Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 



                                                                   

                                                              


                                                             Βούλα 14/03 /2021   

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                              Αριθμ. Πρωτοκ. : 015 / 2021         

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv         

                                                                        

 

ΜΕ  ΑΦΟΡΜΗ  ΤΟΥΣ  ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ  ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Ο Παύλος Μπακογιάννης πρόλαβε να γράψει τη δική του ιστορία πριν από τη δολοφονία του από τη 17Ν και αυτή δε μπορεί να αμαυρωθεί από κανένα βανδαλισμό στη πλατεία της Βούλας που φέρει το όνομά του, από ανεύθυνους.

Ο Δ. Κουφοντίνας διέπραξε δολοφονίες, ανέλαβε την ευθύνη, δικάστηκε και καταδικάστηκε. Η 17Ν διαλύθηκε. Η κοινωνία έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα της τρομοκρατίας.

Η βία δεν είναι αποδεκτή από όπου και εάν προέρχεται και ειδικά από αυτούς που έχουν το θεσμικό ρόλο της προστασίας των πολιτών και της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση ξαφνικά αποφάσισε να δράσει εκδικητικά εναντίον του συγκεκριμένου φυλακισμένου μη τηρώντας δικό της νομοθέτημα και την ισονομία.

Κάθε απόπειρα υπεράσπισης των δικαιωμάτων του φυλακισμένου βαφτίζεται υποστήριξη της τρομοκρατίας και αντιμετωπίζεται με βία και αυταρχισμό και λογοκρισία με τέτοια ένταση που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε να συμβαίνει το 2021 σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Ζούμε σ’ ένα μικρό τόπο, γνωριζόμαστε καλά και θεωρούμε προσβλητικό και υποκριτικό να μας ζητούν κάποιοι επιτακτικά να «απολογηθούμε» και να αποκηρύξουμε πράξεις τις οποίες ούτε κάναμε ούτε υποστηρίζουμε. Πράξεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις των πολιτών. Δε θα το κάνουμε λοιπόν.

Θα θέλαμε πολύ όμως να προτείνουμε να ξεκινήσει μια συζήτηση για τους βανδαλισμούς και ειδικά τους «βανδαλισμούς» που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά  τον τελευταίο χρόνο. Να μην μιλήσουμε μόνο για πλάκες και τοίχους, αλλά για ζωές, παρόν, όνειρα, μέλλον, κοινωνική προστασία, δημόσια υγεία και παιδεία, πολιτισμό και φυσικό περιβάλλον, ουσιαστικές προοπτικές, πράγματα που αφορούν όλους μας, νέους και μεγάλους. Να δούμε ποιος και γιατί βανδαλίζει τι σήμερα και ποιους θίγει. Και να βρούμε τρόπους να αμβλύνουμε τις συνέπειες όλων αυτών, και να ακυρώσουμε ότι τις παράγει, γιατί αλλιώς το μέλλον προβλέπεται ζοφερό.

Πορευόμαστε ζώντας και διεκδικώντας σήμερα ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για όλους. Αναζητώντας για την κοινωνία στο σύνολό της βήμα κοινό.

 

                                                                                           ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου