Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. - ΘΕΣΕΙΣ και ΨΗΦΟΣ επί των ΘΕΜΑΤΩΝ της 3 ης/2020 Τακτικής Διά Περιφοράς Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Β.Β.Β., 23/3/2020




                                                                                    














                                                                                                                                  Βούλα   23/03/2020
                                                                                                                           Αριθμ. Πρωτοκ. : 005 / 2020 
                                                                                                        ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
                                                                                                         ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
  
                                                                                                         Προς:

blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                           κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                      Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου
Facebook: www.facebook.com/rikipvvv    

                                                                                                       
ΘΕΣΕΙΣ και ΨΗΦΟΣ επί των ΘΕΜΑΤΩΝ της
3 ης/2020 Τακτικής Διά Περιφοράς Συνεδρίασης   του Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Βάρης - Βούλας    Βουλιαγμένης, 23   Μαρτίου 2020 -  Δευτέρα 

                                            ΘΕΜΑΤΑ :          38               |ΠΡΟ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ :         -                                

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊoύcovid 19 συμμετέχει στην διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η διαδικασία αυτή πιστεύουμε ότι δεν πρέπει  να εφαρμόζεται σε ομαλές συνθήκες γιατί στερείται βασικών και δημοκρατικών χαρακτηριστικών που έχει η μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη ζωντανή ανοικτή και δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου.
Στερείται της δυνατότητας  να γίνουν ερωτήσεις – τοποθετήσεις προ ημερήσιας από του Δημοτικούς Συμβούλους και να ακολουθήσει η ημερησία διάταξη με την δυνατότητα να  τοποθετηθούν όλοι οι συμμετέχοντες σε όλα τα θέματα  και τελικά να ψηφίσουν βάσει εισήγησης και όσων ακούστηκαν.
Η παρούσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει  να μεταβούμε στη γραμματεία του Δ.Σ. και στις υπηρεσίες του Δήμου για να μελετήσουμε όλα τα θέματα διεξοδικά και σε βάθος για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για το κάθε θέμα του Δ.Σ., όπως κάνει η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  πάντοτε και για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα του Δ.Σ.
Επομένως στην δια περιφοράς 3ης  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα που δεν μας έχουν χορηγηθεί ή δεν υπάρχουν όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα έγγραφα για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και να ψηφίσουμε. Σε συγκεκριμένα θέματα  διαδικαστικού χαρακτήρα μπορεί να αρκεστούμε στην εισήγηση της υπηρεσίας για  να τοποθετηθούμε. Σε κάποια εξ αυτών που δεν παρακωλύουν την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και απαιτούν περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση στο Δ.Σ. ζητάμε να αποσυρθούν και να συζητηθούν σε επομένη συνεδρίαση που θα έχουμε την δυνατότητα να τοποθετηθούμε  αναλυτικά μετά και από τις προφορικές δημόσιες δεσμεύσεις του Δημάρχου.
Τα θέματα αυτά που ζητάμε την αναβολή της συζήτησης τους είναι:  12ο – 13ο – 28ο – 29ο – 30ο – 31ο – 33ο . Επειδή όμως  η πιθανότητα να εισακουστούμε είναι ανύπαρκτη θα τοποθετηθούμε και θα ψηφίσουμε ανάλογα στο σύνολο των θεμάτων, μέσω της παρακάτω  φόρμας.                                    Οι ψήφοι και οι αιτιολογήσεις  ανά θέμα, αποτελούν και την  θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και των εκλεγμένων της, κ. Βέλλης Ανθής και κ. Ματόπουλου Αθανάσιου, στην δια  περιφοράς 3ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης της 23 /03/ 2020.
Αυτές να ενσωματωθούν στα τηρούμενα πρακτικά της συνεδρίασης και να αναφέρονται στην κάθε απόφαση που θα δημοσιοποιηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σύμφωνα με την:


Πρόσκληση της 3ης Τακτικής Διά Περιφοράς Συνεδρίασης   Δημοτικού Συμβουλίου της 23/03/2020


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 184 του Ν.4635/2019 (ΦΕΚ167/τ.Α’/30.10.2019)  καθώς και το άρθρο 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. ΦΕΚ 55 Α’/11.3.2020, συγκαλείται η 3η/2020 Τακτική - Δια Περιφοράς Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης την 23η Μαρτίου ημέρα Δευτέρα, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ

1.   Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου έτους 2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:  Μη επαρκής αιτιολόγηση, όπως προβλέπεται, για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις

ΟΧΙ




2.   2η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου οικ. έτους 2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:  Της αρνητικής ψήφου μας εξαιρούνται οι δαπάνες για Μισθοδοσία – υλικά και δράσεις προστασίας της κοινωνίας για κορωνοϊόcovid 19.

ΟΧΙ



3.   Ανάκληση της 45/2020 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με τίτλο “Αναπροσαρμογή τελών για χρήση – κατάληψη πλατειών, πεζόδρομων, πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων (για το έτος 2020).”

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:  Χωρίς να αναιρείται η προηγούμενη μας θέση επί του θέματος δηλαδή ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την συνεχώς αυξανόμενη επέκταση εμπορικών δραστηριοτήτων στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

ΝΑΙ



4.   Λήψη απόφασης για απαλλαγή Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου (Δ.Τ. - Δ.Φ.) για τις επιχειρήσεις που έχει απαγορευτεί ή περιοριστεί προσωρινά η λειτουργία τους.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Συμφωνούμε και προτείνουμε αυτή η απόφαση να ισχύσει από την αρχή της επιδημίας και των μέτρων, τον Μάρτιο του 2020 και για όσο διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα και για όσους πλήξουν και στο μέλλον. 
ΝΑΙ




5.   Κατάρτιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) οικονομικού έτους 2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Της αρνητικής ψήφου μας εξαιρούνται οι δαπάνες και το Ο.Π.Δ. για τον Ο.Α.Π.Π.Α. και τον «Κοινωνικό Ξενώνα Ενηλίκων Βουλιαγμένης»

ΟΧΙ





6.   Έγκριση Τριμηνιαίας Έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Γ΄ τριμήνου.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   

ΟΧΙ





7.   Έγκριση Τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Δ΄ τριμήνου.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   

ΟΧΙ




8.   Τροποποίηση ημερομηνιών για τη μετάβαση της αντιπροσωπείας του Δήμου στην πόλη Βέλες της Βόρειας Μακεδονίας για το έργο: “Ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών σε διαδικασίες ανακύκλωσης μέσω της εφαρμογής ανταποδοτικών συστημάτων” “Benefit As You Save” στο πλαίσιο του INTERREG-Balkanmed 2014-2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   

ΝΑΙ





9.   Αίτημα τροποποίησης της Απόφασης Ένταξης της Πράξης «Αναβάθμιση Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης» με Κωδικό ΟΠΣ 5029178 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014 – 2020 (ΕΣΠΑ 2014 – 2020).

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   

ΝΑΙ



10.      Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Ο.Α.Π.ΠΑ. για τη πράξη με τίτλο “Αναβάθμιση Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης”.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   δεν καθορίζεται ο προτεινόμενος αντικαταστατής του απερχόμενου κ. Βαλάτα Σπυρίδωνα. Δεν διαφωνούμε με όποιον επιλέξει η πλειοψηφία για την θέση.

ΝΑΙ



11.      Τροποποίηση εγκεκριμένου Κανονισμού των Δημοτικών Κοιμητηρίων και συμπλήρωση της με αριθμ. 464/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Η πάγια θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. είναι ότι δεν αποτελεί λύση η χωροθέτηση και διευθέτηση νέων οικογενειακών τάφων αλλά η πλήρης κατάργηση τους και η χωροθέτηση μόνο τριετούς χρήσης τάφων, για να επαρκέσουν οι υφιστάμενοι χώροι των κοιμητηρίων . 


ΟΧΙ




12.      Τροποποίηση του εγκεκριμένου τοπογραφικού διαγράμματος του Κοιμητηρίου στην Δ.Ε. Βούλας.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Η πάγια θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. είναι ότι δεν αποτελεί λύση η χωροθέτηση νέων οικογενειακών τάφων αλλά η πλήρης κατάργηση τους και η χωροθέτηση μόνο τριετούς χρήσης τάφων, για να επαρκέσουν οι υφιστάμενοι χώροι των κοιμητηρίων . 


ΟΧΙ




13.      Έγκριση αναδιάταξης τμημάτων του Κοιμητηρίου Δ.Ε. Βουλιαγμένης.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Η πάγια θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. είναι ότι δεν αποτελεί λύση η χωροθέτηση νέων οικογενειακών τάφων αλλά η πλήρης κατάργηση τους και η χωροθέτηση μόνο τριετούς χρήσης τάφων, για να επαρκέσουν οι υφιστάμενοι χώροι των κοιμητηρίων .  

ΟΧΙ




14.      Λήψη απόφασης περί καταβολής ή μη με δόσεις του δικαιώματος χρήσεως της με αριθμ. 2311 διαζώματος κάτω οικογενειακής οστεοθυρίδας στο Δημοτικό Κοιμητήριο Βούλας.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Συναινούμε εφόσον αφορά την χρήση οικογενειακής  οστεοθυρίδας.

ΝΑΙ



15.      Λήψη απόφασης περί καταβολής ή μη με δόσεις του δικαιώματος χρήσεως της με αριθμ. 2205 διαζώματος Μεσαίο οικογενειακής οστεοθυρίδας στο Δημοτικό Κοιμητήριο Βούλας.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Συναινούμε εφόσον αφορά την χρήση οικογενειακής  οστεοθυρίδας.

ΝΑΙ




16.      Κάλυψη δαπανών ταφής απόρου - θανούσας.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   

ΝΑΙ




17.      Ορισμός Μέλους Επιτροπής Ελέγχου Απόδοσης Τελών Διαμονής Παρεπιδημούντων και Ακαθάριστων Εσόδων.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   δεν καθορίζονται οι προτεινόμενοι για μέλη της επιτροπής. Δεν διαφωνούμε με όποιους επιλέξει η πλειοψηφία για την θέση.

ΝΑΙ




18.      Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου κατ΄ άρθρο 281 παρ 3 του ν.3463/06.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   


ΝΑΙ




19.      Λήψη απόφασης για την κατάργηση δύο (2) θέσεων περιπτέρων.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Συναινούμε με την προϋπόθεση τα καταργούμενα περίπτερα να μην έχουν εν ενεργεία δικαιούχους χρήστες και να προταθεί η νέα χωροθέτηση τους για να μην έχει απώλειες εσόδων ό Δήμος.


ΝΑΙ




20.      Παραχώρηση χρήσης οχήματος (καλαθοφόρου - ανυψωτικού) στο Δήμο Κύθνου.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:    Συναινούμε, με την προϋπόθεση να μην είναι αναγκαίο από τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

ΝΑΙ



21.      Παραχώρηση χρήσης οχήματος (απορριμματοφόρου)στο Δήμο Άνδρου.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:    Συναινούμε, με την προϋπόθεση να μην είναι αναγκαίο από τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

ΝΑΙ



22.      Λήψη απόφασης περί “αποδοχής της αίτησης του σπουδαστή Καμπίση Άγγελου για την εκτέλεση της πρακτικής του άσκησης στο Δήμο μας”.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:    

ΝΑΙ




23.      Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου “Διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:    

ΝΑΙ




24.      Έγκριση 5ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: “Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων έτους 2017”.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:    

ΝΑΙ




25.      Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού - Τακτοποιητικού Πίνακα Εργασιών του έργου “Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου & χώρου στάθμευσης κλειστού γυμναστηρίου Μηλαδέζας”.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:    

ΝΑΙ



26.      Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου “Κατασκευή πεζοδρομίων 2017”.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:    

ΝΑΙ




27.      Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου “Δημοτική Οδοποιία 2017”.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:    

ΝΑΙ



28.      Λήψη απόφασης για την παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου που βρίσκεται επί της οδού Ηλίου αρ. 2 στη Βουλιαγμένη για την εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, για το έτος 2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Η πάγια θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. είναι ότι η συστηματική και συνεχώς εντεινόμενη εκχώρηση αιγιαλού και παραλιακών χώρων για εξυπηρέτηση ιδιωτών επιχειρηματιών αποτελεί στέρηση του δικαιώματος χρήσης τους  από όλους τους πολίτες σαν δημόσιο αγαθό .

ð Εκτός αυτού συντρέχουν και οι τυπικοί λόγοι:

Ειδικά η χρήση για εκμίσθωση για θαλάσσια μέσα αναψυχής ΔΕΝ προβλέπεται στο Π.Δ. της 1ης Μαρτίου 2004 για τον  « Καθορισμός ζωνών Προστασίας  χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης στην παραλιακή ζώνη της Αττικής από Φαληρικό Όρμο μέχρι Αγ. Μαρίνα Κρωπίας »  Φ.Ε.Κ. 254 Δ’ 2004,  Άρθρο 10 παραγρ. 10.

Επίσης για τη χρήση για εκμίσθωση για θαλάσσια μέσα αναψυχής ΔΕΝ έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη απόφαση από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Λιμένων 20, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Επίσης ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ απαγόρευση λειτουργίας τους από 18/3/2020 έως 20/4/2020

 Φ.Ε.Κ. 931 Β’ 2020. Και αναμένεται περαιτέρω αναστολή λειτουργία τους. 

Επίσης  ΔΕΝ υπάρχει τοπογραφικό σχεδιάγραμμα σύμφωνα με το  Ν.2971/2001, “Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις”, Φ.Ε.Κ. 285 Α’ 2001,  Άρθρο 13, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.


ΟΧΙ




29.      Λήψη απόφασης για την παραχώρηση στην όμορη επιχείρηση της απλής χρήσης αιγιαλού - παραλίας που βρίσκεται στον Αγ. Νικόλαο Βουλιαγμένης, για το έτος 2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Η πάγια θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. είναι ότι η συστηματική και συνεχώς εντεινόμενη εκχώρηση αιγιαλού και παραλιακών χώρων για εξυπηρέτηση ιδιωτών επιχειρηματιών αποτελεί στέρηση του δικαιώματος χρήσης τους  από όλους τους πολίτες σαν δημόσιο αγαθό .

ð Εκτός αυτού συντρέχουν και οι τυπικοί λόγοι:

Ειδικά για τη χρήση εκμίσθωσης ομπρελών και  τραπεζοκαθισμάτων  ΔΕΝ τηρούνται οι προβλέψεις  του Π.Δ. της 1ης Μαρτίου 2004 για τον  « Καθορισμός ζωνών Προστασίας  χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης στην παραλιακή ζώνη της Αττικής από Φαληρικό Όρμο μέχρι Αγ. Μαρίνα Κρωπίας » Φ.Ε.Κ. 254 Δ’ 2004,  Άρθρο 10 παραγρ. 8.

Επίσης  ΔΕΝ υπάρχει τοπογραφικό σχεδιάγραμμα σύμφωνα με το  Ν.2971/2001, “Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις”, Φ.Ε.Κ. 285 Α’ 2001,  Άρθρο 13, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Επίσης   ΔΕΝ  τηρείται η μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια των 300 τ.μ. ανά παραχώρηση,  σύμφωνα με το  Ν.2971/2001, “Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις”, Φ.Ε.Κ. 285 Α’ 2001,  Άρθρο 13, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αλλά προτείνεται η παραχώρηση 867 τ.μ.       


ΟΧΙ





30.      Λήψη απόφασης για την παραχώρηση στην όμορη επιχείρηση της απλής χρήσης αιγιαλού - παραλίας, που βρίσκεται στο Μεγάλο Καβούρι (θέση Α) στη Βουλιαγμένη, για το έτος 2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Η πάγια θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. είναι ότι η συστηματική και συνεχώς εντεινόμενη εκχώρηση αιγιαλού και παραλιακών χώρων για εξυπηρέτηση ιδιωτών επιχειρηματιών αποτελεί στέρηση του δικαιώματος χρήσης τους  από όλους τους πολίτες σαν δημόσιο αγαθό .

ð Εκτός αυτού συντρέχουν και οι τυπικοί λόγοι:

Ειδικά για τη χρήση εκμίσθωσης ομπρελών και  τραπεζοκαθισμάτων  ΔΕΝ τηρούνται οι προβλέψεις  του Π.Δ. της 1ης Μαρτίου 2004 για τον  « Καθορισμός ζωνών Προστασίας  χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης στην παραλιακή ζώνη της Αττικής από Φαληρικό Όρμο μέχρι Αγ. Μαρίνα Κρωπίας » Φ.Ε.Κ. 254 Δ’ 2004,  Άρθρο 10 παραγρ. 8.

Επίσης  ΔΕΝ υπάρχει τοπογραφικό σχεδιάγραμμα σύμφωνα με το  Ν.2971/2001, “Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις”, Φ.Ε.Κ. 285 Α’ 2001,  Άρθρο 13, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΟΧΙ





31.      Λήψη απόφασης για την παραχώρηση στην όμορη επιχείρηση της απλής χρήσης αιγιαλού - παραλίας, που βρίσκεται στο Μεγάλο Καβούρι (θέση Γ) στη Βουλιαγμένη, για το έτος 2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Η πάγια θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. είναι ότι η συστηματική και συνεχώς εντεινόμενη εκχώρηση αιγιαλού και παραλιακών χώρων για εξυπηρέτηση ιδιωτών επιχειρηματιών αποτελεί στέρηση του δικαιώματος χρήσης τους  από όλους τους πολίτες σαν δημόσιο αγαθό .

ð Εκτός αυτού συντρέχουν και οι τυπικοί λόγοι:

Ειδικά για τη χρήση εκμίσθωσης ομπρελών και  τραπεζοκαθισμάτων  ΔΕΝ τηρούνται οι προβλέψεις  του Π.Δ. της 1ης Μαρτίου 2004 για τον  « Καθορισμός ζωνών Προστασίας  χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης στην παραλιακή ζώνη της Αττικής από Φαληρικό Όρμο μέχρι Αγ. Μαρίνα Κρωπίας » Φ.Ε.Κ. 254 Δ’ 2004,  Άρθρο 10 παραγρ. 8.

Επίσης  ΔΕΝ υπάρχει τοπογραφικό σχεδιάγραμμα σύμφωνα με το  Ν.2971/2001, “Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις”, Φ.Ε.Κ. 285 Α’ 2001,  Άρθρο 13, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

ΟΧΙ




32.      Λήψη απόφασης για τον καθορισμό τρόπου χρέωσης δαπάνης κατασκευής αγωγών αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων του και οριστική δαπάνη εκκαθάρισης κατασκευής εξωτερικής διακλαδώσεως αγωγών αποχέτευσης και φρεατίου προσαρμογής κατά το άρθρο 14 του Ν. 1068/80.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Συναινούμε και προτείνουμε την ειδική μέριμνα για πολίτες με οικονομική αδυναμία.


ΝΑΙ




33.      Λήψη απόφασης για την παραχώρηση παραλιακού χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, που βρίσκεται επί της οδού Ποσειδώνος 18 στη Βουλιαγμένη, για το έτος 2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Η πάγια θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. είναι ότι η συστηματική και συνεχώς εντεινόμενη εκχώρηση αιγιαλού και παραλιακών χώρων για εξυπηρέτηση ιδιωτών επιχειρηματιών αποτελεί στέρηση του δικαιώματος χρήσης τους  από όλους τους πολίτες σαν δημόσιο αγαθό .

ð Εκτός αυτού συντρέχουν και οι τυπικοί λόγοι:

Ειδικά για τη χρήση εκμίσθωσης ομπρελών και  τραπεζοκαθισμάτων  ΔΕΝ τηρούνται οι προβλέψεις  του Π.Δ. της 1ης Μαρτίου 2004 για τον  « Καθορισμός ζωνών Προστασίας  χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης στην παραλιακή ζώνη της Αττικής από Φαληρικό Όρμο μέχρι Αγ. Μαρίνα Κρωπίας » Φ.Ε.Κ. 254 Δ’ 2004,  Άρθρο 10 παραγρ. 8.

Επίσης  στο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα που συνοδεύει την εισήγηση σύμφωνα με το  Ν.2971/2001, “Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις”, Φ.Ε.Κ. 285 Α’ 2001,  Άρθρο 13, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ΔΕΝ φαίνεται η γραμμή της θεσμοθετημένης οριοθέτησης γραμμής αιγιαλού και παραλίας .


ΟΧΙ



34.      Απολογισμός επιχορήγησης του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βάρκιζας - Βάρης έτους 2019.


Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   


ΝΑΙ



35.      Απολογισμός επιχορήγησης του αθλητικού συλλόγου “ΑΣΠΕ ΘΕΤΙΣ” έτους 2019.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:    

ΝΑΙ




36.      Επιχορήγηση δράσεων του Συλλόγου “Ν.Α.Ο.Β.Β.” για το έτος 2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   

ΝΑΙ



37.      Επιχορήγηση δράσεων του Συλλόγου “ΑΣΠΕ ΘΕΤΙΣ” για το έτος 2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   


ΝΑΙ



38.      Επιχορήγηση δράσεων του Αθλητικού Συλλόγου “Α.Π.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΑΡΗΣ”.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:    


ΝΑΙ





=======================================================================================

Για την  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Βούλα 23/03/2020


Βέλλη  Ανθή                     Ματόπουλος Αθανάσιος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου