Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ - Στέλιος Γκίκας

ΕΝΑΣ  ΑΚΟΜΗ  ΝΕΚΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ


9/5/2024

Μετά και το πρόσφατο - νέο αιματηρό ατύχημα στην παραλιακή λεωφόρο στη Βούλα,  απευθύνω στους κ.κ. Δήμαρχο Βουλας,  Περιφεριαρχη Αττικής, Διοικητή Τροχαίας Γλυφάδας την πρόταση που ακολουθεί :

"  Αξιότιμοι Κύριοι, συμπολίτες και συνάνθρωποί μου, 

Πρόσφατα , ένας ακόμη συμπολίτης μας  - μία γυναίκα - προστέθηκε στην εκατόμβη των πεζών που προπαθώντας να διασχίσουν την παραλιακή λεωφόρο στη Βούλα, έχασαν τη ζωή τους. Αναφέρομαι βέβαια στο κομμάτι της παραλιακής μεταξύ των καθέτων οδών Διός και Ήρας, όπου ο συμπολίτης μας,  προκειμένου να κατευθυνθεί στην παραλία, συγκεκριμένα σε μία από τις τρεις παραλίες που παραμένουν ακόμη ελεύθερες στη Βούλα, "εκτελέστηκε" από δύο μηχανοκίνητα δίτροχα οχήματα που κινούντο με μεγάλη ταχύτητα στην παραλιακή λεωφόρο. 

Επειδή το αιματηρό αυτό ατύχημα δεν είναι το πρώτο που γίνεται στο συγκεκριμένο κομμάτι της λεωφόρου εδώ και χρόνια και επειδή δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποιο έργο μέχρι σήμερα προς την κατεύθυνση της ασφάλειας των πεζών , αντίθετα,  με την αύξηση του αριθμού των μηχανοκίνητων δίτροχων και των υπερβολικών ταχυτήτων που αυτά κινούνται χωρίς κάποιο έλεγχο, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί,  σας προτείνω:

 

Στη Βούλα, στο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου μεταξύ των καθέτων οδών Διός και Ήρας, ένθεν και ένθεν της λεωφόρου, να κατασκευστούν κερκίδες . Εκεί θα συγκεντρώνονται οι θεατές ώστε να παρακολουθούν τις εκτελέσεις των πεζών που θα γίνονται από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέττες  που θα κινούνται στο οδόστρωμα .  Τα στοιχήματα θα επιτρέπονται, ώστε ο Δήμος να εισπράτει το ανάλογο δημοτικό τέλος και το κράτος τον ανάλογο  ΦΠΑ.  Όποιο δίτροχο κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα θα έχει και μεγαλύτερη απόδοση στο στοίχημα. Γιατί, οι Ρωμαίοι που διοργάνωναν  τις μονομαχίες στις αρένες ήταν καλύτεροι ;

 

ΥΓ 1 : Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Περιφεριάρχη, Κύριε Διοικητά της Τροχαίας Γλυφάδας, θα ήθελα με αυτή την "κωμική" πρότασή μου να αναλογιστείτε την τραγικότητα της κατάστασης και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες ο καθένας στον τομέα του.  Η ασφάλεια του πεζού είναι το ζητούμενο και όχι η μεγάλη και ανεξέλεκτη ταχύτητα, και θόρυβος, κλπ,  των κινουμένων οχημάτων. Η ζωή ενος συνανθρώπου μας είναι αναντικατάστατη. Η λεωφόρος βρίσκεται εντός οικιστικής περιοχής η οποία γίνεται με την πάροδο του χρόνου και πυκνότερη. Πότε θα εγκατασταθεί - επί τέλους - η φωτοσήμανση στις διασταυρώσεις Διός και Ήρας ;

Νομίζω ότι όλα αυτά σας είναι πλήρως γνωστά. Παρακαλώ συμβάλετε από τη θέση του καθενός σας για  βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων, για την εν γένει ποιότηα ζωής αυτής της χώρας, και βέβαια για να μην θρηνίσουμε και άλλους νεκρούς!

 

ΥΓ.2 :  Με μεγάλη θλίψη διαπιστώνω ότι η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην παραλιακή ζώνη ( θόρυβος - ρίπανση - ατυχήματα )αφήνει τους συνδημότες μας αδρανείς για να μην πω ασυγκίνητους.

Καμία διαμαρτυρία, ατομική ή ομαδική, και από πλευράς κατοίκων, και από πλευράς δημοτικών συμβούλων τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης. 

Φαίνεται ότι το κακώς κείμενο και το τραγικό, έχουν γίνει "φύσις" .

 

ΥΓ.3 : Και ποιός είμαι εγώ που τα λέει όλα αυτά; Είμαι ένας απλός κάτοικος της Βούλας από το 1948 με οικογενειακή ρίζα από το 1932, ο οποίος έχει παρακολουθήσει την συνεχή υποβάθμιση της πόλης αυτής που κατοικώ, υποβάθμιση από όλους μας,  με ινστρούχτορες τους εκάστοτε "άρχοντες"  αυτής της πόλης.     

 

Στέλιος Γκίκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου