Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Στήριξη των εργαζομένων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – η ‘’Σύνταξη ψηφίσματος’’ και η αληθινή εργασιακή τους προστασία.

 


 

                                                                      




                                                                                                                      Βούλα  26/01/2021     

                                                                                                                  Αριθμ. Πρωτοκ. : 003 / 2021   

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                            

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

                                                              

Στήριξη  των  εργαζομένων  του  Δήμου  Βάρης  Βούλας  Βουλιαγμένης –                 η ‘’Σύνταξη   ψηφίσματος’’  και  η αληθινή εργασιακή τους προστασία.

 Το θέμα της στήριξης των εργαζομένων του Δήμου μας τέθηκε για πρώτη φορά το 2017. Τότε η ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. κατέθεσε πρόταση για ψήφισμα με θέμα την πλήρη και καθολική στήριξή τους, το οποίο να αποτελεί πραγματική ασπίδα προστασίας και να αποτυπώνει ξεκάθαρα την βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου [  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.- Σύνταξη ψηφίσματος στήριξης των  εργαζομένων  του  Δήμου Β.Β.Β.- 8/5/2017] .

Όπως το 2017, έτσι και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (20/1/2021) καταθέσαμε και πάλι πρόταση ψηφίσματος για την πλήρη και καθολική προστασία των εργαζομένων του Δήμου, όμως η άποψη που επικράτησε και πάλι είναι το ψήφισμα να έχει χαρακτήρα ευχής και να αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περίπτωση που έθετε το έγγραφο του σωματείου εργαζομένων.

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί στα μέσα μαζικής δικτύωσης να γίνεται αναφορά σε εργαζόμενους του Δήμου, συνολικά αλλά και ατομικά, σχετικά με θέματα για τα οποία ο συντάκτης δεν έχει όλη την απαραίτητη σχετική πληροφόρηση. Δημιουργείται έτσι η εντύπωση ότι ο εκάστοτε συντάκτης αναλαμβάνει ρόλο δημόσιου κατήγορου σε λαϊκό δικαστήριο και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό αντίλογο. 

  Το ψήφισμα του 2017 της ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. μπορεί να επικαιροποιηθεί έτσι ώστε να αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη διαρκή προστασία για τους εργαζόμενους στο Δήμο, με  προσθήκη των περιπτώσεων που ο εργαζόμενος   στοχοποιείται  με  αφορμή την ιδιότητα του ως  δημοτικός  υπάλληλος                                                  (με  ΚΕΦΑΛΑΙΑ η πιθανή προσθήκη).

Σύνταξη  ψηφίσματος  στήριξης  των  εργαζομένων  του  Δήμου  Β.Β.Β.

Πρόταση  ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.  

  «Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ομόφωνα αποφασίζει τη στήριξη και προστασία για όλους του εργαζομένους στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, με οποιαδήποτε μορφή  εργασιακής σχέσης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Η στήριξη αυτή αφορά την άσκηση των καθηκόντων τα οποία τους ανατίθενται υπηρεσιακά, εγγράφως αλλά και προφορικά, από την αιρετή και την υπηρεσιακή διοίκηση,  και καλύπτει καθολικά κάθε εργαζόμενο για κάθε μορφής επίθεση - στοχοποίηση  ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ  ΑΠΛΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ  ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ  και περιλαμβάνει νομική – υγειονομική – ηθική – υπηρεσιακή – κοινωνική προστασία. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου