Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

ΡΕΜΑ ΚΟΡΜΠΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ή ΔΙΑΜΑΧΗ; ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

 

 








 blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  04 / 07  /2021

  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                    Αριθμ. Πρωτοκ.: 028/2021

Facebook: www.facebook.com/rikipvvv

 

Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση 

ΡΕΜΑ ΚΟΡΜΠΙ

ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ή ΔΙΑΜΑΧΗ;

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 

Η διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι στη Βάρη, έργου ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της περιοχής, δημοπρατήθηκε και υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου στις 25-09-2018, μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της Περιφέρειας Αττική με  κόστος  8.799.027,34€ με το ΦΠΑ.

Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου,  ήταν είκοσι τέσσερις (24) μήνες, δηλαδή έληγε στις 25/09/2020. Οι δυσκολίες σε ένα τόσο μεγάλο έργο πολλές και με την ανάδοχο τεχνική εταιρεία να μην είναι συνεργάσιμη και να επιδιώκει την μεγιστοποίηση του κέρδους πέραν του αρχικού ποσού, το έργο μετά από 34 μήνες έχει βαλτώσει στο αρχικό στάδιο εργασιών στην εκβολή στη παραλία της Βάρκιζας.   Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναλογιζόμενος την τεράστια ωφέλεια του έργου συμμετείχε σε όλη της διαδικασία βοηθώντας και επισπεύδοντας τις διαδικασίες, παρόλο που είναι έργο ευθύνης της περιφέρειας.

Μετά από πολλές και ποικίλες πιέσεις και αντεγκλήσεις η τεχνική ανάδοχος εταιρεία ΜΕΤΡΟ Α.Τ.Ε. κατέθεσε στις 09/06/2021 «Αίτηση Διάλυσης της σύμβασης του έργου: ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΡΜΠΙ ΑΠΟ Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΒΟΛΗ», που σε αυτή φωτογράφιζε σαν υπαιτίους τις υπηρεσίες του Δημοσίου και την Περιφέρεια  Αττικής.

Προφανής σκοπός  μετά την διάλυση της σύμβασης να εγείρει θέματα και να διεκδικεί παντός είδους αντισταθμίσματα νομικά και οικονομικά.

Η Περιφέρεια Αττικής με την συνεννόηση των υπηρεσιών της και για να αποφύγει την πιθανότητα αξιώσεων από την τεχνική ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΡΟ  Α.Τ.Ε.  πήρε τεκμηριωμένη απόφαση την 1 Ιουλίου 20121 για την «Απόρριψη της από 09/06/2021 Αίτησης Διάλυσης της σύμβασης του έργου: ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΡΜΠΙ ΑΠΟ Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΒΟΛΗ, αναδόχου εταιρείας ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ» .

Το βελούδινο διαζύγιο που επιθυμούσε ο Δήμος και η Περιφέρεια απομακρύνεται και το έργο μπαίνει νέα φάση που τον λόγο έχουν οι νομικοί και τα δικαστήρια.

Ελπίζουμε η διακοπή των εργασιών να είναι σύντομη και να αναλάβει νέος ανάδοχος. Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.  μετέχει ενεργά στην προσπάθεια για την σύντομη ολοκλήρωση του έργου που θα διασφαλίσει και θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή.

 

Η  ΑΠΟΦΑΣΗ: «Απόρριψη της από 09/06/2021 Αίτησης Διάλυσης της σύμβασης του έργου: ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΡΜΠΙ ΑΠΟ Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΒΟΛΗ, αναδόχου εταιρείας ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ»

 

                                                                                                       ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου