Κυριακή 18 Απριλίου 2021

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ, ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ. ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ.

 

     


                                                     




      Βούλα  18 / 04 / 2021 

                                                                                          Αριθμ. Πρωτοκ. : 020  / 2021 


                                             ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ

                                             ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προς

                                                               κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

                        κ. Δήμαρχο

                                                                        κ. Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

                                                     κ. Δημοτικούς Συμβούλους  

                                                                             κ. Συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων                                                   

  

  blogs        : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                 

   Ε-mail      : rikipvvv@gmail.com                     

  Facebook : www.facebook.com/rikipvvv                                    

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ, ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ  ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.

       ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ.

   Η απόφαση της κυβέρνησης για σταδιακή μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας σε νοσοκομείο μίας νόσου, COVID 19, έχει φανεί εδώ και περίπου δύο μήνες. Η σταδιακή δέσμευση μονάδων Μ.Ε.Θ. ανά κλινική περιόριζε την λειτουργική  τους επάρκεια  και στερούσε τις αναγκαίες υγειονομικές υπηρεσίες προς τους πολυάριθμους πολίτες της νοτιοανατολικής Αττικής.

Η τελευταία ντε φάκτο κατάργηση των καθημερινών εφημερίων του Ασκληπιείου για τα ορθοπεδικά περιστατικά στερεί από τους πολίτες σωτήριες υπηρεσίες που παρείχε το νοσοκομείο, με εμφανείς κινδύνους για την υγεία τους.

Οι υγειονομικοί και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας εδώ και ένα και πλέον χρόνο δίνουν 24ωρο καθημερινό αγώνα για την ταυτόχρονη λειτουργία όλων κλινικών παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας.

Η μέχρι τώρα, και μόνο σε επίπεδο ρητορικής, στήριξη του Ασκληπιείου και των εργαζομένων δεν αρκεί πλέον και οφείλουμε ως πολίτες  και εκλεγμένοι αιρετοί να προβούμε σε δράσεις ενεργητικής στήριξης και συμπαράστασής τους, οι οποίες θα αποτελούν σαφές μήνυμα προς την κοινωνία και τους κυβερνώντες.    

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  με την επιστολή της αυτή καλεί τους πολίτες και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και όλων των Δήμων της νοτιανατολικής Αττικής να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Ασκληπιείου  για  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν την Τετάρτη 21/04/2021, 19:00 μπροστά την κεντρική πύλη του Ασκληπιείου’’. Ζητούμε επίσης την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του Δήμου Β.Β.Β., με παρέμβαση του  Σωματείου Εργαζομένων του Ασκληπιείου, για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης για συγκεκριμένες δράσεις και σύνταξη ψηφίσματος, που θα δηλώνει ότι η κοινωνία, το  Δ.Σ. και η διοίκηση του Δήμου στηρίζουν και παρέχουν κάθε βοήθεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας και στο σύνολο των εργαζομένων του.

Το ψήφισμα πρέπει να λάβει άμεσα ευρεία δημοσιότητα και να σταλεί στην κυβέρνηση και στη Βουλή: διεκδικούμε την επαναφορά των καθημερινών εφημερίων  του Ασκληπιείου για τα ορθοπεδικά περιστατικά αλλά και την ενεργή στήριξη της πολιτείας στον εκσυγχρονισμό του  Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας, τη διατήρηση του συνόλου του σημερινού του χώρου και τον πλήρη Δημόσιο χαρακτήρα του, σε επίπεδο ιδιοκτησιακό και υγειονομικό.

Οι πολίτες δικαιούνται καθολική και δωρεάν πρόσβαση σε Δημόσιο σύστημα υγείας που θα έχει επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό με αξιοπρεπείς μισθούς και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και υποδομές. 

Ο αγώνας για το σκοπό αυτό δεν έχει χρώμα και κόμμα, είναι αγώνας ζωής και ανήκει σε όλους τους πολίτες.

--------------------------------------- 

  Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  συνέταξε και προτείνει το παρακάτω ψήφισμα για τη διαρκή στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας και του συνόλου των εργαζομένων του.


Σύνταξη  ψηφίσματος  στήριξης  του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας και του συνόλου των εργαζομένων του.

Πρόταση  ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πιστεύει ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να παρέχει καθολικά δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.                                                                                             Όλα τα Δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας και στηρίζουμε το έργο τους.                                                                                    

Στα πλαίσια αυτά ομόφωνα αποφασίζει, συντάσσει και υπογράφει το ψήφισμα  αμέριστης στήριξής του στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας και στο σύνολο των εργαζομένων του.

Η στήριξη αυτή του και Δημοτικού Συμβούλιου και του Δήμου Β.Β.Β. είναι πολύπλευρη  έχει διαρκή και δυναμικό χαρακτήρα.

Διεκδικούμε μαζί με τους πολίτες:

·         Τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας σε επίπεδο ιδιοκτησιακό και υγειονομικό

·         Τη διατήρηση του συνόλου του σημερινού χώρου του Ασκληπιείου

·         Το διαρκή εκσυγχρονισμό των υποδομών και του εξοπλισμού

·         Την επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό

·         Την αξιοπρεπή αμοιβή των εργαζομένων

·         Την ΑΜΕΣΗ ανάκληση της απόφασης για κατάργηση των καθημερινών εφημερίων για τα ορθοπεδικά περιστατικά

 

Ο Δήμος θα προσφέρει στο Ασκληπιείο κάθε δυνατή βοήθεια σε όλα τα επίπεδα για τη στήριξη και τη διευκόλυνση στο έργο του.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Β.Β.Β. απευθύνει κάλεσμα στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας σε όλους τους πολίτες και καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της νοτιοανατολικής Αττικής, στους πολίτες των οποίων παρέχει υπηρεσίες υγείας το Ασκληπιείο Βούλας, να συντάξουν ανάλογα ψηφίσματα.»

                                       ---------------------------

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου