Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

ΤΕΜΠΗ 57 ΝΕΚΡΟΙ – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ και το ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ…

 

ΤΕΜΠΗ  57  ΝΕΚΡΟΙ  – ΕΝΑΣ  ΧΡΟΝΟΣ  και το  ΕΓΚΛΗΜΑ  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ   ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ… 

Δώδεκα  μήνες, ένας ολόκληρος χρόνος, έχει περάσει από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, το φονικό σιδηροδρομικό “δυστύχημα’’ που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, κυρίως νέους. Ένας χρόνος και ακόμη πονάμε σαν να ήταν χθες.

Στα Τέμπη, όμως, δεν έγινε δυστύχημα. Έγινε έγκλημα, έγκλημα μαζικό εκ προμελέτης και με εμφανείς υπαίτιους που πρέπει να λογοδοτήσουν.

Χάθηκαν 57 ζωές ανθρώπων που επέβαιναν σε ένα “ασφαλές’’ μέσο μαζικής μεταφοράς όπως διαβεβαίωναν πολιτική ηγεσία και εταιρείες, ενώ γνώριζαν ότι δεν είναι ασφαλές, και αυτό αποτελεί έγκλημα.

Ο χρόνος σταμάτησε στα Τέμπη τη νύχτα της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου 2023 όταν μια επιβατική και μια εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν μετωπικά.

Ο ασίγαστος πόνος και η οργή των συγγενών συναθροίζεται με τον πόνο και την αγανάκτηση όλου του λαού και όλοι μαζί απαιτούν εξιχνίαση του εγκλήματος και δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις τεκμηριωμένες ευθύνες της, πίσω από κροκοδείλια δάκρυα, την παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που με αλά καρτ διαδικασίες επιχειρεί την συγκάλυψη με διάχυση ευθυνών και επίκληση του ανθρώπινου λάθους!!!

 

Τίποτα πια δεν είναι όπως ήταν πριν.

Αδιαπραγμάτευτη η απόδοση ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη.               

Οι αδικοχαμένοι ζητούν δικαίωση και οφείλουμε να την διεκδικήσουμε.

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 

Ø ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο ΨΗΦΙΣΜΑ «ΤΡΑΓΩΔΙΑ -ΤΕΜΠΗ 2023»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου