Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΓΙΑ τα 200 ΧΡΟΝΙΑ από την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 




ΓΙΑ τα 200 ΧΡΟΝΙΑ από την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

200 χρόνια συμπληρώθηκαν  από την έναρξη της παγκοσμίου  ιστορικής σημασίας  απελευθερωτικής επανάστασης του ελληνικού λαού το 1821 και οι μύθοι και οι αλήθειες της περιόδου που προηγήθηκε και της περιόδου των ιστορικών απελευθερωτικών αγώνων δεν έχουν ξεδιαλύνει ακόμα.  

Όπως κάθε αληθινή λαϊκή επανάσταση, έτσι και η επανάσταση  του 1821, ήταν αποτέλεσμα ωρίμανσης των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών του υπόδουλου ελληνισμού και ταυτόχρονα του φλογερού του πόθου για το λυτρωμού του από τον τουρκικό ζυγό.

Οι χριστιανοί  υποτιθέμενοι  φίλοι, από τα ισχυρά κράτη της Ευρώπης

υποστήριζαν ότι οι υπόδουλοι Έλληνες δεν μπορούσαν να ελευθερωθούν μόνοι τους, αλλά έπρεπε να περιμένουν την υποστήριξή  τους για να κερδίσουν την ελευθερία τους. Οι υπόδουλοι Έλληνες, ο λαός , ξεσηκώθηκε για την ελευθερία του και την εθνική του ανεξαρτησία με δική του πρωτοβουλία και στον αγώνα του αυτόν στηρίχτηκε στις δικές του δυνάμεις.

¨Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, οι μεγάλες δυνάμεις βοήθησαν μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και ουσιαστικά  υποθήκευσαν την πραγματική ελευθερία του λαού.

Τιμούμε τους αγωνιστές της επανάστασης του 1821 όπως και κάθε λαϊκής εξέγερσης που σκοπό έχει την ανάκτηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του λαού.

 

                                                      ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου