Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Σε αναμονή απάντησης για την ανάληψη του κόστους διευθέτησης της εκβολής του αγωγού ομβρίων εντός της Β’ πλαζ Βούλας …

 



                                                            




                                                       Βούλα  14/1 /2021   

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 1 / 2021          

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv                                                                                   

 

Ανακοίνωση  -  Ενημέρωση

Σε αναμονή απάντησης για την ανάληψη του κόστους διευθέτησης της εκβολής του αγωγού ομβρίων εντός της Β’ πλαζ Βούλας …

Η κατεδάφιση του κτηρίου, μέρος του έργου διευθέτησης της εκβολής του αγωγού ομβρίων εντός της Β΄πλαζ ;….

Στην 1η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 29 Ιανουαρίου 2020 η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. έθεσε το σαφές ερώτημα στον Δήμαρχο σχετικά με το θέμα των εγκρίσεων του έργου και ποιος αναλαμβάνει το κόστος της μελέτης και του έργου  «Αποκατάσταση αγωγού ομβρίων υδάτων και της εκβολής του στην περιοχή Καβουρίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης» και για την υλοποίηση  του έργου. Όπως αναφέρουν οι περιβαλλοντικές εγκρίσεις φορέας του έργου είναι ο Δήμος Β.Β.Β., όμως όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος στην συζήτηση για την έγκριση της μελέτης διαμόρφωσης της Β΄ πλαζ  Βούλας που θα εφαρμόσει ο μισθωτής αυτό είναι μέρος των υποχρεώσεων αφού έλαβε σαφή γνώση του χώρου  και των έργων που απαιτούνται για να λειτουργήσει. Το σαφές ερώτημα μας ήταν εάν αυτό το έργο ‘’Αποκατάσταση αγωγού ομβρίων υδάτων και της εκβολής του στη Β πλαζ’’ αποτελεί ‘’δωράκι’’ στον επενδυτή-μισθωτή.

Αναλυτικά:

 

                          1η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 29-01-2020

ΕΡΩΤΗΣΗ= 27:25’ - 27:55’  /  ΑΠΑΝΤΗΣΗ= 1:14’ – 1:16’          https://www.youtube.com/watch?v=FVxR0PNq3f8&list=PLD_Soz3cJB0_TyEZ9EaHuCB---pP26Ryq&index=6

·        Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την αποκατάσταση αγωγού ομβρίων υδάτων και της εκβολής του στην περιοχή Καβουρίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. [1]

         Περιφερειακό  Συμβούλιο Αττικής ΑΠΟΦΑΣΗ υπ’ αριθμ.263/16.10.2019

Η Γνωμοδότηση  του Περιφ. Συμβ.Αττικής αναφέρει:

Φορέας του έργου

Φορέας του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Β. Β.Β.

Περιβαλλοντικός μελετητής του έργου

Χριστόπουλος Χ. Γεώργιος Βιολόγος – Περιβαλλοντολόγος, MSc Αειφόρος Διαχείριση  

 Αποβλήτων

Τεχνική Έκθεση / Οικονομικά Στοιχεία για το έργο του θέματος, υπό των                         

  Μ Γατόπουλου και Στ. Λεβέντη/ ΥΔΡΟΤΕΚ Υδραυλικές Μελέτες Α.Ε.,

 

·         Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την υλοποίηση, του έργου:

«Αποκατάσταση αγωγού ομβρίων υδάτων και της εκβολής του στην περιοχή Καβουρίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης». [2]

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής-Γενική δ/νση χωρ/κης & περ/κης πολιτικής 19.12.2019

                        Η έγκριση της Απ.Διοικ.Αττικής αναφέρει:

 Φορέας του έργου

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

  Το σαφές ερώτημα μας ήταν εάν αυτό το έργο ‘’Αποκατάσταση αγωγού ομβρίων υδάτων και της εκβολής του στη Β πλαζ’’ αποτελεί ‘’δωράκι’’ στον επενδυτή-μισθωτή, γιατί κατά την συζήτηση στην 4η/2018 συν. Δημοτικού Συμβουλίου της  «Έγκρισης μελέτης διαμόρφωσης έκτασης Ακτής Β’ Βούλας» που θα εφαρμόσει ο μισθωτής, ο Δήμαρχος  είπε:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 4η 12 – 03 – 2018

Θέμα 2ο- Έγκριση μελέτης διαμόρφωσης έκτασης Ακτής Β’ Βούλας.

          ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Δήμαρχε.

    ΔΗΜΑΡΧΟΣ: …………………………….

Λοιπόν, έχουμε τη δεύτερη μελέτη για την... την πρόταση μάλλον για τους... μελέτη διαμόρφωσης για την Β’ πλαζ Βούλας.

Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική άποψη ακολουθεί πρώτον τις οδηγίες του 254 όσον αφορά τις χρήσεις, ακολουθεί την δόμηση την υφιστάμενη και χωρίζει την διαδικασία της Β’ πλαζ σε τρεις ζώνες. Όσον αφορά το βυθό και την ακτή και την ακτογραμμή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε η ακτογραμμή εδώ και ο βυθός, είναι πλέον βούρκος.

Έργα γίνονται σε όλες τις ζώνες. Αυξάνεται ο φωτισμός ασφαλείας, αυξάνεται η φύτευση, ανακαινίζεται όλοι οι πεζόδρομοι και όλες οι περιπατητικές διαδρομές και αναμορφώνεται ο χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων. Και αυτό το οποίο επίσης γίνεται είναι, σφραγίζεται πλέον το ανοιχτό κανάλι αποχέτευσης ομβρίων, που υπάρχει γύρω – γύρω με πλακοσκεπή ουσιαστικά αγωγό και με έγχυση των... αποχέτευση των ομβρίων υδάτων μέσα στη θάλασσα με ένα αρκετά κοστοβόρο υδραυλικό έργο το οποίο πρέπει να γίνει εκεί, ούτως ώστε να σταματήσει αυτό το κανάλι να είναι κανάλι βούρκος, ο οποίο μπουκώνει Παναγιώτη με την άμμο και δεν μπορεί να αποχετευτεί στην παραλία και μετατρέπεται σταδιακά σε έλος. Το εκτιμώμενο κόστος αυτής της επένδυσης είναι της τάξεως των 5.000.000.

…………………..

 

Αλλά και από τους όρους της σύμβασης Δήμου με μισθωτή, προκύπτει ότι ο μισθωτής  έχει σαφή γνώση του χώρου και των έργων που απαιτούνται για να λειτουργήσει.

 

Καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για την υπομίσθωση της έκτασης “Ακτή Β' Βούλας”

 

          Αρ. Απόφασης : 71/ 20-3-2019 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ13ηςσυν.2019

Αρθρο 8 ……….

11. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 ότι έχει επισκεφθεί το μίσθιο με δικό

του μηχανικό, ότι αναγνωρίζει την πραγματική και νομική κατάσταση, στην οποία αυτό

βρίσκεται, την οποία και αποδέχεται και δεν διατηρεί καμία επιφύλαξη.

Ο Δήμαρχος απάντησε στην 1η Συνεδρίαση Δ.Σ.29/1/2020, ενημερώνοντας δημόσια, ότι το έργο ‘’Αποκατάσταση αγωγού ομβρίων υδάτων και της εκβολής του στη Β πλαζ’’ ,δεν αποτελεί υποχρέωση του μισθωτή και το κόστος του 160.000€, καθώς και η μελέτη του δεν θα πληρωθεί από το Δήμο και εντός μηνός θα μας ενημερώσει σχετικά για το θέμα αυτό.

Σε αναμονή…..  αυτής της απάντησης και εν μέσω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, μάθαμε ότι στο σημείο αυτό που θα γίνουν τα  έργα της  διευθέτησης της εκβολής του υπέργειου αγωγού ομβρίων   κατεδαφίστηκε ερειπωμένο – επικίνδυνο κτήριο με έξοδα του Δήμου!

Η επίσπευση αυτή εντάσσεται στην ανάγκη απελευθέρωσης του χώρου για να γίνουν τα έργα διευθέτησης της εκβολής του αγωγού ομβρίων ;

--------------------------

ΣΧΕΔΙΑ από Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων- Περιφέρειας Αττικής

τα ΒΕΛΑΚΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ !!;;

















Σύμφωνα με τα σχέδια που δείχνουν ότι ΟΛΟ το έργο (διευθέτησης της εκβολής του υπέργειου αγωγού ομβρίων ) γίνεται εντός της Β΄ πλαζ Βούλας και αφορά, όπως ενημέρωσε δημόσια ο Δήμαρχος το 2018 έργο ευθύνη του μισθωτή που πληρώνεται από αυτόν.

                                                          ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.

[1] Γνωμοδότηση Περιβαλλοντική Περιφέρεια Αττικής 263/2019

[2] Αποκ.Διοίκηση Αττικής Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων 19/12/2019


7 σχόλια:

  1. Κύριοι,
    κάνετε μια προσπάθεια και καλώς για το θέμα της διευθέτησης του μεγάλου αγωγού όμβριων στην διασταύρωση της Ακτής με την Ιφιγενείας;
    Οπως θα ξέρετε το καλοκαίρι συνέβησαν δυο πράγματα στο σημείο.
    Α) Μετά από μια νεροποντή στα τέλη Αυγούστου του 2020 η πίεση στον βουλωμένο αγωγό όμβριων θρυμμάτισε την κατασκευή του φρεατίου με αποτέλεσμα να φανεί η κακοτεχνία που είχε προηγηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι από παρέμβαση κάκιστης ποιότητας κάποιου εργολάβου (υποθέτω κατ’ εντολή του δήμου)
    Η κακοτεχνία δε ήταν τόσο προκλητική που ο εργολάβος εκ του πονηρού είχε καλύψει το κάλυμμα του φρεατίου με ασφαλτοτάπητα που βέβαια διαλύθηκε με την «ανατίναξη» του φρεατίου από την πίεση του νερού.
    Κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων μου προς την ΕΥΔΑΠ δηλώθηκε ότι δεν την αφορά (είναι για όμβρια) με επιστολή που έστειλα στον ίδιο τον δήμαρχο με τον οποίο είχα επικοινωνήσει για το θέμα.
    Στην επικοινωνία αυτή ο δήμαρχος μου ανέφερε το έργο των 160.000 € που δεν αφορά τον εργολάβο για την Πλαζ Β (Ο εργολάβος έχει άλλο μεγαλύτερου κόστους έργο να υλοποιήσει εντός της ΠΛΑΖ)
    Β) Όμως το θέμα έχει και άλλες προεκτάσεις που δυστυχώς όλοι κάνουν γαργάρα χωρίς να είναι τυχαίο…
    Το περασμένο καλοκαίρι πέρα από την «ανατίναξη» του φρεατίου των όμβριων (το οποίο τελικά επισκευάστηκε τον φθινόπωρο ) υπήρξε ένα ακόμα πιο σημαντικό πρόβλημα.
    Αυτό ενός άλλου μυστήριου αγωγού το φρεάτιο του οποίου βρίσκεται επι του πεζοδρομίου στα σύνορα της έκτασης της Β’ Πλαζ με την βίλα Προκοπίου.
    Αυτό το φρεάτιο στο οποίο εκχύνονται λύματα (εν μέρει και από την Βίλα Προκοπίου μέσω δυο μικρών σωλήνων στην επιφάνεια του πεζοδρομίου) πιθανότατα από παράνομες συνδέσεις ενώ θα έπρεπε να εκχύνονται στον αγωγό λυμάτων της ΕΥΔΑΠ ο οποίος σε ελάχιστη απόσταση έχει τρία φρεάτια στη σειρά με τα αντίστοιχα καπάκια (δυο αφορούν την διασύνδεση με την βίλα Προκοπίου)
    Το φρεάτιο αυτό, επι του πεζοδρομίου, έχει συνήθως πάνω του μια σημαδούρα από λάστιχο αυτοκινήτου αλλά όταν υπερχείλισε η πίεση έδιωξε το καπάκι μαζί με την σημαδούρα…
    Τα λύματα αυτά το καλοκαίρι εκχύνονταν στον δρόμο κάνοντας και την απλή επίσκεψη στην περιοχή ανυπόφορη από την μπόχα.
    Επιπρόσθετα αφού κυλούσαν σε απόσταση 100 μέτρων επί της ΑΚΤΗΣ προς την κατεύθυνση του περιπτέρου με την κουτάλα, διοχετεύοντα σε στραγγιστήρια όμβριων και κατέληγαν εμφανώς στον δεύτερο ανοικτό αγωγό στο κέντρο της Β’ Πλαζ (Όχι στο σημείο που αναφέρετε όπου και το κατεδαφισθέν λεμβοστάσιο)
    (Το θέμα έχει και άλλες λεπτομέρειες που δεν αναφέρονται εδώ…)
    Τα ρέοντα λύματα τα βιντεοσκόπησα και στα έστειλα στον κ. Κωνστάντελο για απόδειξη.
    Βέβαια προκύπτει και το ερώτημα γιατί οι γείτονες έκαναν αυτές και άλλες λεπτομέρειες γαργάρα…;
    Γιατι και η δημοτική αρχή κάνει εν μέρει το θέμα γαργάρα επικεντρώνοντας την προσοχή όλων στο αγωγό όμβριων ενώ το θέμα της δημόσιας υγείας αφορά τα λύματα που περιέργως δεν οδηγούνται στον αγωγό λυμάτων της ΕΥΔΑΠ

    Δική μου εκτίμηση;
    1) Είτε στον αγωγό όβριων δεν συλλέγονται μόνο τα όμβρια αλλά ρίχνονται παρανόμως και λύματα από αχρείους ιδιώτες που παρανομούν ασύστολα.
    2) Είτε ο αγωγός λυμάτων κανει επιστροφή λόγω του χαμηλού του σημείου και ξερνά τα λύματα από το “άγνωστης αιτιολόγησης φρεάτιο» επι του πεζοδρομίου, που προαναφέρθηκε…

    Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τα βορβορώδη αυτά λύματα εκχύνονται, μέσω της πορείας που ακολουθούν, σε περιοχή λουομένων και αυτό συνιστά εγκληματική ενέργεια την ευθύνη της οποίας έχει ο δήμος ενώ θα έπρεπε να είχε επιληφθεί αυτεπαγγέλτως του θέματος και κάποιος εισαγγελέας…
    Φωτογραφικό υλικό και βίντεο στην διάθεση σας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο αφορά τον αγωγό λυμάτων που κατεβαίνει από την Ιφιγένειας είναι διπλός (δίδυμος)και στρίφει στην Ηλίου ενωνόμενος σε ορθή γωνία με μονό αγωγό σχεδόν ίδιας διατομής. Αποτέλεσμα το συχνό φράξιμο και την εκτόνωση του στο οδόστρωμα.
      Σχετικά με τον αγωγό ομβρίων που κατεβαίνει την οδό Ιφιγένειας στα σχέδια του Δήμου φαίνεται ότι έπρεπε να έχει ευθεία απόληξη στην θάλασσα και το τελευταίο φρεάτιο να βρίσκεται εντός του χώρου της φερόμενης ιδιοκτησίας των offshores συμφερόντων Προκοπίου στη άκρη της σημερινής πισίνας.
      Τώρα για τις εμφανείς παράνομες συνδέσεις στην Ηλίου που καταλήγουν στον ανοικτό αγωγό της Β πλαζ Βούλας ενημερώσαμε σε συνεδρίαση του ΔΣ το 2015 τον Δήμαρχο και διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα. Αμφιβάλουμε ότι η γειτονία προκοπιου έχει να φοβάται τον οποιαδήποτε έλεγχο από το δήμαρχο.

      Διαγραφή
    2. Κύριοι ,
      μερικά συμπληρωματικά στο προηγούμενο σχόλιο.
      Η εκτόνωση γίνεται στο αγωγό όμβρων που έρχεται από Ιφιγένειας… και όχι στον αγωγό λυμάτων. Άλλωστε γιαυτό μετά από τις ξαφνικές νεροποντές του περασμένου καλοκαιριού εκτινάχθηκε το εκ του πονηρού καλυμμένο με ασφαλτοτάπητα καπάκι του αναφερόμενου φρεατίου που είναι παραλληλόγραμμο και όχι στρογγυλό όπως των αποχετεύσεων της ΕΥΔΑΠ.
      Αυτό επισκευάστηκε μετά από συνεχή παράπονα μου και επικοινωνία με λεπτομερή σχόλια στον ίδιο τον κ. Δήμαρχο.
      Στο σημείο της διασταύρωσης Ιφιγένειας με Ακτής υπάρχουν τρία καπάκια λυμάτων της ΕΥΔΑΠ. Στα δυο από αυτά υπάρχουν εμφανείς συνδέσεις με τη Βίλα Προκοπίου.
      Επιπλέον υπάρχει ένα πρόσθετο καπάκι φρεατίου «μυστήριας» σκοπιμότητας επί του πεζοδρομίου. Αυτό είναι ξεκάθαρα ρηχό φρεάτιο λυμάτων. Έστειλα video και φωτογραφίες από τα δεδομένα του περασμένου καλοκαιριού - σε σελίδες με δημόσιο ενδιαφέρον - που η ΜΠΟΧΑ ήταν ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ. Σε αυτό υπάρχει και εμφανής επιφανειακή σύνδεση με δυο μικρού διαμετρήματος σωλήνες με την Βίλα Προκοπίου.
      ΤΟΤΕ ΤΟΝΙΣΑ ΟΤΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΟΡΜΙΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΡΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΜΗΚΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΓΩΓΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΖ (ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΖ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ )
      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
      Ολο το προηγούμενο καλοκαίρι υπήρχαν χιλιάδες λουόμενοι στην κατεστραμμένη Β Πλαζ αλλά και στην διπλανή ελεύθερη “πλαζ” μεταξύ της βίλας Προκοπίου και της εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου Διβάνι που κολυμπούσαν ανέμελα και ανημέρωτα σε νερά μολυσμένα ‼!
      Οτι κανενός δεν ίδρωσε το αυτί για αυτό το εξαιρετικά σημαντικό γεγονός αλλά αντίθετα όλοι είτε διαστρέφουν τις λεπτομέρειες του θέματος για να το συγκαλύψουν - ΤΑΧΑΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΑ – εστιάζοντας στο ποιός θα πληρώσει τι – ενώ το θέμα έχει πλέον απαντηθεί – δείχνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

      Διαγραφή
  2. Παρακαλω μεριμνηστε ωστε τα σχεδια που αναφερετε παραπανω να ειναι ορατα... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστούμε για την επισήμανση - το διορθώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς τα σχεδια ΔΕΝ εμφανίζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχαριστούμε για την επισήμανση - δεν παρέμεναν ορατά αναρτημένα λόγω όγκου δεδομένων, το διορθώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή