Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Αποχαιρετισμός και Τιμή στο Μίκη Θεοδωράκη. Ονοματοδοσία οδού και πλατείας

 


                                                                              ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ

                                            ΠΡΟΣ:  κ. Πρ. Δημοτικού Συμβουλίου 

                                                                           κ. Δήμαρχο                                                                                                                                κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους                                                                                                κ.κ. Πρ. Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων                                                   κ.κ.  Συμβούλων Δημοτικών Κοινοτήτων

                                                                                                    κ. Πρ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 

                                                                                   κ.κ. Μέλη ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 

                                                                     Βούλα  17/09/2021   

 

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                Αριθμ. Πρωτοκ. : 041 / 2021        

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv

 

 

Αποχαιρετισμός και Τιμή στο Μίκη Θεοδωράκη.

 

Αποχαιρετισμός και Τιμή στο Μίκη Θεοδωράκη, η  απώλεια ενός από τους τελευταίους Οικουμενικούς  Έλληνες με πολύχρονη παρουσία σε όλα τα πεδία της κοινωνικής, εθνικής,  πολιτιστικής ζωής του τόπου μας είναι τεράστια. 

Ο άνθρωπος Μίκης Θεοδωράκης του πολιτισμού, του πνεύματος, της διανόησης και των αγώνων απεβίωσε.

Το έργο του και διδαχές του μένουν παρακαταθήκη στις κοινωνίες όλου του κόσμου, οφείλουμε να μην τον ξεχάσουμε και κυρίως να μη χαθεί το σημαντικό έργο του και  το παράδειγμα του, Αθάνατος  ο Μίκης Θεοδωράκης και το έργο του Αιώνιο.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  σήμερα προτείνει την τιμητική  αναγνώριση του Δήμου μας στο αξεπέραστο έργο του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και στο διανοητή και αγωνιστή της Δημοκρατίας με την  μετονομασία ενός κεντρικού δρόμου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σε οδό Μίκη Θεοδωράκη. Αυτή η τιμητική ονοματοδοσία  προτείνεται για να παραμείνει ζωντανό το όνομά του, το έργο του,  οι διδαχές του και η μνήμη του στην τοπική κοινωνία και στους διερχόμενους.

Η πρόταση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  είναι η μετονομασία της οδού Νηρέως στη Βούλα σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με την μικρή πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή με τις οδούς Αθηνάς και Αύρας που και αυτή θα ονομαστεί πλατεία Μίκη Θεοδωράκη.

Η επιλογή της συγκεκριμένης οδού και πλατείας που προτείνει η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  έγινε με το σκεπτικό ότι αποτελεί έναν σημαντικού μεγέθους δρόμο πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και ταυτόχρονα τέμνει το πάρκο με το ομώνυμο Ηρώο των ‘’ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ’’ και καταλήγει στο τέρμα του στο πάρκο  ‘’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ’’ είναι επίσης παράλληλος δρόμος με την οδό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Σε αυτή την γειτονιά, με αυτές της ονομασίες πάρκων και οδών που με το έργο του ο Μίκης Θεοδωράκης εξύμνησε ταιριάζει και οφείλουμε να τον τιμήσουμε με τις προτεινόμενες μετονομασίες και υιοθέτηση των νέων ονοματοδοσιών.

 

Η πρόταση μας αυτή απευθύνεται στον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , τον κ. Δήμαρχο και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  με την προτροπή  να υποστηριχθεί και να ζητήσουν άμεσα να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο  σαν τακτικό θέμα, αφού πρώτα έχει εγκριθεί και από τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, που και σε αυτά θα απευθυνθούμε, όπως και στον τοπικό σύλλογο ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

 

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου