Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β σε ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στη ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ 20/9







Κλιματική αλλαγή – Αφανισμός  ή  Δράση;
Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής  στη  δράση  ενάντια  στη ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9 – ΣΥΝΤΑΓΜΑ
12:00  ΝΕΟΛΑΙΑ  &  18:00  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ.





Η κλιματική αλλαγή συντελείται ήδη. Οι θερμοκρασίες αυξάνονται, τα χαρακτηριστικά των βροχοπτώσεων αλλάζουν, οι παγετώνες και το χιόνι λιώνουν και η παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει. Η αύξηση της θερμοκρασίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην παρατηρούμενη αύξηση των ατμοσφαιρικών συγκεντρώσεων αερίων θερμοκηπίου ως αποτέλεσμα των εκπομπών που προέρχονται από ανθρώπινες δραστηριότητες.

   Ο άνθρωπος με την εισβολή της βιομηχανικής επανάστασης και την  από τότε καταιγιστική επικράτηση του δυτικού υπερκαταναλωτικού μοντέλου φέρεται στο φυσικό περιβάλλον σαν κατακτητής και το δολοφονεί.

 Ο άνθρωπος πλέον δεν αποτελεί μέρος του ζωικού φυσικού περιβάλλοντος αλλά ξενιστής του που απομυζά από αυτό υπέρμετρα  πόρους και οφέλη νεκρώνοντάς το  ταχύτατα.

Οι επιλογές των ανθρώπων σε ότι αφορά την  επιλογή του τρόπου ζωής τους  και των φιλελευθέρων κυβερνήσεων, που στην πραγματικότητα  τους πλασάρονται από τις πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς για την κυριαρχία τους και την υπερκερδοφορία τους, συντελούν στην ραγδαία αύξηση της έντασης της κλιματικής καταστροφής..

Η διαρκώς αυξανόμενες φωτιές μεγάλης κλίμακας και έντασης ( Αμαζόνιος – Καλιφόρνια – Αυστραλία – Ιβηρική χερσόνησος -  Αφρική – Ρωσία) για επίτευξη των επεκτατικών στόχων  μεγαλοεταιρειών  αφανίζουν τους πνεύμονες του πλανήτη και μας οδηγούν στην ασφυξία.

Οι συνεχιζόμενη χρήση και κατάχρηση των ορυκτών καυσίμων και χημικών συντελούν καταλυτικά στην ραγδαία αύξηση του λιωσίματος των πάγων στους πόλους και τους ηπειρωτικούς παγετώνες.  Για τη διεργασία αυτή δεν γίνεται καμία σοβαρή προσπάθεια για την άμεση και ουσιαστική αποτροπή της γιατί με το λιώσιμο των πάγων ανοίγουν νέοι θαλάσσιοι οδοί και αυτό εξυπηρετεί τις υπερδυνάμεις για τα γεωπολιτικά καπιταλιστικά τους σχέδια. Έφτασε ο  Τράμπ να ζητάει επιτακτικά να αγοράσει την Γροιλανδία για να διασφαλίσει τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής.

Επομένως οι επιλογές των ανεπτυγμένων κρατών και κοινωνιών είναι ο κυριότερος λόγος της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της.

Όμως οι πεινασμένοι του πλανήτη υποφέρουν από την κλιματική αλλαγή  χωρίς να την προκαλούν και δεν ρωτήθηκε ποτέ η γνώμη τους στο βίαιο τρόπο αλλαγής της ζωής τους.

Η παγκόσμια κοινότητα αρχίζει να οργανώνεται και να διεκδικεί δυναμικά και σταθερά την άμεση εφαρμογή πολιτικών και μοντέλων διαχείρισης των πόρων του πλανήτη με γνώμονα την βιωσιμότητα και την αειφορία σε αρμονία με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Οι κυβερνήσεις τις περισσότερες φορές προσχηματικά στηρίζουν ψηφίσματα και συμφωνίες σχετικά με την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και στην πράξη εφαρμόζουν μόνο όσα οι επιταγές των ισχυρών τους επιβάλλουν και που  σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν και δεν έχουν στόχο την καρδία του προβλήματος.

Έτσι διοργανώθηκε παγκόσμιο  κάλεσμα για δράσεις 20 – 27 Σεπτεμβρίου 2019 (https://globalclimatestrike.net/?fbclid=IwAR2jENNcK2hFLT9dyBj6UNwSKIvCuQdXFZr7iAw9QNfEG5D_HzKBpRhjuE) και καλούμαστε να οργανώσουμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Συλλογικότητες και φορείς έχουν ήδη απευθύνει κάλεσμα για την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ. στο Σύνταγμα,  όπως:

 ü   Φίλοι Της Φύσης-Nature Friends Greece= https://www.facebook.com/events/413399875968729/



 ü   Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή




 ü   Global Students Climate Strike  (20/9 Σύνταγμα 12:00 – 16:00)





Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. απευθύνει κάλεσμα  και προτρέπει όλες και όλους να συμμετάσχουν μαζικά στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια και να συναντηθούμε στο Σύνταγμα 20/9 στις 12:00 & στις 6:00 μμ για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα που θα ενωθεί με τα άλλα και θα αποτελέσει γροθιά στην αδράνεια και τον εφησυχασμό που προτείνεται.


ΔΡΟΥΜΕ  ΤΟΠΙΚΑ  - ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου