Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Β.Β.Β. ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ.

 


ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΕ  ΔΡΑΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  Β.Β.Β.  ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ  ΠΡΩΤΗΣ  ΑΝΑΓΚΗΣ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ.

 

Βιώνουμε και πάλι δύσκολες και επώδυνες μέρες με την φωτιά να καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον και τις περιουσίες που με κόπους απέκτησαν συμπολίτες μας.

Η κλιματική αλλαγή είναι η μια παράμετρος των αιτιών που τα ‘’φαινόμενα’’ έχουν τέτοια ένταση και πλέον μπορούμε  να την ονομάζουμε κλιματική κρίση. Ο ανθρωπογενής παράγοντας όμως έχει και αυτός την συμμετοχή του στην έναρξη των πυρκαγιών και την εξάπλωση της.

Η διαχείριση των πυρκαγιών από πλευράς πολιτείας εδώ και δεκαετίες παρουσιάζει έντονα προβλήματα.

Επενδύουν στην πυρόσβεση και όχι στην πρόληψη της.

Τα μέσα και οι μετέχοντες στην όλη διαδικασία δεν επαρκούν. Απαιτείται άμεσα (έχει αργήσει ήδη) μεγάλη αύξηση των κονδυλίων για μέσα πρόληψης – πυρόσβεσης και μόνιμο επαρκές προσωπικό.

Η ώρα του ολικού απολογισμού και της καταγραφής θα γίνει μετά το πέρας των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

Η σκέψη μας, αυτές τις ώρες, είναι σε αυτούς που δίνουν την υπεράνθρωπη μάχη αλλά και στους πληγέντες που ήδη μετρούν τις δυσβάστακτες πληγές της πύρινης λαίλαπας και βρίσκονται σε κατάσταση που απαιτείται άμεση και συντονισμένη βοήθεια.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. πάντα  με αίσθημα αλληλεγγύης καλεί τα μέλη της και τους συμπολίτες μας να  συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία που μόλις ανακοίνωσε  

‘’ Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας’’

(http://www.vvv.gov.gr/index.php/grafeio-typou/delt-typou-graf-dimarxou/item/11823-2021-08-06-10-25-43?fbclid=IwAR2y4bJ0Oyky9v9qQjHQsXXqRmgOKsqMb100PHX8SLheoaJ7gSrRAOhGC-0)

                                               6/8/2021

Πρωτοβουλία υποστήριξης των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις φωτιές αναλαμβάνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ο Δήμος μας, προσκαλεί όλους, πολίτες και φορείς της πόλης, επαγγελματίες, συλλόγους γονέων, εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και όλες τις φιλανθρωπικές οργανώσεις να δώσουν από το απόθεμα ψυχής τουςείδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18), στο χώρο υποδοχής πολιτών (φουαγιέ) και θα είναι σε εξέλιξη σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου έως τις 22.00 και θα συνεχιστεί το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Αυγούστου από τις 08.00 έως και τις 22.00.

Παρακαλούνται όσοι προτίθεται να συμμετάσχουν στη δράση, να φέρουν τα παρακάτω είδη που έχουν ζητηθεί από τους συντονιστές:

Είδη ρουχισμού: Ζακέτες, φόρμες, παπούτσια ενηλίκων και παιδικά ρούχα σε καλή κατάσταση.

Είδη Τροφίμων: Στερεές τροφές άμεσα καταναλώσιμες (να μη θέλουν μαγείρεμα όπως κονσέρβες όλων των ειδών), μπάρες δημητριακών, εμφιαλωμένα νερά όλων των μεγεθών συσκευασίας, πορτοκαλάδες λεμονάδες, ισοτονικά, γάλατα μακράς διαρκείας, παιδικά γάλατα, μπισκότα, χυμούς, σερβίτσια μίας χρήσεως και τροφές ζώων (γατοτροφή, σκυλοτροφή, ξηρά τροφή για ιπποειδή κ.λ.π.).

Είδη Καθαριότητας και Ατομικής Υγιεινής: Απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες ηλικιωμένων, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί κουζίνας και υγείας, αντισηπτικά όλων των ειδών και μεγεθών, προστατευτικές μάσκες προσώπου, γάζες και πλαστικούς επιδέσμους, πετσέτες προσώπου.

Φάρμακα: Αναλγητικά και αντιπυρετικά ευρέως φάσματος όπως depon, Panadol κ.α., betadine, παιδικά σιρόπια αντιισταμινικές αλοιφές, αλοιφές για εγκαύματα, φυσιολογικό ορό, οφθαλμολογικά κολλύρια).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου: 15888.

Ώρες λειτουργίας του Δημαρχείου:

Παρασκευή: 08.00 έως τις 22.00

Σάββατο: 08.00 έως τις 22.00

Κυριακή: 08.00 έως τις 22.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου