Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ από ΟΡΑΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ και οι ΔΡΑΣΕΙΣ - ( ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ Δ.Τ. )

 


                 

 

        

 

 

                                                           

                                                                          

                                                   Βούλα  17/05/2023

    blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                          Αριθμ. Πρωτοκ. : 031 / 2023        

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv                               

 

Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση – Ενημέρωση

( ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ)

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

από ΟΡΑΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΠΡΑΞΗ

 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και οι ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ της  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. για

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ   ΣΤΗΡΙΞΗ  και οι  ΔΡΑΣΕΙΣ

(το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ Δ.Τ.= https://rikipvvv.blogspot.com/2023/05/blog-post.html)

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. ως συλλογικότητα αλλά και εκλεγμένη Δημοτική κίνηση πολιτών,  από κοινού με την ατομική δράση των μελών της, πλαισιώνει ενεργά δομές αλληλεγγύης και  πρωτοβουλίες κοινωνικής στήριξης  ευπαθών ομάδων συνανθρώπων μας. Η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για διεύρυνση της κοινωνικής πρόνοιας και στήριξης των πολιτών είναι  γεγονός αναμφισβήτητο κατά γενική παραδοχή.

 Όπως όμως έχουμε διαπιστώσει τα δέκα χρόνια της παρουσίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο είμαστε η μόνη δημοτική παράταξη  πολιτών που καθημερινά μετέχει, στηρίζει και προτείνει και διεκδικεί για τα  θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.

Ο Δήμος Β.Β.Β. έχει ήδη δύο Δημοτικές δομές βραχυχρόνιας στέγασης, από κληροδοτήματα:

·         Την κοινωνική Δομή του κληροδοτήματος  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  ΞΕΝΩΝΑ  ΕΝΗΛΙΚΩΝ  ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.  

·         Την κοινωνική  Δομή του κληροδοτήματος  της ΣΤΕΓΗΣ  ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ στην Βούλα.

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. καταγράφει και αξιολογεί διαρκώς τις υφισταμένες δομές και τις πολιτικές στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, στήριξης και επανένταξης και προτείνει και διεκδικεί την  υλοποίησή τους.

[ ΔΕΙΤΕ: Προτάσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  για

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ:https://rikipvvv.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3%20%CE%94%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%A3

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ:https://rikipvvv.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9C%CE%9D%CE%91 ]

 

Στον Δήμο μας έχουμε διαπιστώσει ότι οι δύο ήδη λειτουργούσες  κοινωνικές δομές βραχυχρόνιας φιλοξενίας δεν μπορούν να καλύψουν μόνιμα τις υπαρκτές ανάγκες κοινωνικά αδύνατων ειδικά όσων από αυτούς είναι ηλικιωμένοι και έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Επομένως υπάρχει η ανάγκη για την ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία Δημοτικού Γηροκομείου ΑΜΕΣΑ για ισόβια φιλοξενία υπερηλίκων. Αυτή την αναντίρρητη ανάγκη η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. την προτείνει και την διεκδικεί από την αρχή της θητείας της.

 

 

Στην τελευταία 6η/2023 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου συζητήσαμε το θέμα της πολυαναμενόμενης  ίδρυσης του  Δημοτικού Διαμαντοπούλειου γηροκομείου. Μας δόθηκε η  εισήγηση της Δημοτικής αρχής, με σύντομο ιστορικό και το σχέδιο για την ‘Έγκριση Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Διαμαντοπούλειο Γηροκομείο’’.

 Το υπό ίδρυση Δημοτικό Διαμαντοπούλειο γηροκομείο  αποτελεί και αυτό κληροδότημα του θανόντος παλαιού Βουλιώτη που το 1979 διέθεσε τα οικόπεδα για την ανοικοδόμηση του.          Ο τότε Δήμος Βούλας όφειλε να το ιδρύσει και να το κατασκευάσει, όμως η προσπάθεια απέβη

ημιτελής και στο χώρο σήμερα υπάρχουν μόνο τα μπετά του ημιυπόγειου και ισόγειου.

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. ανέλυσε αυτό το σχέδιο Π.Δ. και κατέθεσε και διεκδίκησε στο Δ.Σ. συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις, με σκοπό την μέγιστη κοινωνική προσφορά του γηροκομείου.  

[ ΔΕΙΤΕ: ΒΙΝΤΕΟ του Δ.Σ. με Προτάσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.: https://www.youtube.com/watch?v=TIRf0rw8HnM ]

Οι προτάσεις μας αποσκοπούσαν στην βελτίωση της λειτουργίας και του ελέγχου της διοίκησης του ιδρύματος  από το Δ.Σ. του Δήμου, τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, την τήρηση των νόμων και την εφαρμογή των βέλτιστων κοινωνικών και ιατρικών πρακτικών για τους ωφελουμένους, την λογοδοσία,  και την διαφάνεια.

Προσθέσαμε σαφή και ρητή αναφορά για  την εξασφάλιση της ιατρικής μέριμνας, της σίτισης, και της μέγιστης κοινωνικής προσφοράς του γηροκομείου, η οποία και θα εξετάζεται κάθε διετία μόνο για την ευμενέστερη κατανομή και την αύξηση όσων θα έχουν ευνοϊκή ή μηδενική καταβολή αντιτίμου.  

Τις θέσεις αυτές αποδέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και εκδόθηκε η 216/2023 σχετική απόφαση Δ.Σ. του Δήμου Β.Β.Β.

για την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  

Θάνος  Ματόπουλος

 

* ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ & με ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ τα  ΣΧΕΤΙΚΑ έγγραφα :

1.     ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β επί ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ για ΣΧΕΔΙΟ Π.Δ. ΙΔΡΥΣΗΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

https://docs.google.com/document/d/18o0tNpviT2HUmCW3HUChhrt1dir91S_o0CHlM4ePfw8/edit?usp=share_link

 

2.    Η   216/2023 σχετική απόφαση Δ.Σ. του Δήμου Β.Β.Β για ΣΧΕΔΙΟ Π.Δ. ΙΔΡΥΣΗΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

https://drive.google.com/file/d/1kiTAPniBqbX8h7xFDOxkqvrAwnu8CUVh/view?usp=share_link

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου