Τρίτη 3 Μαΐου 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ στην Καλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού Στις 6 του Μάη στις 7.30 μ.μ. στο Μοναστηράκι

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. στις ΔΡΑΣΕΙΣ της 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ  

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ στην

Καλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας
κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Στις 6 του Μάη στις 7.30 μ.μ.  στο Μοναστηράκι

https://protovoulia-dimosio-nero.gr/protovoulia-kallitechniki-ekdilosi-diamartyrias-kata-tis-idiotikopoiisis-tou-nerou-monastiraki-6-5-2022-7-30-mm/

οργανώνουμε εκδήλωση διαμαρτυρίας και αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Αφορμή η εκδίκαση στο ΣτΕ (10/5/2022) της προσφυγής που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, ενάντια στην παράδοση στους γνωστούς μεγαλοεργολάβους όλων των υδάτινων πόρων και των δικτύων από τα οποία υδρεύεται η Αθήνα. Ενδιαφερόμενοι είναι οι ίδιοι που έχουν την Αττική Οδό, οι ίδιοι που κερδοσκοπούν με το ρεύμα.

Για εμάς, η αδιάλειπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης  είναι ζωτικό και θεμελιώδες ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα. Είμαστε ήδη 68 συλλογικοί φορείς και διαρκώς πληθαίνουμε μεταφέροντας παντού το μήνυμα ότι θα νικήσουμε και αυτόν τον αγώνα του νερού.

-----------------------------------------------------------------

Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.

Όλοι έχουν δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης και χρήσης σε νερό και ειδικά σε πόσιμο.

Οι υδάτινες πηγές  είναι δημόσιο αγαθό που διαχειρίζεται το κράτος.

Οι υδάτινες πηγές χρησιμοποιούνται κυρίως για την βιώσιμη παροχή πόσιμου νερού οικιακής χρήσης και σε σχέση με αυτήν τους τη χρήση δεν θεωρούνται εμπορεύσιμο προϊόν.

Το πόσιμο νερό πρέπει να παρέχεται για το δημόσιο συμφέρον στα νοικοκυριά, τους αγρότες και λοιπές χρήσεις από το κράτος μέσω των τοπικών κοινοτήτων απευθείας και χωρίς κέρδος.

Η κοινωνία των πολιτών θα πρέπει να μείνει ενεργή προκειμένου να εγγυηθεί μια δημοκρατική και διαφανή δημόσια διαχείριση ολόκληρου του κύκλου του νερού, βασισμένη στη συμμετοχή πολιτών και εργαζόμενων.

                                                      ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου