Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΒΑΡΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.

 



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΒΑΡΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 56χρονου εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του στις 23/10 στη Βάρη κατά τη διάρκεια έργων για την τοποθέτηση οπτικών ινών. Την οικογένεια του και τα δυο ανήλικα παιδιά του οφείλει η πολιτεία να τα στηρίξει τώρα που ο χάθηκε ο ένας γονέας και το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ) το 2022 καταγράφηκαν 104 νεκροί εργαζόμενοι και 142 σοβαρά τραυματίες. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2023 οι νεκροί έφτασαν τους 135 και οι σοβαρά τραυματίες τους 229.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών έφεραν αύξηση των ωρών εργασίας και εντατικοποίησή της. Οι ανεπαρκείς έλεγχοι μαζί με την αποδυνάμωση των συνδικάτων μέσω νέων μορφών διώξεων κατά την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας δημιουργούν εφιαλτικές προοπτικές για τις συνθήκες εργασίας στη χώρα μας.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  συμπαρατάσσεται με τους συνδικαλιστικούς φορείς στον αγώνα τους για συνθήκες εργασίας που προστατεύουν τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και για την αποκατάσταση του εργασιακού δικαίου που ισοπεδώθηκε τα τελευταία έντεκα χρόνια.


                                                                                             ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου