Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΟΣΟ COVID 19; - ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΧΑΝΕΙ ΜΙΑ-ΜΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24ΩΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ!

 


                                            





                                                            Βούλα  12 / 04 / 2021    

  

  blogs        : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                              Αριθμ. Πρωτοκ. : 019  / 2021        

   Ε-mail      : rikipvvv@gmail.com                     

  Facebook : www.facebook.com/rikipvvv                                    

 

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΟΣΟ COVID 19;

ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΧΑΝΕΙ ΜΙΑ-ΜΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24ΩΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ!

 

Τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση ασφυξίας, με την πανδημία μετά από ένα χρόνο να είναι επιθετικότερη. Οι υγειονομικοί  και υπόλοιπο προσωπικό έχουν ξεπεράσει ακόμη και τα βιολογικά όρια αντοχής τους δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες σε συνεχείς εφημερίες.

Τα χειροκροτήματα της πρώτης περιόδου δεν αρκούν πλέον, όλοι οφείλουμε να τους στηρίξουμε στο τιτάνιο έργο τους που αποσκοπεί στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, της δικιάς μας υγείας.

Το δημόσιο σύστημα υγείας αποσκοπεί στη διασφάλιση της υγείας κάθε πολίτη και πρέπει να είναι σύγχρονο και να παρέχει τις σωτήριες υπηρεσίες του δωρεάν σε όλους τους ανθρώπους.

Το δημόσιο σύστημα υγείας που θεωρήθηκε από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης το μέσο για ασύστολες δαπάνες, πλουτίζοντας τους μετέχοντες στις διαδικασίες. Αυτό που, αφού μας πτώχευσαν και μας έφεραν τα μνημόνια, το κατεδάφισαν κλείνοντας δομές υγείας και εξωθώντας σε αποχώρηση χιλιάδες υγειονομικούς, από τους οποίους οι περισσότεροι αναζήτησαν εργασία πολύ καλυτέρα αμειβόμενη σε χώρες του εξωτερικού.

Αυτοί που αποδυνάμωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας έχουν όλη την ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα και ελλείψεις που το καθιστούν ευάλωτο και ανεπαρκές. Είναι ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που στην αρχή των μνημονίων ως υπουργός με την τότε κυβέρνηση  συνυπέγραψαν  και οδηγηθήκαν σε απόλυση υγειονομικοί και έκλεισαν πολλές δομές υγείας, καθιστώντας το δημόσιο σύστημα υγείας ανεπαρκές στη κάλυψη των αναγκών υγείας του λαού.

Ακόμη και σήμερα έχουν το θράσος να λένε ότι η επαρκής χρηματοδότηση για την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας είναι πεταμένα λεφτά, γιατί πιστεύουν ότι μετά την πανδημία θα πάρουν τους «πελάτες» οι φίλοι τους μεγαλοκλινικάρχες των ιδιωτικών δομών.

Έτσι σταδιακά μετατρέπουν τις νοσηλευτικές δομές σε νοσοκομεία μίας νόσου, της νόσου του  COVID 19, αναβάλλοντας θεραπείες ή οδηγώντας  τους πολίτες με χρόνια και έκτακτα προβλήματα υγείας σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από την οικία τους.  

Ο απίστευτος υπουργός υγείας μιλάει μόνιμα για κλίνες στο σύστημα υγείας λες και είναι ρεψεσιονίστ σε ξενοδοχειακές μονάδες. Δεν  ανοίγει τις δομές που είναι κλειστές από το 2014 και δεν απευθύνει κάλεσμα στους υγειονομικούς που βίαια εξωθήθηκαν στην μετανάστευση για να τις στελεχώσουν. Δεν επιτάσσει τις ιδιωτικές δομές υγείας καθολικά εντάσσοντάς τες σε ενιαίο υγειονομικό σχεδιασμό, με όρους δημοσίου.

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π  Β.Β.Β. ως κίνηση πολιτών συντάσσεται και μετέχει στους αγώνες των υγειονομικών από την ίδρυση της το 2013. Στηρίζει ειδικά τις μονάδες υγείας και πρόνοιας στα όρια του Δήμου μας με συνεχή ενημέρωση και στήριξη στα αιτήματα τους και με παρουσία στις κινητοποιήσεις τους.  

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π  Β.Β.Β. έχοντας λοιπόν ενημέρωση για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας,  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στις 29 Μαρτίου έθεσε δια της δημοτικής συμβούλου της Ανθής Βέλλη το θέμα της σταδιακής μετατροπής του Ασκληπιείου σε νοσοκομείο μίας νόσου, της νόσου του  COVID 19.

Το ερώτημα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δήμαρχο για να συζητηθεί και να παρθεί κάποια απόφαση στήριξης του Ασκληπιείου (το ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=z26rCNav_hg  – ΕΡΩΤΗΜΑ,  Ανθής Βέλλη: 39’:40΄΄ &  ΑΠΑΝΤΗΣΗ, Δημάρχου: 2:10΄:14΄΄). Η απάντηση του Δήμαρχου, ότι οι κυβερνώντες που έχουν όλη τη μεγάλη υγειονομική εικόνα καλώς πράττουν, τα λέει όλα!

Την  Τετάρτη 7 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα Υγείας όπως σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, έτσι και στο Ασκληπιείο  οι εργαζόμενοι απεύθυναν  κάλεσμα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας και των εργαζομένων σε αυτό με τίτλο: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!!!  Πολλοί εργαζόμενοι και πολίτες (ατομικά ή συλλογικά) παραβρέθηκαν, αλλά από το Δ.Σ. του Δήμου μας μόνο η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. 

Την Παρασκευή 9 Απριλίου, μετά την εκτροπή των ορθοπεδικών επειγόντων από το ΕΚΑΒ σε αλλά νοσοκομεία, έγινε την Δευτέρα σαφές ότι αποφασίστηκε το Ασκληπιείο να αλλάξει  μορφή και να περιορίσει τις καθημερινές ορθοπεδικές εφημερίες και μαζί με τη μετατροπή κλινικών (όπως η καρδιολογική) σε κλινικές  COVID 19 που έγινε το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζεται αμείωτη, χάνουν οι πολίτες της Ν.Α. Αττικής την εγγύτερη και πληρέστερη υγειονομική κάλυψη.     

Εάν το Δ.Σ. και ο Δήμαρχος είχαν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της ΡΙ.ΚΙ.Π  Β.Β.Β. στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29/3 για άμεση αντίδραση στην σταδιακή   μετατροπή του Ασκληπιείου σε νοσοκομείο μίας νόσου, της νόσου του  COVID 19, με ανάληψη πρωτοβουλιών που θα το απέτρεπαν,  σήμερα πιθανώς τα πράγματα να μην είχαν πάρει αυτή την δυσάρεστη τροπή.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π  Β.Β.Β. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για όλα τα δημόσια αγαθά και για αυτό της υγείας, αταλάντευτη,  συντασσόμενη με του πολίτες και τους υγειονομικούς που αγωνιούν. 

Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν δυναμικά το δικαίωμά τους στη δημόσια υγεία, συντασσόμενοι με τους μαχόμενους υγειονομικούς.

 

ΡΙ.ΚΙ.Π  Β.Β.Β.

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου