Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Πρόταση της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. για ΨΗΦΙΣΜΑ για την ΕΙΣΒΟΛΗ στη ΣΥΡΙΑ του ΔHMOTIKOΥ ΣYMBOYΛIOΥ BΒΒ


                                                       











                                                                 
                                                                     Βούλα  23 /10 /2019
  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                               Αριθμ. Πρωτοκ. : 063/ 2019           
   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      
  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

                                        
                                                                                                                          ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ

                                                                                                          Προς:
                                                                                                                 κο Δήμαρχο
                                                                                                                             κο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                                                                             Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων
                                                                                                                              κους/κες  Δημοτικούς Συμβούλους
                                                                                                                              Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων


Ανακοίνωση


   Στη 18η συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβούλιου της 14/10/2019  η Δημοτική Σύμβουλος της  ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.   και γραμματέας του  Δημοτικού Συμβουλίου   κ. Βέλλη Ανθή πρότεινε προς το προεδρείο και τις δημοτικές παρατάξεις την άμεση σύνταξη κειμένου με διαπαραταξιακή διαβούλευση, με σκοπό την συζήτηση και έγκριση του στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με  θέμα:

« Ψήφισμα στήριξης και αλληλεγγύης  στον πληττόμενο Συριακό και Κουρδικό λαό από την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη Τουρκική επεκτατική πολιτική και την στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία.»

Ο κ. Δήμαρχος ως επικεφαλής της πλειοψηφίας απεδέχθη την πρόταση αυτή.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.   επιθυμώντας την ομόφωνη στήριξη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, σε κοινό ψήφισμα για το σημαντικό αυτό θέμα καταθέτει σήμερα σχετικό κείμενο πρόταση. Το κείμενο αυτό  αποτυπώνει την κοινά αποδεκτή υφιστάμενη κατάσταση και ισορροπίες, καταδεικνύει τα σημαντικά διακυβεύματα και τους κινδύνους από την συνεχιζόμενη Τουρκική επεκτατική πολιτική, την οποία καταδικάζει και καλεί τον λαό σε επαγρύπνηση και την κυβέρνηση σε ξεκάθαρη καταδίκη και ενέργειες αποτροπής της.



Η  Πρόταση  Ψηφίσματος της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. :

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική Τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία και τις συντελούμενες θηριωδίες. Η τελευταία αυτή επίθεση στη Συρία έρχεται να προστεθεί στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκικής μεγαλοαστικής τάξης, δημιουργώντας νέο κύμα προσφύγων και κατατρεγμένων από το διευρυνόμενο πολεμικό μέτωπο. Οι εκατοντάδες άμαχοι νεκροί και οι στοχευμένες καταστροφές υποδομών είναι η μοναδική αιτία που οδηγεί τους κατοίκους στην προσφυγιά, όπως και σε κάθε πόλεμο ή εμπόλεμη διαμάχη. Στόχος και αυτής της στρατιωτικής δολοφονικής επίθεσης ο πολύπαθος Κουρδικός λαός που δοκιμάζεται  ανελέητα μαζί με τον Συριακό λαό που βρίσκεται εδώ και οκτώ χρόνια σε διαρκή πόλεμο.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και καλούμε το λαό μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τους λαούς στην ήδη εύφλεκτη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία έγινε με τις ευλογίες των ΗΠΑ που τώρα  νίπτουν τας χείρας τους και σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος συμφωνούν με την Τουρκική ολιγαρχία την ολιγοήμερη κατάπαυση πυρός. Σε κάθε εμπόλεμη σύρραξη και ειδικά σε αυτές στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και την Ανατολικής Μεσογείου το επιδιωκόμενο είναι ο έλεγχος των φυσικών πόρων, των πηγών ενέργειας, των οδών μεταφοράς και επιτυγχάνεται με τον στρατιωτικό διαμελισμό κρατών  και τις θηριωδίες στον άμαχο λαό.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη νέα, τρίτη κατά σειρά, εισβολή της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας με τις ευλογίες των ΗΠΑ και την χλιαρή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που όντας όλοι σύμμαχοι στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ εξακολουθούν  να εξοπλίζουν στρατιωτικά, μαζί με την Ρωσία,  την  Τουρκία διευκολύνοντας έτσι τους επεκτατικούς σκοπούς της ηγεσίας της, η οποία επιδιώκει την δημιουργία τετελεσμένων και γκρίζων ζωνών. Η  απαράδεκτη αυτή τακτική πυροδοτεί τον Τουρκικό επεκτατισμό και  θέτει σε άμεσο και ορατό κίνδυνο τις υφιστάμενες ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο την Κύπρο και το Αιγαίο.

Ο Ελληνικός λαός βαθιά φιλειρηνικός και έχοντας ζήσει στο πετσί του ανάλογες καταστάσεις και τη δραματική Τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο, στέκεται ενεργά δίπλα στον  δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο Συριακό και Κουρδικό λαό, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του. Η Ελλάδα οφείλει να απέχει άμεσα και ουσιαστικά από κάθε πράξη – ενέργεια και διευκόλυνση προς το  ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που ωφελεί την Τουρκία.

Απαιτούμε να βρεθεί άμεσα μια ειρηνική λύση με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα του Κουρδικού και του Συριακού λαού, την διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση, να καταγγείλουν και να καταδικάσουν  άμεσα σε όλους τους τόνους και με όλους τους ενδεδειγμένους τρόπους την νέα αυτή Τουρκική στρατιωτική εισβολή.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου