Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΥΡΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΌ

 


Εκφράζουμε απερίφραστα την συμπαράσταση μας στους πολίτες στην Τουρκία και στην Συρία που έπληξε ο ισχυρός  φονικός σεισμός. Ευχόμαστε να σταματήσει η σεισμική δραστηριότητα και με την άμεση διεθνή ενεργή συμπαράσταση να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς και η περαιτέρω στήριξη των πληγέντων και στις δύο χώρες.

Η ευρύτερη περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός θεωρείται έντονα σεισμική και δυστυχώς στις δυο αυτές χώρες δεν ισχύουν με επάρκεια οι αντισεισμικοί κανόνες προστασίας των κατασκευών.

Η ανησυχία μας είναι μεγάλη και γιατί ο νέος πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που κατασκευάζεται δίπλα στις πληγείσες σεισμογενείς περιοχές στον κόλπο της AKKUGU με τεχνολογία και στήριξη της Ρωσίας (που δεν έχει εμπειρία κατασκευής σε σεισμογενείς περιοχές) ήδη πριν τον σεισμό εθεωρείτο ο εφιάλτης της Μεσογείου, τώρα πλέον με τον σεισμό παίρνει σάρκα και οστά….

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα που να τους χωρίζει και όλες οι εντάσεις και συγκρούσεις εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Αυτή η συγκρουσιακή κατάσταση δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας και καταλήγει σε συνεχώς αυξανόμενες προμήθειες πολεμικού εξοπλισμού.

Οι λαοί το μόνο όπλο που έχουν και μπορούν να διεκδικήσουν, ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και τα συμφέροντα, είναι η μεταξύ τους ειλικρινής αλληλεγγύη.

 

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου