Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ - ΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ



                                                                  




                                                                         Βούλα 07/08/2021     

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 031 / 2021         

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

 

                                                    ΣΤΗΡΙΞΗ  ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. συμμετέχοντας στην αλυσίδα αλληλεγγύης για την στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές που καταστρέφουν το φυσικό και αστικό περιβάλλον και τις οικίες των συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα , συγκέντρωσε αναγκαία είδη, σύμφωνα με την επίσημη λίστα που δημοσιοποιήθηκε από το Δήμο Β.Β.β. και τα παραδίδει στο Δημαρχείο Β.Β.Β. για να σταλούν άμεσα στις  πληγείσες περιοχές και να διανεμηθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Η σκέψη μας, αυτές τις ώρες, είναι σε αυτούς που δίνουν την υπεράνθρωπη μάχη αλλά και στους πληγέντες που ήδη μετρούν τις δυσβάστακτες πληγές της πύρινης λαίλαπας και βρίσκονται σε κατάσταση που απαιτείται άμεση και συντονισμένη βοήθεια.

Ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα ο εφιάλτης που βιώνουν οι συμπολίτες μας που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές και για αυτό απαιτείται άμεσα η αλληλέγγυα στήριξη όλων μας.

Η κλιματική αλλαγή είναι η μια παράμετρος των αιτιών που τα ‘’φαινόμενα’’ έχουν τέτοια ένταση και πλέον μπορούμε να την ονομάζουμε κλιματική κρίση. Ο ανθρωπογενής παράγοντας όμως έχει και αυτός την συμμετοχή του στην έναρξη των πυρκαγιών και την εξάπλωση της.

Η διαχείριση των πυρκαγιών από πλευράς πολιτείας εδώ και δεκαετίες παρουσιάζει έντονα προβλήματα.

Επενδύουν στην πυρόσβεση και όχι στην πρόληψη της.

Τα μέσα και οι μετέχοντες στην όλη διαδικασία δεν επαρκούν. Απαιτείται άμεσα (έχει αργήσει ήδη) μεγάλη αύξηση των κονδυλίων για σύγχρονα επαρκή μέσα πρόληψης – πυρόσβεσης και μόνιμο επαρκές προσωπικό.

Η ώρα του ολικού απολογισμού και της καταγραφής θα γίνει μετά το πέρας των επιχειρήσεων κατάσβεσης. Η επαγρύπνηση και διεκδίκηση όλων μας για να ληφθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και μέτρα πρόληψης και προστασίας από ανάλογα φαινόμενα είναι το διακύβευμα της επόμενης μέρας.

Πέρα και πάνω απ΄ όλα βρίσκεται το φυσικό περιβάλλον και η ανθρώπινη ζωή και η προστασία της και κάθε πράξη και έργο της Δημόσιας Διοίκησης οφείλει να τα έχει σε απόλυτη προτεραιότητα όταν παίρνει αποφάσεις.

Η διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με κάθε δράση και έργο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, γιατί ο άνθρωπος έχει σαν βασική ανάγκη το υγιές φυσικό περιβάλλον για να εξασφαλίσει ισορροπημένη και αξιοπρεπή διαβίωση.

                                                    Με αμέριστη αλληλεγγύη                                                

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

----------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ  10 ΚΙΒΩΤΙΑ  ΜΕ  ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Β.Β.Β. το Σάββατο 7/8/2021 στις 19:20΄


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου