Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

ΘΕΣΕΙΣ και ΨΗΦΟΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. επί ΘΕΜΑΤΟΣ της 10ης/2023 ΕΚΤΑΚΤΗΣ Διά Περιφοράς Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης-Βούλας–Βουλιαγμένης.

 Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. για να περιορίσει το μειονέκτημα της έλλειψης δημοσιότητας της δια περιφοράς 10ης / 2023 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Β.Β.Β.,

δημοσιοποιεί τις θέσεις και ψήφο ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, Βέλλης Ανθής και Ματόπουλου Αθανάσιου.

 


 








 


                                                                                                                                    Βούλα   23/06/2023

  blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 038 / 2023          

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook: www.facebook.com/rikipvvv    

 


ΘΕΣΕΙΣ και ΨΗΦΟΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. επί  ΘΕΜΑΤΟΣ της

10ης/2023 ΕΚΤΑΚΤΗΣ Διά Περιφοράς Συνεδρίασης   του Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Βάρης-Βούλας Βουλιαγμένης,

της 23ης  ΙΟΥΝΙΟΥ  2023 -  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12:00’ – 12:30’

                                                    ΘΕΜΑ :          1            | ΠΡΟ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ :         -  

 


Οι ψήφοι και οι αιτιολογήσεις  στο θέμα  αποτελούν και την  θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και των εκλεγμένων της, κ. Βέλλης Ανθής και κ. Ματόπουλου Αθανάσιου, στην δια  περιφοράς έκτακτης και κατεπείγουσας 10ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης της 23 / 06 / 2023.

Αυτές να ενσωματωθούν στα τηρούμενα πρακτικά της συνεδρίασης και να αναφέρονται στην κάθε απόφαση που θα δημοσιοποιηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με σαφή αναφορά στο παρόν έγγραφο.

Σύμφωνα με την

Πρόσκληση της 10ης/2023 Έκτακτης - Διά Περιφοράς Συνεδρίασης

του Δημοτικού Συμβουλίου Β.Β.Β.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 2 και 5 του Ν.3852/2010 λόγω του έκτακτου και εξαιρετικά επείγοντος του θέματος, συγκαλείται η 10η /2023 Έκτακτη - Διά Περιφοράς - Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ioυνίου ημέρα Παρασκευή με ώρα έναρξης στις 12:00 και λήξης στις 12:30 για λήψη απόφασης στο κάτωθι θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

1.  Αποδοχή ή μη της πρότασης της ΕΤΑΔ Α.Ε και έγκριση των όρων βραχυχρόνιας σύμβασης παραχώρησης της οργανωμένης Ακτής Βάρκιζας.

 

                         ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                   ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

* Η παρούσα συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 2 και 5 του Ν.3852/2010 λόγω του έκτακτου και εξαιρετικά επείγοντος του θέματος, διότι ενόψει της θερινής περιόδου καθίσταται επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας της οργανωμένης Ακτής Βάρκιζας προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ακολούθως θα υπάρξει άμεσα νέα πρόσκληση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να εγκριθεί η παραχώρηση του ακινήτου σε ανάδοχο, δυνάμει της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

                                                                                                                                                                                                                                                    

Θ Ε Μ Α

 

1. Αποδοχή ή μη της πρότασης της ΕΤΑΔ Α.Ε και έγκριση των όρων βραχυχρόνιας σύμβασης παραχώρησης της οργανωμένης Ακτής Βάρκιζας.

* Η παρούσα συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 2 και 5 του Ν.3852/2010 λόγω του έκτακτου και εξαιρετικά επείγοντος του θέματος, διότι ενόψει της θερινής περιόδου καθίσταται επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας της οργανωμένης Ακτής Βάρκιζας προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ακολούθως θα υπάρξει άμεσα νέα πρόσκληση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να εγκριθεί η παραχώρηση του ακινήτου σε ανάδοχο, δυνάμει της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

--------------------------------------------------------------------------------

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:  

 

Το θέμα της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά την παράκτια  ζώνη της Βάρκιζας και συγκεκριμένα την όσο το δυνατόν πιο άμεση επαναλειτουργία της οργανωμένης ακτής, θέματα που αναλυτικά συζητήσαμε στην  προηγούμενη 9η /2023 συνεδρίαση του  Δημοτικού συμβουλίου  όπου τέθηκαν (για μία ακόμη φορά) από τη ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. τεκμηριωμένα και με σαφήνεια όλες οι απαράδεκτες παράμετροι και μεθοδεύσεις της ΕΤ.Α.Δ.  Α.Ε. και τις οποίες ο Δήμαρχος κάθε φορά  αποδέχεται και τις φέρνει στο Δημοτικό συμβούλιο για επικύρωση.

 

 

Αυτά ήταν τα σχετικά θέματα και το βίντεο και οι αναρτημένες αποφάσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την:  9η Τακτικής Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΒΙΝΤΕΟ 9ης συν. Δ.Σ. = https://www.youtube.com/live/puUGVKHs8Ns?feature=share

1.   Έγκριση τελικού σχεδίου σύμβασης μίσθωσης οργανωμένης και ελεύθερης Ακτής Βάρκιζας από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της.

Ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ – της Απόφασης Δ.Σ. 338/2023 με τίτλο: Έγκριση τελικού σχεδίου σύμβασης μίσθωσης οργανωμένης και ελεύθερης Ακτής Βάρκιζας από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της. 

( https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A47%CE%A5%CE%A9%CE%A8%CE%96-9%CE%99%CE%A9?inline=true )

ΑΚΟΜΗ και ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΤΩΝ – ΚΑΘΩΣ και ΕΚΘΕΣΕΙΣ για τις ΑΚΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ την ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ τους– ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ και ΔΕΔΟΜΕΝΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.

 

2.   Λήψη απόφασης για την σκοπιμότητα και έγκριση της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προσωρινή ανάθεση της λειτουργίας της οργανωμένης Ακτής Βάρκιζας λόγω εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης δημοσίου συμφέροντος.

ΔΕΝ έχει γίνει Ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ –της  σχετικής Απόφασης του Δ.Σ.

 

3.   Έγκριση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος γαι την προσωρινή ανάθεση της λειτουργίας της οργανωμένης Ακτής Βάρκιζας λόγω εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης δημοσίου συμφέροντος.

ΔΕΝ έχει γίνει Ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ –της  σχετικής Απόφασης του Δ.Σ.

Όπως τονίσαμε και στην 9η/2023 συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος, στην προσπάθεια του να διαχειριστεί το παράκτιο μέτωπο του Δήμου, αποδέχεται όλες τις εξωφρενικές απαιτήσεις της  ΕΤ.Α.Δ.  Α.Ε. και καταλήγει στην ουσία να καταφέρνει να υποκαθιστά την ανάλγητη ΕΤ.Α.Δ.  Α.Ε. στην απαράδεκτη εμπορευματοποίηση των παραλίων του Δήμου.  Αυτό ενάντια και στις προεκλογικές του δεσμεύσεις για ελεύθερες παραλίες και ήπιες χρήσεις, τις οποίες και επαναδιατύπωσε και την διημερίδα που διοργανώθηκε στο Δήμο Β.Β.Β, στις 13-14/12/2014 με θέμα

 «Οι παραλίες στους Δήμους».

Η τακτική αυτή, να εμπορευματοποιούνται οι παραλίες και μόνο οι Δημότες να έχουν δικαίωμα δωρεάν εισόδου, αποτελεί  απαράδεκτη τακτική  και εναντιώνεται στο συνταγματικό δικαίωμα για την προστασία και κοινοχρησία των παραλιών ισότιμα για όλους τους πολίτες, όπως και κάθε συνταγματικό δικαίωμα άλλωστε.

Εάν όλοι οι Δήμοι εφάρμοζαν αυτές τις πρακτικές αποκλεισμού και με δεδομένο ότι όλο και περισσότερες παραλίες δεσμεύονται με εμπορικές χρήσεις, οι πολίτες που θα πήγαιναν για διακοπές σε κάποια από τις παραλίες της Ελλάδας θα ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν παντού αντίτιμο εισόδους- χαράτσι για την πρόσβαση στην παραλία…

 

Στο θέμα που σήμερα εκτάκτως μας έφερε ο Δήμαρχος να αποφασίσουμε ( και ακόμη δεν έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η σχετική απόφαση της 9ης /2023 συν.Δ.Σ.) αποτελεί την απόδειξη ότι η ανάλγητη ΕΤ.Α.Δ.  Α.Ε. αφού κακοδιαχειρίστηκε την οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας επί χρόνια, κατόρθωσε να τερματίσει την μίσθωση αρχές καλοκαιριού και μάλιστα με την παραλία σε κακό χάλι και τις υποδομές της (που αποτελούν ενσωματωμένη δημόσια περιουσία ) αποξηλωμένες ή κατεστραμμένες.

Ο Δήμος έρχεται σήμερα να αναλάβει την ευθύνη για την επαναλειτουργία της παραλίας,  αντί πολύ νωρίτερα να πιέσει – καταγγείλει – διεκδικήσει την απρόσκοπτη λειτουργία της.  Ήταν γνωστό ένα χρόνο ότι οι παλαιοί μισθωτές θα αποχωρήσουν και ο Δήμαρχος αντί να νοιαστεί για την παραλία και την αδιάλειπτη πρόσβαση των πολιτών σε αυτή, καραδοκούσε πότε απλά θα ‘’ξενοικιαστεί’’ για να την καπαρώσει αυτός!

Ξεκάθαρα δηλαδή αυτό που όλα αυτά τα χρόνια κατηγορούσε την ΕΤ.Α.Δ.  Α.Ε. ότι διαχειρίζεται Δημόσια κοινόχρηστα αγαθά (και το φυσικό περιβάλλον)των παραλιών σαν αστικό ακίνητο με όρους και λογική real estate, υιοθετεί με την πρακτική του τα τελευταία χρόνια  που του δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβει τη διαχείριση του παράκτιου μετώπου του Δήμου, την ίδια αγοραία προσέγγιση και αποξενώνει τους πολίτες της Αττικής από το αγαθό και την αναψυχή στις παραλίες. Μόνο οι Δημότες και όχι καν οι κάτοικοι του Δήμου Β.Β.Β. μπορούν να έχουν δωρεάν είσοδο και μάλιστα όχι σε όλα τα σημεία της παραλίας. Έχουμε πολλά και έντονα παράπονα για το γεγονός ότι σε μια οικογένεια είναι εγγεγραμμένοι δημότες μόνο τα παιδιά ή  ένας εκ των γονιών και δεν μπορούν να πάνε όλοι μαζί στην παραλία με τους ίδιους όρους!

 

Έρχεται η βραχυχρόνια σύμβαση μίσθωση της οργανωμένης παραλίας της Βάρκιζας για  το διάστημα 26/6/2023 – 31/10/2023 με προφανώς τον υποψήφιο να είναι ‘’ενήμερος’’ και τους πολίτες έξω από τα κάγκελα της κλειστής παραλίας. Μάλλον θα λειτουργήσει αρχικά σαν εργοτάξιο και σαν παραλία ταυτόχρονα!

Ακολουθεί το μεγάλο  DEAL της μακροχρόνιας μίσθωσης της οργανωμένης και της ελεύθερης παραλίας της Βάρκιζας που θα αλλάξουν την παράκτια ζώνη με όρους και στόχους που αφορούν τα κέρδη και την μοιρασιά τους. Οι πολίτες από συνταγματικοί δικαιούχοι επί των  παραλιών αντιμετωπίζονται σαν πελάτες! 

Μην ξεχνάμε ότι παρόλη την απαράδεκτη και επικίνδυνοι κατάσταση που έχει η   παραλία αυτή την περίοδο, έχει και ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ για τις υπηρεσίες που προσφέρει!   

 

Επομένως ΔΕΝ συμφωνούμε με την εισήγηση και όσα έχουν προηγηθεί μέχρι να διαμορφωθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και σήμερα να παρουσιάζονται σαν τετελεσμένα γεγονότα και οι διαχειριστές της κατάστασης αυτής σαν σωτήρες.

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. δεν θα πάψει να αγωνίζεται μαζί με όλους  τους πολίτες για να διασφαλίσει ότι όλα τα δημόσια και κοινόχρηστα αγαθά, όπως είναι και οι παραλίες  θα είναι ισότιμα προσβάσιμα σε όλους του πολίτες και θα προστατεύονται και σαν φυσικό παράκτιο οικοσύστημα.

 

Επομένως με βάση τη παραπάνω ανάλυση ψηφίζουμε .

 

 

ψηφίζουμε

 

ΟΧΙ

 

============================================================================ 

Για την  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Βούλα 23/06/2023

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Βέλλη  Ανθή                        Ματόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου