Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ και η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ – Η ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΟΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΧΑΘΗΚΕ….



        

                                                                                 Βούλα  26/05/2022  

   blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                           Αριθμ. Πρωτοκ. : 023 / 2022        

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                    

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv                                    

 

 

ΟΙ  ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ  ΕΡΓΑΣΙΕΣ  και  η  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της  ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ 

π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ  ΒΟΥΛΑΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ  ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ –

Η  ΠΑΡΑΚΤΙΑ  ΟΑΣΗ  ΠΡΑΣΙΝΟΥ ο  ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ  ΧΑΘΗΚΕ….

 

Όπως ενημερωθήκαμε, με επίσημη κοινοποίηση,  μετά την τελευταία  αναφορά μας στις 25/5/2022 [1] που αφορούσε  τις εγκληματικές  πρακτικές των ανεξέλεγκτων ‘’επενδυτών’’  στο π. κάμπινγκ Βούλας που χωρίς έγκριση έκοψαν και εκρίζωσαν πολλές δεκάδες δέντρα και εκατοντάδες θάμνους και διακοσμητικά φυτά, η ΥΔΟΜ με σημερινή αυτοψία της  επιβάλει αναστολή οικοδομικών εργασιών.

Στην αυτοψία της η ΥΔΟΜ κατέγραψε κοπές μεγάλων δέντρων , αναλυτικά:  6 πεύκων – 6 φοινίκων – 1 μη προσδιοριζόμενου.

Το μέγεθος της φυσικής καταστροφής είναι όμως πάρα πολύ μεγαλύτερο γιατί κόπηκαν και εκριζώθηκαν  πολλές δεκάδες δέντρα και εκατοντάδες θάμνοι και διακοσμητικά φυτά που αποτελούσαν πραγματικό πνεύμονα πρασίνου και φυσικό οικότοπο, όπου διαβιούσαν πουλιά ( παπαγαλάκια – δρυοκολάπτες – σπουργίτια – καρακάξες κλπ), έντομα και πολλές μέλισσες , μικρά ερπετά  και χελώνες. Πρόκειται για οργανωμένη στυγνή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της φύσης που θα την στερηθούν και οι επόμενες γενιές σε μία κρίσιμη για τη φύση εποχή.

Παράδοξο είναι το γεγονός της μαζικής κοπής κάθε είδους δέντρου και θάμνου γιατί  σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γής όπου χωροθετείται κάμπινγκ η φυσική φύτευση προστατεύεται και αυξάνεται γιατί αποτελεί βασικό στοιχείο της ποιότητας του κάμπινγκ.

Η αρχική μας πεποίθηση ότι δεν θα δημιουργηθεί κάμπινγκ αλλά ότι η πολυεθνική  επενδυτική εταιρεία που έχει μισθώσει το χώρο, και είναι η ίδια με αυτή που έχει μισθώσει και τα ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ,  έχει σαν στόχο να ενώσει τις δυο επενδύσεις και ότι η χερσόνησος του ΠΙΚΠΑ   θα αποτελέσει το επόμενο ΘΥΜΑ της ακόρεστης επενδυτικής τους μανίας, επιβεβαιώνεται.

Η μελέτη για την ‘’ αξιοποίηση’’ του ΠΙΚΠΑ υπάρχει από το 2008 [2] και περιμένει τους ασυνείδητους για την εφαρμογή της.  Η παρούσα κυβέρνηση μετά το ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ σίγουρα θα στοχοποιήσει το ΠΙΚΠΑ.

 

Επισημαίνουμε ότι εάν η διοίκηση του Δήμου είχε διερευνήσει την αρχική μας λεπτομερή αναφορά για το Α’ αλίπεδο Βούλας δηλαδή το π. κάμπινγκ και την Α’ Πλαζ που καταθέσαμε στις 2/5/2022 [3] θα είχαμε αποφύγει το αποτρόπαιο έργο των ‘’επενδυτών’’, την τεράστια οικολογική καταστροφή που μετέτρεψε την μοναδική παράκτια όαση πρασίνου και επίγειο παράδεισο του π. κάμπινγκ Βούλας [4] σε ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ [5] που θα στοιχειώνει την περιοχή για πολλές δεκαετίες και γενιές.

 

Η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. αλλά κι ο Δήμος που διαχειρίζονται  αυτές τις Δημόσιες παράκτιες εκτάσεις δεν πρέπει να μένουν αδρανείς. Χρειάζεται να προβαίνουν  ακόμη και στην επανεξέταση των μακροχρόνιων συμβάσεων, στο βαθμό που παραβιάζονται οι αρχικοί όροι της σύναψής τους και κινδυνεύει το Δημόσιο συμφέρον και τα Δημόσια Αγαθά.

Αύριο 27/5/2022 θα συνεδριάσουν οι ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ.  Β.Β.Β. και εκεί πάλι θα αναμετρηθούμε με την επικίνδυνη και αντικοινωνική  νοοτροπία ότι οι παραλίες αποτελούν επενδυτική ευκαιρία και όχι Δημόσιο κοινόχρηστο  αγαθό με ελεύθερη πρόσβαση  και φυσικό οικοσύστημα που απαιτεί προστασία .

Είναι ακράδαντη πεποίθησή μας ότι η άνευ όρων εμπορευματοποίηση των παραλιών μας δεν είναι σε καμία περίπτωση μονόδρομος.

 

[1], [2], [3], [4], [5]  ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ  ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

 

για την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Θάνος  Ματόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου