Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

ΡΕΜΑ ΚΟΡΜΠΙ το ΕΡΓΟ σε ΟΜΗΡΙΑ σε ΝΟΜΙΚΗ και ΟΧΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΦΑΣΗ η ΕΞΕΛΙΞΗ του ΕΡΓΟΥ

 


 blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  17 / 08  /2021

  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                    Αριθμ. Πρωτοκ.: 033/2021

Facebook: www.facebook.com/rikipvvv

 

Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση

 

ΡΕΜΑ ΚΟΡΜΠΙ το ΕΡΓΟ σε ΟΜΗΡΙΑ

σε ΝΟΜΙΚΗ και ΟΧΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΦΑΣΗ η ΕΞΕΛΙΞΗ του ΕΡΓΟΥ 

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το πολύπαθο έργο της ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΡΜΠΙ, όπως ορθά είχε ερμηνεύσει η  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. (https://rikipvvv.blogspot.com/2021/07=ΡΕΜΑ ΚΟΡΜΠΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ή ΔΙΑΜΑΧΗ; ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ )διαβλέποντας ότι οι  εκατέρωθεν καταγγελίες μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και εργολήπτριας εταιρείας θα κατέληγαν  σε χρονοβόρες νομικές διαδικασίες και θα ανέβαζαν το τελικό κόστος του αναγκαίου αυτού έργου.

Διαπιστώνεται, μέσα στον Αύγουστο, ότι η Περιφέρεια  Αττικής ζητά επείγουσα νομική στήριξη και γνωμάτευση [1]  για να αντικρούσει τις ενστάσεις [2]  [3]  που κατέθεσε η εργολήπτρια εταιρεία  στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, στη ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ  και επί αυτών γνωμάτευσε το ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ του.

Η γνωμάτευση αυτή του Υπουργείου στην ουσία δικαιώνει ορισμένες από τις προβαλλόμενες δικαιολογίες της εργολήπτριας εταιρείας για την καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου και τις καταλογίζει στην Περιφέρεια  Αττικής και μάλιστα αποφασίζει: « Τη μερική αποδοχή της από 22.03.2021 ένστασης της ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ, αναδόχου του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΡΜΠΙ ΑΠΟ Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΒΟΛΗ» και συγκεκριμένα για την αποδοχή του αιτήματος αναγνώρισης αξίωσης αποζημίωσης της αναδόχου για αποκατάσταση θετικών ζημιών λόγω υπερημερίας του κυρίου του έργου για τα χρονικά διαστήματα από 22.10.2019 έως 24.04.2020 και από 01.07.2020 έως 28.08.2020, για τα οποία υπάρχει σχετική όχληση, λαμβάνοντας υπόψη και την 79948/23.03.2021 απόφαση του Υπουργού Υ.ΜΕ., για την επιστροφή του θέματος στην αρμόδια Υπηρεσία για την αποτίμηση του ύψους των ζημιών, βάσει των δικαιολογητικών που θα προσκομίσει η ανάδοχος και για την απόρριψη του αιτήματος έντοκης καταβολής της αποζημίωσης, σύμφωνα με το ανωτέρω σκεπτικό.»

Η διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι στη Βάρη, έργο  ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της περιοχής, μπαίνει σε νέα φάση και αυτή δεν προβλέπεται να είναι τεχνικής φύσης για την ταχεία ολοκλήρωση του έργου, αλλά δυστυχώς χρονοβόρα νομικών διεκδικήσεων και αντεγκλήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και με επιπλέον χρηματικό κόστος .

Το βελούδινο διαζύγιο που επιθυμούσε ο Δήμος και η Περιφέρεια απομακρύνεται και το έργο μπαίνει νέα φάση όπου τον λόγο έχουν οι νομικοί και τα δικαστήρια.

Ελπίζουμε η διακοπή των εργασιών να είναι σύντομη και να αναλάβει νέος ανάδοχος.           Η  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.  μετέχει ενεργά από το 2014 στην προσπάθεια για την έναρξη και σύντομη ολοκλήρωση του έργου που θα διασφαλίσει και θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή και τους κατοίκους της.

[1]  . Περ.Αττ.=Αναζήτηση νομικής γνωμοδοτησης σχετικα αποφ.Υπ.Υποδ.Μετ.επί  ενστάσεων που  

            κατέθ.ΜΕΤΡΟ Α.Τ.Ε.γιαΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΡΜΠΙ 10.8.2021

[2] . Υπ.Μετ.Επικ.=Απόφ.εξέτ.της από 08.10.2020 ένστασης που κατέθ.ΜΕΤΡΟ Α.Τ.Ε.για ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ     

          ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΡΜΠΙ 23.3.2021

[3] . Υπ.Μετ.Επικ.=Απόφ.εξέτ.της από 22.03.2021 ένστασης που κατέθ.ΜΕΤΡΟ Α.Τ.Ε.για ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ                 

          ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΡΜΠΙ 24.5.2021

 

                                                                                              ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου