Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΑ με την ΕΝΑΡΞΗ της ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

 


                                                       

                                                               Βούλα  06/09/2021   

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                       Αριθμ. Πρωτοκ. : 038 / 2021        

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv

 

Δελτίο  Τύπου – Ανακοίνωση 

ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΑ με την ΕΝΑΡΞΗ της ΝΕΑΣ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΧΡΟΝΙΑΣ

Με κομμένη την ανάσα ευχόμαστε «καλή σχολική χρονιά»

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά υπό την απειλή της πανδημίας και των μεταλλάξεων της.

Η χώρα μετρά πάνω από 13.000 θύματα της πανδημίας, ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα πενθεί αρκετά μέλη της ανάμεσά τους.

Κι ενώ ένα τέταρτο πανδημικό κύμα απειλεί ξανά τη χώρα, η κυβέρνηση, αντί να θωρακίσει τα σχολεία και το σχολικό πληθυσμό από την πανδημία, νομοθετεί μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς διαβούλευση, το πιο αναχρονιστικό, αντιπαιδαγωγικό, αντιεκαπαιδευτικό και αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο των τελευταίων δεκαετιών, το οποίο καταδικάζει τα παιδιά κυρίως της λαϊκής οικογένειας σε ημιμάθεια και γυρίζει δεκαετίες πίσω τα εργασιακά και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών λειτουργών.

Απόδειξη της υποκρισίας του Υπουργείου Παιδείας είναι τα φετινά αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ, που μόνο η θεσμοθέτηση της Ε.Β.Ε. (Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής) καταδίκασε 20.000 παιδιά να μείνουν εκτός Α.Ε.Ι.  και πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα χωρίς πρωτοετείς φοιτητές και με αβέβαιο μέλλον.

Άλλη μια χρονιά, λοιπόν, που το Υ.ΠΑΙ.Θ. δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Κωφεύει μπροστά στα αιτήματα της Δ.Ο.Ε. της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και των Συλλογών Γονέων – Κηδεμόνων και των μαθητών-τριών για:

* Μείωση του αριθμού των παιδιών μαθητών στα τμήματα

* Διορισμό 50.000 νέων μόνιμων εκπαιδευτικών και όχι εντυπωσιακά πυροτεχνήματα των 11.700 διορισμών

*  Προετοιμασία των σχολείων και ανεύρεση νέων χώρων για να πραγματοποιηθεί η αναγκαία μείωση των μαθητών ανά τμήμα

* Αναλώσιμα υγειονομικής προστασίας σε κάθε σχολική μονάδα, σε επαρκής ποσότητες

* Διορισμό ή τακτική εποπτεία νοσηλευτικού προσωπικού σε κάθε σχολική μονάδα

* Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, πλήρους ωραρίου, σε κάθε σχολική μονάδα

* Νέα αναλυτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις συνέπειες της συνεχιζόμενης πανδημικής κρίσης (υλικοτεχνική υποδομή, ειδικά ψηφιακά προγράμματα και επιμόρφωση για την περίπτωση εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης, μείωση της ύλης, Με ειδικά προγράμματα για το σχολικό πληθυσμό που αντιμετώπισε τραυματικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προγράμματα ενίσχυσης του ομαδοσυνεργατικού πνεύματος και της αλληλεγγύης)

* Δωρεάν τεστ όλων των ειδών για όλους για όλο την χρονιά.

* Συνεχή επιστημονική ενημέρωση για να πειστούν όσοι-ες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, που αποτελούν τη μόνη ασπίδα ανάσχεσης της πανδημίας ΜΑΖΙ με την τήρηση των αυστηρών κανόνων υγιεινής και όχι τον διχασμό και τις τιμωρητικές συνέπειες για τον ανεμβολίαστο πληθυσμό

* Ενίσχυση του Δημόσιου ΕΣΥ

* Οικονομική ενίσχυση των πληττόμενων από την πανδημία πολιτών.

Αντί λοιπόν να γίνουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Παιδείας μας αφήνει για άλλη μία χρονιά στην τύχη μας, ρίχνοντας το βάρος στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, στους δήμους, στους χορηγούς, στους ιδιώτες της υγείας.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημική αυτή κρίση επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη σοβαρού σχεδιασμού στο χώρο της Παιδείας.

Αξίζει να τονίσουμε ότι, ενώ το Υπουργείο ήταν ουσιαστικά απόν και ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίσαμε, το σήκωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου μας με τους εργαζόμενους να δουλεύουν σκληρά, πράγμα για το οποίο τους ευχαριστούμε, με χρηματοδότηση και από τον δημοτικό προϋπολογισμό που επιβαρύνθηκε και στερηθήκαμε πόρους αναγκαίους για δράσεις και υποδομές .

Ας ευχηθούμε η τύχη να είναι με το μέρος μας αυτή τη σχολική χρονιά, γιατί όποια άλλη ευχή που αφορά στον επιτυχή σχεδιασμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας προϋποθέτει ένα σοβαρό κυβερνητικό σχέδιο, που δεν υπάρχει, λόγω πολιτικής στόχευσης ενάντια σε ότι έχει Δημόσιο χαρακτήρα, κι ένα Υπουργείο Παιδείας με έγνοια στη Δημόσια Παιδεία κι όχι στην εξυπηρέτηση- των πελατών χορηγών της- των σχολαρχών και κολεγιαρχών, που τους στηρίζει και τη δημιουργία μιας αμόρφωτης ημιμαθούς στρατιάς αναλώσιμων άβουλων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα.

Οι πολίτες και η εκπαιδευτική κοινότητα αγωνιούν, και δικαίως θα αντιδράσουν στην υγειονομική επισφάλεια της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την νέα εκπαιδευτική χρονιά. 

                                                                           για την  Ρll.Π.   Β.Β.Β.

Ανθή Βέλλη, Εκπαιδευτικός - πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Βάρης-Βούλας –Βουλιαγμένης και Γλυφάδας – Δημοτική Σύμβουλος Β.Β.Β.

                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου