Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΝΗΡΗΙΔΕΣ - ΟΡΜΟΣ ΜΑΛΤΣΙΝΙΩΤΗ ΑΥΤΟΨΙΑ ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. 18/11/2020

 

ΝΗΡΗΙΔΕΣ - ΟΡΜΟΣ ΜΑΛΤΣΙΝΙΩΤΗ ΑΥΤΟΨΙΑ  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. 18/11/2020

Πολίτες αναστατωμένοι ενημέρωσαν χθες τηλεφωνικά τον επικεφαλής  της  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.  Θανο Ματόπουλο  για χωματουργικές εργασίες με μπουλντόζα στην πλαγιά πάνω από την πλατεία Νηρηίδες στον όρμο Μαλτσινίωτη στη Βουλιαγμένη  ο οποίος άμεσα μετέβη στη περιοχή των εργασιών.  Προέβη σε  τηλεφωνική συνεννόηση με το Δήμαρχο, που ανταποκρίθηκε άμεσα και έφτασε στο χώρο μαζί με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών & δόμησης κ. Βάση Νίκο. Έκαναν από κοινού επιτόπια ενημέρωση και αυτοψία στα υπό εξέλιξη έργα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας και του όρμου.                             

  Ενημερωθήκαμε ότι οι χωματουργικές εργασίες με μπουλντόζα στην πλαγιά, στο χώρο που μέχρι το Μάιο του  2010 βρισκόταν το δημοτικό αναψυκτήριο ΝΗΡΗΙΔΕΣ, όποτε και γκρεμίστηκε, πραγματοποιούνται εργασίες  ανάπλασης των πρανών στην πλαγιά για αποκατάσταση του φυσικού ανάγλυφου με προσθήκη φυτοχώματος και τον Φεβρουάριο του 2021 θα πραγματοποιηθεί φύτευση μεγάλων δενδρυλλίων (σύμφωνα με μελέτη της υπηρεσίας πρασίνου, που ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να μας δώσει για ολική ενημέρωση). Ζητήθηκε για τη παρέμβαση αυτή να γίνει η  απαιτούμενη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των οργάνων. Ζητήθηκε επίσης  να διασφαλιστεί τεχνικά η ομαλή απορροή των ομβρίων τον χειμώνα που έρχεται με  ασφάλεια. Διαπιστώσαμε επίσης την ύπαρξη μικρής σταθερής πέργκολας από ξύλο με διπλό στρώμα και ύφασμα περιμετρικά στην πλαγιά ανάμεσα σε δέντρα, πάνω από τον  όρμο που άγνωστος εγκατέστησε και  την δείξαμε στο Δήμαρχο ο οποίος έδωσε εντολή στον χειριστή της μπουλντόζας να την καταστρέψει και απορρίψει άμεσα.

Διαπιστώσαμε επίσης την καθ΄ υπέρβαση χωροθέτηση ειδών στέγασης στο αναψυκτήριο επί της πλατείας που αυξάνουν τους βοηθητικούς του χώρους καθώς και την εναπόθεση με στοίβες από τραπέζια και καρέκλες στο απέναντι από αναψυκτήριο παρκάκι. Ζητήσαμε από το Δήμαρχο να απαιτήσει από τον μισθωτή της εγκατάστασης να τα αποξηλώσει άμεσα εναρμονιζόμενος με τις υποχρεώσεις του. Ο Δήμαρχος τηλεφώνησε αμέσως στον μισθωτή και ζήτησε έντονα να τα απομακρύνει. Πήραμε την διαβεβαίωση ότι από την άλλη εβδομάδα δεν θα υπάρχουν υπερβάσεις.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου