα  σαν πρώτιστη διεκδίκηση της, είναι αυτό για τον απεγκλωβισμό του Α΄ προστασίας αρχαιολογικού θησαυρού του ναού Απόλλωνα Ζωστήρα, που εξακολουθεί να είναι  δέσμιος της ‘’επένδυσης’’ του Αστέρα Βουλιαγμένης. Το θέμα αυτό διεθνοποίησε σαν ανάλγητη πρακτική με ζωντανή συνέντευξη τον Ιανουάριο του 2015  μπροστά στο απαράδεκτο παράθυρο θέασης του ναού στην Γαλλική TV5  (το βίντεο: https://drive.google.com/file/d/1KK-Fcv8tCQPcC0rLGctoyU5tHm_yS0nm/view?usp=sharing)

 Δεκαετίες τώρα σέρνεται το πρόβλημα επισκεψιμότητας που έχει ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα (6ος π.Χ. αιώνας) που αποτελεί ατραξιόν για την ακτή του Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά ο κόσμος μπορεί να τον δει μόνον από ένα γυάλινο παράθυρο, κι αυτό από τον δρόμο. Για να τον επισκεφθεί κανείς Σαββατοκύριακο πρέπει να δώσει 80 ευρώ και τις καθημερινές 50, που είναι και η ελαχίστη τιμή για την πλαζ του ξενοδοχείου. Στο Λούβρο παρεμπιπτόντως η είσοδος είναι 17 ευρώ για τις μόνιμες συλλογές και στην Ακρόπολη 20 ευρώ το καλοκαίρι και 10 το χειμώνα.

Από το 2016 υποτίθεται ότι αποφασίσθηκε ο χώρος να απομονωθεί ως αρχαιολογικός και να καταστεί επισκέψιμος. Έξι χρόνια πέρασαν κι αυτή η απλούστατη κατασκευή δεν λέει να ολοκληρωθεί. Το 2018, μάλιστα, υπογράφηκε απόφαση που όριζε και τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωνόταν ο χώρος που βρίσκεται ο ναός. Προβλεπόταν να διαχωριστεί από την πλαζ, με ξεχωριστή εποπτευομένη είσοδο και την κατασκευή κιγκλιδώματος και φύτευση χαμηλής-μεσαίας χλωρίδας. Επίσης, να είναι ελεύθερος από υψηλά στοιχεία (π.χ. ομπρέλες) σε απόσταση περίπου 12 μέτρων από τη νοητή προέκταση των γωνιαίων κιόνων του ναού κάθετα προς την ακτογραμμή, για την απρόσκοπτη θέαση της θάλασσας από τον ναό κ.ά.

Ο ναός βρίσκεται μέσα στην πλαζ του Αστέρα (με μακροχρόνια μίσθωση) και περιβάλλεται από γκαζόν, γύρω από το οποίο υπάρχει διάδρομος. Όλοι οι λουόμενοι - πελάτες της ιδιωτικής πλαζ τον απολαμβάνουν. Μπορεί (θεωρητικά) γίνει αίτημα στο υπουργείο πολιτισμού – τοπική εφορία αρχαιοτήτων από μαζικούς φορείς (σχολεία - συλλόγους) και  υπάλληλός του να συνοδεύει τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, αλλά ο απλός πολίτης δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης.

ΨΗΦΙΑΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β για το θέμα * :

https://drive.google.com/drive/folders/0B1TQVRkjg2zwempGa2lSdGJtRzA?resourcekey=0YbgBjcdmWb74YpEEEGqnag&usp=sharing

 


 

Α΄ ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ  &  π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ  ΒΟΥΛΑΣ = ΑΦΕΣΗ  ΑΜΑΡΤΙΩΝ  & ΣΥΝΕΧΙΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Πέρασαν δύο μήνες από την επείγουσα επιστολή – καταγγελία της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. για τις σοβαρές παρατυπίες που διαπίστωσε και κατέγραψε σε αυτοψία που έκανε στο χώρο. Για το θέμα μας απάντησε η  Διεύθυνση ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ που όμως έκανε αυτοψία ΜΟΝΟ στην Α΄πλαζ στις 10/5/2022 μία εβδομάδα μετά από την ενημέρωσή μας. Στην Α΄πλαζ δεν είδαν ούτε κομμένα δέντρα ούτε κατασκευές χωρίς έγκριση!  Για τα τεκταινόμενα στο π. Κάμπινγκ Βούλας δε έγινε ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος και στις 24 Ιουνίου,  πολίτες μας ειδοποίησαν ότι από το πρωί γίνονται εντατικές χωματουργικές εργασίες – κατεδαφίσεις και κόψιμο πολλών μεγάλων δέντρων, άμεσα σπεύσαμε στο σημείο και επί ώρες  καταγράψαμε με ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ ( βρίσκονται στην παραπομπή : https://drive.google.com/drive/folders/1RlgmYfsV3KYFJ7uvNKs88ubz4aNQ6Hj8?usp=sharing *)     

Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι η επιχείρηση ταχείας αποκομιδής των προϊόντων εγκλήματος, δηλαδή των κορμών δέντρων και των εκχερσωμένων ριζών τους, γινόταν με απόλυτη προτεραιότητα για να μην υπάρχουν τα πειστήρια του εγκλήματος!!!

Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον  Αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης  κ. Βάση Νίκο που έσπευσε στο χώρο και διαπίστωσε και ο ίδιος το ολέθριο έργο των ‘’επενδυτών’’ και δεσμεύτηκε ότι την επομένη το πρωί η ΥΔΟΜ θα προβεί σε επιτόπιο έλεγχο για αποτύπωση των δέντρων που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ οι ‘’επενδυτές’’ . Η αυτοψία αυτή έγινε και η ΥΔΟΜ διαπίστωσε ότι κόπηκαν 13 δέντρα, διακόπηκαν οι εργασίες και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 45.500€.                                                   

Στις 3 Ιουνίου όμως ( χωρίς ενημέρωση εάν πλήρωσαν το πρόστιμο) τους δόθηκε η  ’ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ 251352/21 ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ «AΔΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ Α' ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ» ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ’’

Στο επικαιροποιημένο τοπογραφικό διάγραμμα παρουσιάζεται ότι στον παράκτιο χώρο που έγιναν οι εργασίες κατεδάφισης και εκρίζωσης δέντρων  υπήρχαν μόνο φυτά και θάμνοι μικρής ανάπτυξης, ενώ υπάρχει καταγραφή ότι εκεί υπήρχαν πάρα  πολλά μεγάλα και ψηλά δέντρα  (παραπομπή : https://drive.google.com/file/d/1XLTTpAxDcDiro8eaWPJX7vqRv_H0IEXz/view?usp=sharing*)     

Ο χώρος του π. κάμπινγκ Βούλας αποτελούσε μία όαση πρασίνου στη παράκτια ζώνη η οποία μπόρεσε και επιβίωσε και αναπτύχτηκε χωρίς φροντίδα τα τελευταία 20 χρόνια δημιουργώντας ένα μοναδικό παράκτιο οικοσύστημα το οποίο φιλοξενούσε αξιόλογη πανίδα.

Το πρώτο μεγάλο πλήγμα για το ιδιαίτερο αυτό οικοσύστημα ήταν τον Νοέμβριο του 2015 όταν μετά από καταρρακτώδεις βροχές ο χώρος πλημμύρησε για πολλές μέρες και όταν υποχώρησαν τα νερά διαπιστώσαμε τον αφανισμό χιλιάδων ζώων ( χελώνες – μικρά ερπετά…). Το χειμώνα που ακολούθησε πολλά δέντρα έπεσαν επειδή το χώμα είχε  γίνει λάσπη παρασύροντας και μικρότερα.

Σήμερα αυτό που μετέτρεψε το μοναδικό αυτό  χώρο  σε κρανίου τόπο δεν ήταν μια απρόβλεπτη φυσική θεομηνία αλλά η αναμενόμενη επενδυτική μανία που σαν στόχο έχει μόνο το κέρδος του επενδύτη, πράγμα για το οποίο  τους είχαμε προειδοποιήσει και αυτοί αδιαφόρησαν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΕΝ ΟΙΔΑΝ  ΟΤΙ  ΟΥΔΕΝ  ΕΙΔΑΝ ( δηλ: ένα γνωρίζουν ότι  τίποτα δεν είδαν)

Το θέμα δεν σταματά εδώ, αλλά θα αγωνιζόμαστε μέχρις ότου οι παράκτιες ζώνες και οι παραλίες αποκτήσουν την κοινοχρηστία που θα τις καθιστά πραγματικό Δημόσιο αγαθό για όλους τους πολίτες και θα προστατεύονται σαν ευαίσθητο φυσικό οικοσύστημα.  

 

ΨΗΦΙΑΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β για το θέμα του π. Κάμπινγκ Βούλας * :

https://drive.google.com/drive/folders/1od7mQ1kqpSWu3LDf9-suysLdtXiTAODd?usp=sharing

 


για την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Θάνος  Ματόπουλος

*  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ/ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ  ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ σαν URL – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΥ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου