Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους που δε «μένουν σπίτι» - Δημοτική Σύμβουλος Β.Β.Β. της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. Βέλλη Ανθή


                 
     
                Στηρίζουμε τους εργαζόμενους που δε «μένουν σπίτι»


        Όταν λοιπόν εμείς, πράττοντας με υπευθυνότητα , μένουμε σπίτι, κάποιοι δουλεύουν για μας….

    Πρωταγωνιστές  εργαζόμενοι και στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον covid-19 είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές, που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες μιας και η κυβέρνηση της Ν.Δ. υποβάθμισε δραματικά το δημόσιο αγαθό της υγείας, όχι μόνο το οκτάμηνο της διακυβέρνησής της, αλλά και πριν με τον ενστερνισμό  και την άτεγκτη εφαρμογή  των μνημονικών. Εμείς όλοι οφείλουμε  ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα μας προσφέρουν και απαιτούμε άμεσες μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή για μία δημόσια υγεία που αξίζει σε όλους μας.

      Εκτός όμως  από τους φανερούς ήρωες, υπάρχουν και οι αφανείς που φροντίζουν την εύρυθμη λειτουργία σημαντικών τομέων της κοινωνικής ζωής, όπως οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα εστίασης, στην καθαριότητα, στις μεταφορές. Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με καταγγελίες πολλών εργαζομένων, η χρήση της πανδημίας έγινε χρυσή  ευκαιρία για κάποιους εργοδότες οι οποίοι με τις ευλογίες της κυβέρνησης, αυθαιρετούν. Πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν καθημερινά, χωρίς μέτρα προστασίας, κακοπληρωμένοι και σε ρυθμούς απάνθρωπα εντατικούς. Ένα από τα απαράδεκτα αυτά μέτρα που θα ταλαιπωρήσουν τους εργαζόμενους και πρέπει να ακυρώσουμε στην πράξη είναι τα ανοιχτά σούπερ μάρκετ την Κυριακή.

    Έτσι λοιπόν οφείλουμε να καταγγέλλουμε αυτές τις αυθαιρεσίες, όπου τις εντοπίσουμε, να προσπαθούμε να είμαστε υπομονετικοί και ευγενικοί με τους εργαζόμενους και να τους βοηθάμε στο έργο τους.

    Τέλος πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ψυχραιμία, σεβασμό, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, Μόνο έτσι θα μείνει όρθια η κοινωνία μέχρι να επανέλθουμε σε ρυθμούς καθημερινής κανονικότητας και τότε  θα πρέπει να είναι ισχυρός ο κοινωνικός ιστός, για να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που θα αφήσει στο πέρασμα του ο τυφώνας της πανδημίας.


       ‘’ΜΕΝΟΥΜΕ   ΣΠΙΤΙ’’


Δημοτική Σύμβουλος Β.Β.Β.

της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Βέλλη Ανθή  

      




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου