Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΠΕΣ 26 ΠΕΥΚΩΝ σε ΟΙΚΟΠΕΔΟ και ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ τον ΙΔΙΩΤΗ στην ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΟΠΕΣ 26 ΠΕΥΚΩΝ σε ΟΙΚΟΠΕΔΟ και

ο ΔΗΜΟΣ  ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ τον ΙΔΙΩΤΗ

στην ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…

 

Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε ότι στη Βουλιαγμένη, στο οικοδομικό τετράγωνο 125,  στο διαμπερές (υπό γωνία) οικόπεδο επί των οδών Εσπερίδων 4-6 και Νιόβης 5-11 εξελίσσονταν εργασίες αποκομιδής τεραστίων κομμένων δέντρων και των φυλλωμάτών τους και μάλιστα από συνεργεία του Δήμου Β.Β.Β. με πληθώρα φορτηγών και μηχανημάτων φόρτωσης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. μετέβη άμεσα στο επίμαχο οικόπεδο και διαπίστωσε ότι στο κατάφυτο οικόπεδο είχε πραγματοποιηθεί κοπή του 95% των μικρών και μεγάλων δέντρων, κυρίως πεύκων και γινόταν η αποκομιδή από το Δήμο...

Ενημερώνουμε επίσης ότι  για την συγκεκριμένη οικοδομική άδεια (ΟΑ) καταθέσαμε επίσημα έγγραφο ελέγχού της, από τις 9/3/2023, όταν είχε ζητήσει την αρχική προέγκριση της ΟΑ, ζητώντας να γίνει = Ενδελεχής έλεγχος σε αίτημα για Έγκριση του έργου με τίτλο: «Ανέγερση νέου συγκροτήματος έξι πολυτελών κατοικιών με υπόγειο, έξι κολυμβητικές δεξαμενές και κοπή 19 δέντρων», φερομένης ιδιοκτησίας KAVOURIOU IKE, επί των οδών Νιόβης και Εσπερίδων Ο.Τ. 10, στη Δ.Ε. της Βουλιαγμένης».

Το ερώτημα μας στόχευε στο γεγονός ότι αναγραφόταν λανθασμένο οικοδομικό τετράγωνο και η άδεια ζητούσε να κοπούν 19 δέντρα και αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο.

Η οικοδομική άδεια στη συνέχεια ζήτησε την κοπή 23 δέντρων και τελικά αυτή που τώρα υλοποιείται και έχει εγκριθεί προβλέπει σε όλο το οικόπεδο την κοπή 26 δέντρων!!!

Όλα αυτά είναι ‘’νόμιμα’’  σύμφωνα με τον νέο οικοδομικό κανονισμό με νόμο του 2020 και 2023 της κυβέρνησης της Ν.Δ..  

Υπάρχουν εκλεγμένοι που εν τοις πράγμασι στηρίζουν αυτόν  τον  απαράδεκτο νέο νόμο και δεν καταθέτουν αγωγές για την κατάργησή του, όπως έκαναν άλλοι Δήμοι. Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. εξ αρχής κατέθεσε την εναντίωσή της και  έχει καταγγείλει ότι ο  ‘’ΝΕΟΣ  ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ  ΕΙΣΑΓΕΙ  ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ και  ΑΝΤΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ  ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ’’.

 

Όλα δείχνουν ότι ο Δήμος όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά μετέχει στις διαδικασίες εκκαθαρίσεων του αστικού πρασίνου και των πολυετών δέντρων έμπρακτα.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. θα θέσει το θέμα στο σημερινό Δ.Σ. και θα ενημερώσει έγκυρα τους πολίτες για το θέμα με πλήρη και τεκμηριωμένο κείμενο άμεσα.

Το φυσικό περιβάλλον είναι το κοινό αγαθό που πρώτιστα οφείλουμε να προασπίσουμε.

 

για την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Θάνος  Ματόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου