Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη


 

 
         

                                                                     Βούλα  02/09/2022   

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                Αριθμ. Πρωτοκ. : 043/ 2022        

  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv

 

 

Ένας χρόνος χωρίς τον  Μίκη Θεοδωράκη.

 

Συμπληρώθηκε ένα χρόνος από τον χαμό του Μίκη Θεοδωράκη.

Η  απώλεια ενός από τους τελευταίους Οικουμενικούς  Έλληνες με πολύχρονη παρουσία σε όλα τα πεδία της κοινωνικής, πολιτικής, εθνικής,  πολιτιστικής ζωής του τόπου μας είναι τεράστια, ειδικά σήμερα που η  ηθική πολιτική κατάπτωση είναι μεγάλη . 

Ο άνθρωπος Μίκης Θεοδωράκης του πολιτισμού, του πνεύματος, της διανόησης και των αγώνων απεβίωσε αλλά το έργο του και διδαχές του μένουν παρακαταθήκη στις κοινωνίες όλου του κόσμου. Οφείλουμε να μην τον ξεχάσουμε και κυρίως να μη χαθεί το σημαντικό έργο του και  το παράδειγμα του. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει περάσει στην Αθανασία με το Αιώνιο έργο του.

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  πριν ένα χρόνο, είχε  προτείνει  την τιμητική  αναγνώριση του Δήμου μας στο αξεπέραστο έργο του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και στο διανοητή και αγωνιστή της Δημοκρατίας με την  μετονομασία ενός κεντρικού δρόμου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σε οδό Μίκη Θεοδωράκη. Η αρχική σκέψη για την ονοματοδοσία στο υπό κατασκευή και ενοικιαζόμενο ‘’Κόκκινο Κτήριο’’ στη Βούλα σε πολιτιστικό χώρο απορρίφτηκε αλλά στη συνέχεια επικράτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ονοματοδοσία του.

Για το θέμα της ονοματοδοσίας του ‘’Κόκκινου Κτηρίου’’ είχαμε συμφωνήσει με την προϋπόθεση να είναι έτοιμο σαν πολιτιστικός χώρος πριν την 2α Σεπτεμβρίου 2022 για να συμπέσει η τελετή εγκαινίων – ονοματοδοσίας με τον ένα χρόνο από την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη. ¨Όλη τη χρονιά θέταμε ανα 2μήνο το σχετικό ερώτημα στο κ. Δήμαρχο και ήταν καθησυχαστικός ότι θα ολοκληρωθεί εντός του επιθυμητού χρόνου.

Στην προτελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. αποκάλυψε ότι δεν θα είναι έτοιμο και ότι θα απαιτηθεί ένα εξάμηνο ακόμη, δηλαδή έως τον Απρίλιο του 2023.

Σίγουρα η εξέλιξη αυτή δεν είναι η πλέον τιμητική και η αρμόζουσα για την οφειλόμενη τιμή προς τον Μίκη Θεοδωράκη.

 

 

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 

 

 

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου