Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για ΜΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

  




                                                                     ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ

                                                            ΠΡΟΣ:   κ. Πρ. Δημοτικού Συμβουλίου                                                                                                                      κ. Δήμαρχο                                                                                                                                                    κ. Γραμματεα Δ.Σ.

                                                                     Βούλα  21/09/2021    

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                Αριθμ. Πρωτοκ. : 043/ 2021        

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv

 

 

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

της  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ  Δ.Σ.

 

 

Σχετικά με την από 1/9/2021 σύσταση σας για την κατάθεση βεβαιώσεων εμβολιασμού οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  έχουμε να σας αναφέρουμε και να σας προτείνουμε.

 Ήδη από την πρώτη φάση της πανδημίας η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.   έχει συμβάλλει  στις δράσεις για την αποφυγή της μετάδοσης του COVID 19 και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να συμβάλει θετικά σε αυτή την προσπάθεια.

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.    αναγνωρίζει την επιστημονικά τεκμηριωμένη θετική επίδραση των εμβολίων στην αποφυγή διάδοσης των ενδημικών νόσων.

 Τα εμβόλια για τον COVID 19 αποτελούν σήμερα μία αποτελεσματική ασπίδα προστασίας, μαζί με τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας και συμβάλλουν στην ανάσχεση μετάδοσης της νόσου σε μεγάλο βαθμό.

 

 Έχουμε λοιπόν να προτείνουμε τα εξής:

Στο έγγραφό σας ζητάτε τη βεβαίωση εμβολιασμού πράγμα το οποίο δεν είναι αυτό που αναφέρει η Κ.Υ.Α., που ζητεί εναλλακτικά βεβαίωση νοσηλείας. 

Χωρίς βέβαια να αναφέρει η Κ.Υ.Α. ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό και το επιστημονικά τεκμηριωμένο ιατρικό τεστ και έτσι να μπορούν να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο covid-19. Η αδικαιολόγητη αυστηρότητα της Κ.Υ.Α.  ξεπερνά σε αυστηρότητα τις υγειονομικές διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και της ίδιας της Βουλής.

Αυτό δημιουργεί έναν διαχωρισμό, μία ανισότητα και εντέλει ένα διχασμό ανάμεσα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ίδιο ισχύει  και με τους υπέρμετρους περιορισμούς – απαγόρευση στην φυσική παρουσία πολιτών στις συνεδριάσεις που πρέπει να είναι  πάντοτε δημόσιες ανοιχτές στην πρόσβαση, βέβαια με όλους τους προβλεπόμενους όρους για την διασφάλιση της αποφυγής  διάδοσης της πανδημίας.

Σημαντικό είναι  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα συμμετάσχουν να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους αλλά ταυτόχρονα να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλα καθολικά τα οπτικοακουστικά μέσα ισάξια και ισόποσα. Δηλαδή όσοι είναι υγειονομικά ασφαλείς μπορούν να συμμετέχουν με φυσική παρουσία και αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

 

 

Υπενθυμίζουμε ,ότι τα δεδομένα που ζητάτε, για την συμμετοχή σε δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,  αποτελούν ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα ατομικού χαρακτήρα και είναι απόρρητα, με το δεδομένο αυτό λοιπόν δεν δημοσιοποιούνται και δεν γίνεται αναφορά σε αυτά.

   Η ένδειξη ‘’COVID free’’ να μην αναφερθεί σαν σύνθημα για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων αιρετών οργάνων αλλά η έκφραση    ‘’η συνεδρίαση γίνεται με συμμετέχοντες υγειονομικά ασφαλής’’.

 Κατόπιν τούτου σας καταθέτουμε συνημμένα τα δύο πιστοποιητικά εμβολιασμού της υγειονομικής ασφάλειας των Δημοτικών Συμβούλων της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β., Αθανασίου Ματόπουλου και της Ανθής Βέλλη, με την διασφάλιση των ανωτέρω υπομνήσεων.

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ οι ΔΥΟ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ της  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου