Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΔΡΑΣΗ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β EN MEΣΩ της 2ης ΦΑΣΗΣ της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ & ΜΗΝΥΜΑ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β για την ΠΑΝΔΗΜΙΑ

 

 


 

 








 blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  10 / 11  /2020

  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                    Αριθμ. Πρωτοκ.: 037/2020

Facebook: www.facebook.com/rikipvvv

 

 

ΔΡΑΣΗ της  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β 

EN MEΣΩ της 2ης ΦΑΣΗΣ της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

&

 ΜΗΝΥΜΑ  της  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β  για την  ΠΑΝΔΗΜΙΑ

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. στο διάστημα μεταξύ 1ης και 2ης φάσης της πανδημίας παρακολούθησε από πολύ κοντά τις εξελίξεις στο θέμα της εξάπλωσης της πανδημίας και των μέτρων που  εφαρμόστηκαν, αξιολογώντας τα  σε συνάρτηση με τα υφιστάμενα πραγματικά δεδομένα των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε και τις δυνατότητες για την στήριξη τους με στοχευμένες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για την ουσιαστική και καθολική στήριξη της κοινωνίας  .

Επέλεξε να κάνει απόλυτα στοχευμένες παρεμβάσεις και να μην συμμετέχει στην διευρυμένη   συζήτηση σε θέσεις και ερωτήματα που θα ενέτειναν την δικαιολογημένη αγωνία των πολιτών. 

Αναδείξαμε έγκαιρα σοβαρές ελλείψεις στις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις και ενημερώσαμε, όπως πάντα,  δημόσια τους πολίτες αλλά και τους Βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Β.Β.Β.. Αναλυτικά οι παρεμβάσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. στη παραπομπή: http://rikipvvv.blogspot.com/search/ΠΑΝΔΗΜΙΑ

 

        Η δεύτερη φάση της πανδημίας του κορωνοϊoύcovid 19 όπως ανέμεναν οι επιστήμονες ήρθε με την έλευση του φθινοπώρου.  Η κυβέρνηση όμως σπατάλησε το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα του εξαμήνου που μεσολάβησε χωρίς απτές και ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα θωράκιζαν μόνιμα το Δημόσιο σύστημα Υγείας και σε θέματα εκπαίδευσης άφησε τις εκπαιδευτικές δομές ανέτοιμες και την πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση  στις πλάτες των γονιών και των εκπαιδευτικών, όσο για τις δημόσιες συγκοινωνίες καμία ουσιαστική παρέμβαση (ούτε τα χαλασμένα λεωφορεία δεν μπόρεσε να θέσει σε λειτουργία). Επιχειρεί μάλιστα τη διαχείριση της πανδημίας προσεγγίζοντας την όχι υγειονομικά διασφαλίζοντας την δημόσια υγεία, αλλά με ιδιοτελή πολιτικά κριτήρια και στόχους που πλήττουν κυρίως τα ασθενέστερα τμήματα της κοινωνίας  ανεπανόρθωτα.  

Σε επίπεδο πρόνοιας των ορατών πληττομένων κοινωνικών ομάδων συνεχίζει την πολιτική των ισχνών παροχών σε χρήμα και διευκολύνσεις σε πληρωμές οφειλών και αναστολή ένδικων μέσων σε όσα λήγουν άμεσα σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου τομέα. Τι θα γίνει όμως μετά; Προβλέπεται μετά την λήξη της έντασης της πανδημίας  οι πολίτες και οι μικροεπιχειρήσεις να φορτωθούν όλες τις οφειλές μαζί και μία νέα γενιά ‘’κόκκινων’’ καταχρεωμένων να οδηγηθεί στην μέγγενη του νέου πτωχευτικού νόμου που θα τους αποτελειώσει.

Σε επίπεδο Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήδη από την πρώτη φάση της πανδημίας το Δημοτικό Συμβούλιο  ψήφισε σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληττόμενων από δημοτικά τέλη  και φόρους, μισθώματα και υποχρεώσεις (μερικές αποφάσεις απαιτούν άμεση επικαιροποίηση).                   Οι σχετικές αποφάσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ: του Δήμου Β.Β.Β. = 6ΟΣ5ΩΨΖ-ΓΜΔ - 9Ψ46ΩΨΖ-ΧΕΙ - 66ΟΒΩΨΖ-69Τ - ΨΓΤΨΩΨΖ-ΜΞ1 - ΨΗ7ΝΩΨΖ-70Κ   & της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ =  ΩΙΞ9ΟΡ1Κ-5Ι1

 

                Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. από τη πρώτη φάση της πανδημίας στόχευσε σε σύνολο προτάσεων και δράσεων που πολλές από αυτές υλοποιήθηκαν.  Στη δεύτερη φάση στόχευσε και πάλι άμεσα στην προστασία της ευπαθέστερης ομάδας  συνανθρώπων μας τους αστέγους που διαμένουν στο  Δήμο μας. Την πρώτη κιόλας ημέρα της απαγόρευσης μετακινήσεων και δραστηριοτήτων στην χώρα μας επικοινώνησε ο επικεφαλής Ματόπουλος Θάνος με τον  Δήμαρχο για την έναρξη της άμεσης καταγραφής και επικαιροποίησης των αστέγων του Δήμου. Στόχος να ενταχθούν όλοι σε τακτική σίτιση  που προσφέρει ο Δήμος. Συμφώνησε για την επίσπευση της διαδικασίας να καταγράψει  η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. άμεσα τους διαμένοντες στο Α’ αλίπεδο Βούλας και τη χερσόνησο του ΠΙΚΠΑ που είναι και οι περισσότεροι και να διαβιβάσει στον κ. Δήμαρχο την ακριβή λίστα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας. Η καταγραφή ολοκληρώθηκε και η Κοινωνική υπηρεσία ανέλαβε την εξατομικευμένη προσέγγιση και την ένταξη στη διαδικασία σίτισης. Ευχαριστήσαμε το Δήμαρχo για την καθοριστική συμβολή του σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια ανακούφισης των συνανθρώπων μας.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. πάγια στηρίζει ενεργά τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας  και τους λειτουργούς που παρά τις αντιξοότητες προσφέρουν το μέγιστo στο κοινωνικό σύνολο. 

Στηρίζει και κάθε εργαζόμενο που σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο παραμένει στις επάλξεις για να μένουμε με ασφάλεια και επάρκεια αγαθών στα σπίτια μας.

 

ΜΗΝΥΜΑ  της  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β  για την  ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η πανδημία είναι μια παγκόσμια κρίση που δεν πλήττει όλους το ίδιο, αντιθέτως κάποιοι κερδίζουν. Το παγκόσμιο εμπόριο υπολειτουργεί και ολόκληροι κλάδοι απειλούνται με κατάρρευση. Η ανεργία καλπάζει σε υψηλότατα ποσοστά και η έκβαση της κατάστασης είναι ανοικτή σε κάθε λογής κινδύνους την επόμενη μέρα. Οι πιο αδύναμοι και οι πιο ευάλωτοι, άνθρωποι ή χώρες πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα.

Η περίοδος που η κοινωνική ευθύνη των πολιτών επιτάσσει τον εγκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση, θα τελειώσει και οι πολιτικές της κυβέρνησης θα αποτιμηθούν για όσα μέτρα και πρόνοιες πήραν ή δεν πήραν. Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν ριζικές αλλαγές για ευοίωνο μέλλον όλων, θα πρέπει να αναλάβουν κοινή δράση και πρωτοβουλίες για μέτρα κοινωνικής  δικαιοσύνης και συνοχής, περιβαλλοντικής προστασίας και εμβάθυνσης της δημοκρατίας. Θα πρέπει να αναστοχαστούμε ολόκληρο τον κόσμο, με αναγνώριση της παγκόσμιας αλληλεξάρτησης μας, ξεκινώντας από την μη βιωσιμότητα της παραγωγικής και καταναλωτικής λογικής που ηγεμόνευε ως τα τώρα και καταστρέφει δουλειές, οικογένειες, κοινότητες, χώρες, φύση.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΠΑΝΤΟΤΕ  ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ   ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΣΠΙΤΙ   με  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

ΔΕΝ  ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ  ΛΕΥΚΗ  ΕΠΙΤΑΓΗ... 

                                                                            Ματόπουλος Θάνος

                                                                         ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.

            -------------

Όλη η δράση και οι προτάσεις της  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. καταγράφεται θεματικά και χρονικά  στο διαδικτυακό ιστότοπό της  http://rikipvvv.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου