Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ στο π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ το οποίο ο ‘’ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ’’ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ σε ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 10:00 π.μ.

 


ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ στο π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ το οποίο ο ‘’ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ’’  ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ σε ΚΡΑΝΙΟΥ  ΤΟΠΟ

το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 10:00 π.μ.

( ο Δήμαρχος δεν αποδέχτηκε να συμμετέχει και να συμβάλει για να ανοίξει ο χώρος για την επίσκεψη των πολιτών)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΗΝ  ΕΙΣΟΔΟ  ΤΟΥ  π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ  ΒΟΥΛΑΣ

Η εκτεταμένη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της παράκτιας περιοχής του π. κάμπινγκ Βούλας από τους μισθωτές του Δήμου με την κοπή – ξερίζωμα δέντρων και θάμνων που μετέτρεψε την όαση πρασίνου σε κρανίου τόπο, ευαισθητοποίησε όλους τους  πολίτες που ζητούν άμεσα να παρθούν μέτρα κατά της μισθώτριας εταιρείας και την προστασία του εναπομείναντος φυσικού περιβάλλοντος.   Το μέγεθος της φυσικής καταστροφής είναι όμως πολύ μεγαλύτερο γιατί κόπηκαν και εκριζώθηκαν  πολλές δεκάδες δέντρα και εκατοντάδες θάμνοι και διακοσμητικά φυτά που αποτελούσαν πραγματικό πνεύμονα πρασίνου και φυσικό οικότοπο, όπου διαβιούσαν πουλιά ( παπαγαλάκια – δρυοκολάπτες – σπουργίτια – καρακάξες κλπ), έντομα και πολλές μέλισσες , μικρά ερπετά  και χελώνες. Πρόκειται για οργανωμένη στυγνή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της φύσης που θα την στερηθούν και οι επόμενες γενιές σε μία κρίσιμη για τη περιβάλλον εποχή. Πάρα πολλοί πολίτες ζητούν να επισκεφτούν τον χώρο του π. κάμπινγκ Βούλας για να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής, σε σχέση με αυτό που παρέλαβε ο Δήμος και ο μισθωτής του, και οι πολίτες  γνώριζαν από την καθημερινή τους βόλτα στο χώρο τα προηγούμενα χρόνια.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των Δημόσιων αγαθών αποτελεί Συνταγματικό δικαίωμα και η διαφύλαξή τους είναι δικαίωμα και καθήκον των πολιτών.

Η διασφάλιση της κοινοχρηστίας και της περιβαλλοντικής προστασίας των παράκτιων ζωνών είναι ακόμη δυστυχώς ζητούμενο. 

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ελευθερωθούν όλες οι δέσμιες παραλίες και να αποδοθούν σε Δημόσια χρήση.

 

για την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Θάνος  Ματόπουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου