Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Σε αναμονή απάντησης σε ‘’ερωτήματα για θέματα υποδομών και δόμησης’’ που θέσαμε εγγράφως προ μηνός στο κ. Δήμαρχο και την διοίκηση του Δήμου Β.Β.Β. …….

 


          


                                                                  Βούλα  11/05 /2022   

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                        Αριθμ. Πρωτοκ. : 021/ 2022          

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv                                                                                   

 

Ανακοίνωση  -  Ενημέρωση

Σε   αναμονή  απάντησης  σε  ‘’ερωτήματα  για  θέματα  υποδομών  και δόμησης’’ που  θέσαμε  εγγράφως  προ  μηνός  στο κ. Δήμαρχο  και  την διοίκηση  του  Δήμου  Β.Β.Β.  …….

Η μέχρι τώρα ενημέρωση που δίνεται προφορικά από την αιρετή διοίκηση του Δήμου, τόσο στα προ ημερησίας ερωτήματα μας στα Δημοτικά Συμβούλια όσο και στις συσκέψεις που έγιναν κατόπιν αιτήματός μας, όπως διαπιστώσαμε δεν αποτελεί σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση στα ερωτήματά μας και ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την υλοποίηση των όσων διατυπώνονται σαν απάντηση.

Η παρέλευση μεγάλου χρόνου από την υλοποίηση των όσων προφορικά μας απαντούν ή η μεταστροφή όσων λέγονται και η  δρομολόγηση άλλων μας αναγκάζει να διατυπώνουμε και εγγράφως θεματικά ερωτήματα προς την διοίκηση του Δήμου για την έγγραφη και περισσότερο δεσμευτική απάντησή τους.

Έχουμε ήδη καταθέσει  έγγραφα ερωτήματα σαν ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ και αναμένουμε τουλάχιστον την παρέλευση ενός μηνός από την αποστολή του καθενός για να απαντηθούν και να μας αποσταλεί η έγγραφη απάντηση του Δήμου.

Αυτό άλλωστε προβλέπετε και από τον ν. 3852/2010 αρθ.61 παρ.3 .

Με την συμπλήρωση λοιπόν του ενός μηνός από την αποστολή του κάθε έγγραφου ερωτήματός μας και εφόσον δεν έχει απαντηθεί, θα δημοσιοποιούμε το έγγραφο ερώτημά μας χωρίς την απάντηση του Δήμου και θα αναδεικνύουμε την αντιθεσμική ολιγωρία και ασυνέπεια του Δήμου. 

Τα έγγραφα ερωτήματα της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. είναι τα παρακάτω:

1. ΘΕΜΑ: Ερωτήματα  για θέματα υποδομών και δόμησης = 4/4/2022

Ακολουθεί το έγγραφο αυτό ερώτημα – πέρασε ο μήνας

2. ΘΕΜΑ:  Οικοδομικές εργασίες ανέγερσης κτιρίου

                  στη Λίμνη  Βουλιαγμένης – ΑΜΕΣΟΣ   ΕΛΕΓΧΟΣ = 18/4/2022

3. ΘΕΜΑ:  Ερωτήματα  για θέματα κοινωνικής στήριξης

                  και λειτουργίας κοινωνικών δομών του Δήμου = 19/4/2022

4. ΘΕΜΑ:  Οικοδομικές εργασίες κατασκευών στο

                   Α΄ Αλίπεδο Βούλας & κλαδεύσεις -  

                   κοπές δέντρων κλπ – ΑΜΕΣΟΣ   ΕΛΕΓΧΟΣ = 2/5/2022

 

 

1ο ΕΓΓΡΑΦΟ  ΕΡΩΤΗΜΑ  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

ΠΟΥ  ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ... 

 

 


                                                                Βούλα  04/04/2022  

  blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                            Αριθμ. Πρωτοκ. : 014 / 2022          

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                            ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ           

  Facebook: www.facebook.com/rikipvvv               Προς: 

                                       κ. Δήμαρχο

                                                                                    κ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών

                                                                                    κ. Αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης

                                                        κ. Γενικό Γραμματέα

 

ΘΕΜΑ: ερωτήματα  για θέματα υποδομών και δόμησης

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. στα πλαίσια των αυτοδιοικητικών δράσεων και ελέγχου ζητά την τεκμηριωμένη απάντηση στα παρακάτω θέματα, που ήδη έχει δημόσια θέσει  σαν ερωτήματα στο Δημοτικό συμβούλιο και πλέον απαιτείται η δεσμευτική σας  απάντηση.

 

1.    Οδός Σερίφου στη Βούλα αδιάνοικτο τμήμα που δεν έχει εφαρμοστεί η προβλεπόμενη ρυμοτομία των ΦΕΚ 143 Δ 1966 & ΦΕΚ 27 Δ 1970 με αποτέλεσμα την μη ολοκλήρωση του δημοτικού αποχετευτικού αγωγού αστικών λυμάτων. Από αυτό επηρεάζεται και η  ευρύτερη περιοχή πέριξ της αδιάνοικτης οδού Σερίφου δηλαδή οι οδοί  Δραγατσανίου – Δαιδάλου που δεν έχει εδώ και δεκαετίες συνδεθεί με το υφιστάμενο δημοτικό δίκτυο αποχετευτικών αγωγών αστικών λυμάτων (φωτογραφία).

  


 

Η απουσία δημοτικού αποχετευτικού αγωγού αστικών λυμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή επιβαρύνει τους περιοίκους με τεράστια τακτικά έξοδα για την αποκομιδή των λυμάτων από τους βόθρους και η κατάσταση πλέον είναι αφόρητη. Αυτό, που είναι αυτονόητο δικαίωμα για όλους τους πολίτες, αποτελεί διαχρονικά μία σαφή ολιγωρία των  Δημοτικών αρχών για την συγκεκριμένη περιοχή. Για το θέμα έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο  αλλά και στην τελευταία συνάντηση μου με τον κ. Δήμαρχο προ ολίγων μηνών, που δεσμεύτηκε για την διάνοιξη της οδού Σερίφου με σύντομες διαδικασίες, όπως έγινε στην οδό Ίριδος στην Βούλα. 

Ενημερώστε μας πότε θα γίνει η διάνοιξη της οδού Σερίφου για την ολοκλήρωση των προβλέψεων του εγκεκριμένου ρυμοτομικού και με ποιες διαδικασίες.                                                    

Επίσης πότε έχετε προγραμματίσει την  εκτέλεση του έργου εγκατάστασης   δημοτικού αποχετευτικού αγωγού αστικών λυμάτων  στις οδούς   Σερίφου  -  Δραγατσανίου – Δαιδάλου και με ποιες τεχνικές προβλέψεις και τι διαδρομή θα ακολουθήσει για την σύνδεσή του με το υφιστάμενο δίκτυο;

 

 

2.    Για τις Σχολικές υποδομές Δήμου ζητάμε την σύντομη αλλά ολοκληρωμένη πληροφορία για κάθε ένα από όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων μαζί με τα νηπιαγωγεία και παιδικούς  σταθμούς ανά δημοτική ενότητα.

                                         i.    Όνομα σχολικής μονάδας

                                        ii.    έτος κατασκευής

                                       iii.    ιδιοκτησιακό καθεστώς

                                      iv.    σύντομη περιγραφή, μέγεθος αριθμός και είδος κατασκευής για : αίθουσες διδασκαλίας – αίθουσες δραστηριοτήτων – προαύλιο  χώρο – χώρους αθλοπαιδιών -  κυλικείο – γραφεία διδασκόντων – προσβασιμότητα  σύμφωνα με ΣΒΑΚ.

                                        v.    Τεχνικές εργασίες και μελέτες για: Στατική επάρκεια και ενίσχυση φέροντος δομικού οργανισμού.  Ενεργειακή αναβάθμιση και ενεργειακή αυτονομία καθώς και εάν έχει γίνει διασύνδεση των υπαρχόντων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  με το εθνικό σύστημα  ηλεκτρισμού για την εξοικονόμηση   χρηματικών πόρων, δηλαδή εφαρμογή του συστήματος ενεργειακού συμψηφισμού-Net Metering.

 

 

3.    Σχετικά με το οικόπεδο π. Κατσουλάκου στη Βάρκιζα, που αποκτήθηκε με δανεισμό από το Δήμο, τι ενέργειες έχουν γίνει για να δημιουργηθεί ο νέος δημοτικός χώρος στάθμευσης  και το κτίριο πολιτιστικών δραστηριοτήτων;  Το καλοκαίρι έρχεται και η έλλειψη χώρων στάθμευσης στην περιοχή, ειδικά μετά την ανάπλαση της πλατείας, είναι τεράστια και οι πολίτες και οι επαγγελματίες έχουν άμεση ανάγκη της υλοποίηση αυτού του επιπλέον χώρου στάθμευσης.

 

 

4.    Η περιφέρεια Αττικής με αποφάσεις της τα προηγούμενα χρόνια έχει εγκρίνει την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ρύθμισης της κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της που ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί.          Τόσο την παραλιακή στη Βούλα, στην Βάρκιζα αλλά και αλλού, πότε επιτέλους θα τοποθετηθούν και εάν όχι γιατί.   

 

 

5.    Επαναφέρω το ερώτημα για την αυθαίρετη τοποθέτηση σε κοινόχρηστο χώρο φυλακίων ιδιωτικής ασφαλείας  στο Πανόραμα Βούλας οδός Ηρακλειδών , οδός Τροίας αλλά και στην Βούλα στην οδό Αίολου. Πότε επιτέλους, έχουν περάσει χρόνια, θα ενεργήσετε για την αποδέσμευση του υπό κατάληψη κοινόχρηστου χώρου;

 

 

Για τα παραπάνω θέματα οι απαντήσεις  σας  καλό είναι να είναι ξεχωριστά ανά θέμα και να στέλνονται σταδιακά καθώς αυτές θα απαντώνται από τις υπηρεσίες. 

Για τα θέματα αυτά αλλά και για όλα τα σοβαρά θέματα του Δήμου μας ζητάμε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και τους αρμόδιους κ. Αντιδημάρχους σε σύντομο χρόνο κατόπιν συνεννόησης.

 

για την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

θανος  Ματόπουλος

Δημοτικός  Σύμβουλος  Β.Β.Β.

 

----------------------------------

 

 

ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου