Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Δολοφονία Γρηγορόπουλου 15 χρόνια που δεν τους έμαθαν τίποτα!

 




Δολοφονία  Γρηγορόπουλου  15  χρόνια  που  δεν  τους  έμαθαν  τίποτα! 

Όποιο κι αν ήταν το νόημα που έπρεπε να κατανοηθεί, από την εκάστοτε εξουσία,  μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αμετανόητο Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, σίγουρα δεν έχει κατανοηθεί.

Τίποτα Δεν Είναι Αυτονόητο!

Μερικές λέξεις λοιπόν για μια δολοφονία που σε ορισμένους δεν δίδαξε τίποτα…

Η οργή του κόσμου διαρκώς φουντώνει και απαξιώνει τα πολιτικά κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία  μετά την μεταπολίτευση και μας έβαλαν στα μνημόνια και την οικονομική κρίση, την ανεργία, την ανασφάλεια ,τον υπερβολικό  δανεισμό  στις ληστρικές τράπεζες και τους οικονομικούς δυνάστες του εξωτερικού, βιώνοντας τα αδιέξοδα των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Η γενική εικόνα κατάρρευσης μετά από σκανδαλώδη κακοδιαχείριση, στα ασφαλιστικά ταμεία που καταληστεύτηκαν, το δημόσιο σύστημα υγείας που αφέθηκε ανοχύρωτο ,τη δημόσια εκπαίδευση σε οριακό σημείο, μια κοινωνία σε συνεχή κρίση και ανέχεια.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό βιώνουμε, μετά την επέλαση της υγειονομικής πανδημίας και τώρα της κερδοσκοπικής ενεργειακής κρίσης,  και:

Ένα πολιτικό σύστημα και μία κυβέρνηση σε αδυναμία να δώσει λύσεις.

Ένα κενό στα οράματα, τη γενίκευση της φτώχιας.

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και Ξεσπίτωμα πολιτών. 

Ένα αστυνομικό κράτος και έναν ακόμη υπουργό δημόσιας τάξης που  με την παρότρυνση του πρωθυπουργού που τον επέλεξε, καταγράφει συνεχώς περιστατικά υπέρμετρης και αναίτιας βίας προς τους ενεργούς πολίτες που διεκδικούν. Υποθέσεις εντεινόμενης κρατικής βίας που δεν τιμωρούνται σε καθημερινή βάση.

Μία κυβέρνηση που κυβερνά  με στόχευση να επιβάλει στον λαό, την πλειοψηφία, τα συμφέροντα της  μειοψηφίας   η οποία την στηρίζει  με την αβάντα των καλοταϊσμένων μέσων ενημέρωσης.

 

Τελικά η δολοφονία  του Γρηγορόπουλου δεν δίδαξε τίποτα στην κυβέρνηση  η οποία στήνει ένα αστυνομοκρατούμενο κλίμα με σαφή στόχο τη κλιμάκωση της κατασταλτικής και αντιδημοκρατικής επέλασης της πολιτικής Μητσοτάκη σε όλο το φάσμα της κοινωνικής  ζωής.

 

ΑΛΕΞΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008.

ΖΕΙ  ΜΕΣΑ στους  ΑΓΩΝΕΣ  για  ΜΙΑ  ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΖΩΗ

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

και ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τους  ΝΕΚΡΟΥΣ

  

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου