Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Πωλητήριο στα μοναδικής ομορφιάς νησιά του Δήμου Β.Β.Β.. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΧΥΡΟ ΠΕΦΤΕΙ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

 


 

Επανέρχονται  στο προσκήνιο οι νήσοι Φλέβες

Πωλητήριο στα μοναδικής ομορφιάς νησιά του Δήμου Β.Β.Β..

ΤΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ  ΟΧΥΡΟ  ΠΕΦΤΕΙ  ΘΥΜΑ  ΤΟΥ  ΚΕΡΔΟΥΣ

 

Φλέβες και Φλεβοπούλα, δύο πολύ όμορφα και ανέγγιχτα νησάκια σε κοντινή απόσταση από τη ακτή, απέναντι από τον όρμο της Βουλιαγμένης και τη χερσόνησο του Μικρού Καβουρίου. Αποτελούν καταφύγιο άγριας ζωής τόσο στο χερσαίο χώρο όσο και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή που τα περιβάλλει. Τα νερά της παραλίας είναι κρυστάλλινα, τιρκουάζ και εύκολα νομίζει κανείς πως βρίσκεται σε κάποιο νησί του Ιονίου. Το μεγάλο νησί έχει έκταση 1,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει επάρκεια σε πόσιμο νερό, γι’ αυτό άλλωστε λέγεται και Φλέβες. Συγκριτικά σε μέγεθος και τα δυο νησιά έχουν επιφάνεια πενταπλάσια από την απέναντί τους χερσόνησο του Μικρού Καβουρίου.

Οι Φλέβες είναι ένα νησί που ποτέ δεν κατοικήθηκε, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πολύβουη Βουλιαγμένη. Κατά τη δεκαετία του 1920, το νησί πέρασε στην ιδιοκτησία του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο έστησε εκεί εγκαταστάσεις και τοποθέτησε το φάρο που βρίσκεται ακόμα εκεί. Δέκα χρόνια αργότερα, μετατράπηκε και επίσημα σε Ναυτικό οχυρό, με σκοπό την προστασία του λιμανιού του Πειραιά.

Σήμερα πια, οι Φλέβες έχουν περάσει στη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, στόχος της οποίας είναι να ενοικιαστεί με σύμβαση πολυετή έως και 99 χρόνια, σε κάποιον επενδυτή που θα αναλάβει την ‘’αξιοποίησή’’ του. Κι ενώ υπήρχαν προτάσεις, μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει προχωρήσει επίσημα. Σύμφωνα με πηγές οι πιο γνωστές  προτάσεις από το 2017 προέρχονται από αραβικά funds. Υπήρχε όμως  πρόταση και από ελληνικό όμιλο.

Η νέα κυβέρνηση συνέχισε τις διεργασίες για την ‘’αξιοποίησή’’ τους και τον Φεβρουάριο δημοσιοποιήθηκε Φυλλάδιο της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων ( ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.) που αναφέρει αυτές τις προθέσεις. Στο φυλλάδιο αυτό αναφέρεται: «Συνεπώς μία επένδυση στα υπόψη νησιά δύναται να αποτελέσει σταθμό για τη χώρα, συμβάλλοντας σημαντικά στην εθνική οικονομία και στην προβολή της διεθνώς. – ΙΔΑΝΙΚΗ  ΧΡΗΣΗ: Τουριστικό θέρετρο μεγάλης κλίμακας που μπορεί να αποτελείται από θεματικά πάρκα, απομονωμένες και πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες, κέντρα καταδύσεων κλπ.   – Πολυτελείς σκηνές διαμονής γνωστό ως Glamping. »

Η κοντόφθαλμη και εισπρακτική οπτική της κυβέρνησης και η επενδυτική μανία έχουν στοχεύσει τις νήσους Φλέβες και ΔΥΣΤΥΧΩΣ με την ίδια λογική στοχεύουν τον Λόφο του Ορφανοτροφείου και το μνημείο της φύσης,  τη Φασκομηλιά. Ήδη η χερσόνησος του Μικρού Καβουρίου καταστράφηκε. ΟΛΑ αυτά βρίσκονται στη ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, η οποία με αυτό το εγκληματικό σκεπτικό και τις ολέθριες πρακτικές θα υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό που θα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. 

Οι πολίτες που αγαπούν και προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον αγωνιούν για ότι σχεδιάζεται να συμβεί και κατασκευαστεί στις νήσους Φλέβες.

ΠΟΙΟΣ όμως τους ρωτάει, τους αγνοούν πλήρως! 

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. είναι η μόνη δημοτική παράταξη που αναφέρεται διαρκώς στο θέμα και διεκδικεί την πλήρη προστασία τους ως τελευταίο οχυρό της φύσης που αναπτύσσεται σε βραχονησίδες. Όπως μόνη της έδωσε μάχη από το 2013 σε όλα τα επίπεδα για την διάσωση της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, έτσι  και τώρα θα αγωνιστεί και για τον Λόφο του Ορφανοτροφείου, τη Φασκομηλιά και τις Φλέβες.

      Σας καλούμε να ενισχύσετε την παρουσία της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. στο δημοτικό συμβούλιο για να μπορέσουμε μαζί να φτιάξουμε το Δήμο και τις πόλεις που δικαιούμαστε και μας αξίζουν!

Στηρίζουμε, επιλέγοντας συνειδητά, το ψηφοδέλτιο της  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.

και τον υποψήφιο δήμαρχο Θάνο Ματόπουλο.

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

 

blogs : http://rikipvvv.blogspot.gr/  --  

Facebook: www.facebook.com/rikipvvv   -- 

Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                   

-

ü ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου