Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ στο ΣτΕ για ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

 

                                                                  Βούλα  07/02/2021     

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                         Αριθμ. Πρωτοκ. : 006 / 2021          

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv                                             

 

                                       

Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση

ΠΛΗΡΩΜΗ  ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΕΞΟΔΩΝ  ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ  στο  ΣτΕ

για  ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Τον Δεκέμβριο του 2016 μέλη της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και πολίτες συνέταξαν και κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με θέμα τη διερεύνηση του πολεοδομικού και του δασικού χαρακτήρα ολόκληρης της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, με αφορμή την πώληση του μεγαλύτερου τμήματός της σε ιδιώτες.

Η προσφυγή είχε σκοπό  τη  προστασία των δημόσιων αγαθών, της δημόσιας περιουσίας και την προστασία  του φυσικού και του πολιτιστικού περιβάλλοντος της χερσονήσου και της Βουλιαγμένης.

Τον Ιούνιο του 2017 το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή, χωρίς σαφή αιτιολόγηση, δηλαδή δεν απάντησε στα βάσιμα επιχειρήματα που είχαμε αναπτύξει, τόσο στο δικόγραφο όσο και στο υπόμνημα που συνυποβάλαμε αντικρούοντας τους διαδίκους. Ταυτόχρονα η απόφαση επέβαλε στους αιτούντες τη δικαστική δαπάνη του Δημοσίου (τρία υπουργεία και το ΤΑΙΠΕΔ) 460 ευρώ και των παρεμβαινουσών εταιρειών (Εθνική Τράπεζα - Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ- Jermyn Street Real Estate Fund) 640 ευρώ, συν τις προσαυξήσεις.

Πριν από λίγες ημέρες βεβαιώθηκε η πρώτη δόση στο ΑΦΜ των 12 πολιτών οι οποίοι υπέγραψαν την προσφυγή.

Αν προσθέσουμε και τα δικαστικά έξοδα για την κατάθεση της προσφυγής, αποδεικνύεται ότι η δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας απέναντι στο κράτος έχει εξελιχθεί σε ακριβό σπορ. Αν λάβουμε υπ’ όψιν και την απουσία τεκμηριωμένης απάντησης, το μήνυμα που στέλνεται είναι διπλό: Μη χαλάτε το χρόνο και τα λεφτά σας χωρίς λόγο, αυτά που έχουν ήδη αποφασιστεί θα γίνουν ότι κι αν λέτε.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.   θα μοιραστούν τα δικαστικά έξοδα με τους υπογράφοντες, όπως είχαν κάνει και με τα έξοδα της κατάθεσης της προσφυγής στο ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Επίσης δηλώνουν, ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δημόσια αγαθά με όλους τους δυνατούς τρόπους.

                                    ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου