Τρίτη 23 Μαΐου 2023

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ - ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ - ΒΙΑΣ σε ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ στη ΒΟΥΛΑ

 


                                                Βούλα  23/05/2023

  

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                            Αριθμ. Πρωτοκ. : 033 / 2023        

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv

                                 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ - ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ - ΒΙΑΣ

σε ΕΚΛΟΓΙΚΑ  ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ στη  ΒΟΥΛΑ. 

To βράδυ της 22/5/2023 μετά τις 10:30 μμ, ομάδα άγνωστων προέβη σε επίθεση και βανδαλισμό των εκλογικών περιπτέρων της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία της Βούλας.

Η ομάδα αυτή, μαυροφορεμένη, σε σχηματισμό ‘’εφόδου’’ κραδαίνοντας στυλιάρια κατέστρεψε τα εκλογικά περίπτερα και βανδάλισε εκλογικό υλικό, αφήνοντας πίσω της αισχρά μηνύματα που έγραψαν στα περίπτερα.

Στα μηνύματα έγραψαν χυδαιότητες και τα ‘’υπέγραψαν’’ με το όνομα κοινοβουλευτικού κόμματος, που πιστεύουμε ότι οφείλει να διαχωρίσει την θέση του από τέτοιες πρακτικές.  [φωτογραφίες=  https://drive.google.com/drive/folders/1aRfk_YuE7GdabBiz7RRVI7IXGnYCgSs5?usp=sharing ]     

Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες καταστηματαρχών και περιοίκων, είναι πιθανά ομάδα νεαρών οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια προβαίνει σε κάθε λογής παραβατικές συμπεριφορές στην περιοχή πέριξ της πλατείας της Βούλας. 

Η ομάδα αυτή των νεαρών ( 8-15 άτομα) δρα συντονισμένα και με κοινή αμφίεση μαύρων ρούχων και τρομοκρατεί τους πολίτες της περιοχής, σύμφωνα με μαρτυρίες. 

Περιμένουμε από την αστυνομία την άμεση διερεύνηση του συμβάντος και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Οι δράστες είναι δειλοί και οι πράξεις βίας και εκφοβισμού στις οποίες  προβαίνουν σκοπό έχουν να φοβίζουν τους πολίτες ακόμη και την περίοδο που μετέχουν στις πολιτικές διαδικασίες αγωνιώντας και δρώντας για ένα καλύτερο μέλλον. 

Η προσπάθεια τους δεν αποθαρρύνει αλλά δυναμώνει τους πολίτες.

Τέτοιες φασιστικές πρακτικές είναι καταδικαστέες και θα τις αντικρούσουμε δυναμικά για τη διασφάλιση του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών να υποστηρίζουν τους πολιτικούς σχηματισμούς που επιθυμούν.

 

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου