Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Σαν σήμερα πριν 9 χρόνια η δολοφονία του Παύλου Φύσσα Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε

 

Σαν σήμερα πριν 9 χρόνια η δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε

Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2013, τις πρωινές ώρες ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται έπειτα από τη μαχαιριά που δέχθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, στοχοποιημένος από τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής για την αντιφασιστική του δράση και τα τραγούδια του.

Ένας μουσικός με πάθος για αυτό που έκανε και πλέον αποτελεί σύμβολο κατά του φασισμού και της ακραίας και βίαιης πολιτικής πρακτικής της καταστολής, ιδανικό σύμβολο της ελευθερίας.

Οι φασιστικές  πρακτικές της Χρύσης Αυγής, με την ωμή βία, τον ρατσισμό και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οδήγησαν στη δολοφονία του Παύλου  Φύσσα. Ο θάνατος του αποτελεί σύμβολο του αντιφασισμού.

Ο Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος στη δίκη της Χρυσής  Αυγής η οποία χαρακτηρίστηκε από το δικαστήριο ως τρομοκρατική οργάνωση.

Με το άκουσμα της απόφασης η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε σε λυγμούς και το ακροατήριο σε χειροκροτήματα. «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου», είπε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Το διαρκές ενεργό ενδιαφέρον των πολιτών αποτελεί την εγγύηση ότι δεν θα επέλθει η κοινωνική λήθη και θα επαγρυπνούν πάντα για την απομόνωση και εξάλειψη κάθε μορφής φασιστικών, ρατσιστικών πρακτικών.

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού, ενισχύοντας τα θεμέλια των κοινωνικών αναχωμάτων και των αλληλέγγυων δράσεων . Και αν το κράτος ή το παρακράτος ‘’χτυπάει’’ τις λαϊκές δράσεις αλληλεγγύης που  αποτελούν τα αντιφασιστικά μας οχυρά, εμείς θα είμαστε εκεί, παρόντες,  να τους υπενθυμίζουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να σηκώσουν κεφάλι!


Ο Παύλος Ζει μέσα από τους αγώνες μας!

Ο Παύλος μιλά μέσα από τις καθημερινές αντιφασιστικές μας πράξεις!

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου