Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ της Δημοτικού Συμβούλου με τη ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. ΒΕΛΛΗ ΑΝΘΗΣ για την 3η/2024 ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΘΕΜΑΤΩΝ  της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. 

για την  

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ της  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

της ΑΝΘΗΣ  ΒΕΛΛΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ.



  

 

                                                                                                                    ΒΟΥΛΑ  14/06/2024         

                                                                                                       Αριθμ. Πρωτοκ. : 023 / 2024    

 

                                                                                                                                             ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ                                                                                                                                                                                                     Προς:                                                                                                                                                                                  κ.      Πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου 

                                                                                                         κ.      Δήμαρχο                 

                                                                               κ.κ.  Δημοτικούς Συμβούλους

 

 

 

ΘΕΜΑ:  ΚΑΤΑΘΕΣΗ   ΘΕΜΑΤΟΣ  της  Δημοτικού Συμβούλου με τη ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  

ΒΕΛΛΗ  ΑΝΘΗΣ  για την  

3η/2024 ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β., στα πλαίσια της ενεργής αυτοδιοικητικής παρουσίας της την τελευταία δεκαετία, και έχοντας πλήρες και σαφές δεσμευτικό πρόγραμμα για όλα τα θέματα που αφορούν τα δημοτικά και εθνικά θέματα, καταθέτει πάντοτε τεκμηριωμένες προτάσεις αλλά και ερωτήματα προς την αιρετή διοίκηση, κ. Δήμαρχο και  κ.κ. Αντιδημάρχους, και τις αρμόδιες διευθύνσεις του Δήμου Β.Β.Β., με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες και δημότες, διασφαλίζουν τα Δημόσια αγαθά και τη δημόσια περιουσία και αφορούν το κοινωνικό, πολιτιστικό, αστικό και φυσικό περιβάλλον .

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια καταθέτει ερωτήσεις και θέματα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Β.Β.Β., συμμετέχει επίσης  και σε ευρύτερες πολιτικές δράσεις. 

 

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ με NET METERING και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ και ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ του ΔΗΜΟΥ.

Κύριε Δήμαρχε,

Με δεδομένη την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων καθ'  όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω της κλιματικής  κρίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι μαζί με την απαραίτητη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και των δημοτικών μέσων  και του προσωπικού του Δήμου μας, καθώς επίσης και τη φροντίδα για νέα έργα  υποδομής,  θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μέριμνα και για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των σχολικών μονάδων υπό αυτή τη νέα πραγματικότητα, για την δημιουργία επαρκών συνθηκών άνεσης στους μαθητές και εκπαιδευτικούς . 

Με δεδομένο ότι υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια μέσα από προγράμματα, για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, που θα τα καταστήσουν ενεργειακά αυτάρκη για να  συμβάλλουν στην μείωση κατανάλωσης της πρωτογενούς ενέργειας και των εκπομπών του CO2, θα θέλαμε να συνεχιστούν τα έργα που έχουν δυστυχώς σταματήσει εδώ και καιρό. 

Η αναγκαία εγκατάσταση με φωτοβολταϊκά  να συνεχιστεί και αφού εγκατασταθούν ΚΑΙ λειτουργήσουν σε ΟΛΑ τα σχολικά (και δημοτικά) κτίρια, να διασυνδεθούν  μέσω Net Metering με το δίκτυο ενέργειας και να επέλθει ενεργειακός συμψηφισμός για να μειωθούν τα δημοτικά κόστη για ηλεκτρική ενέργεια. Ενημερώστε μας πόσα τέτοια συστήματα έχουν εγκατασταθεί σε σχολικά – δημοτικά κτήρια και έχουν διασυνδεθεί μέσω Net Metering και πόσα έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν με το σύστημα της αυτοπαραγωγής και δεν είναι διασυνδεδεμένα. Πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και η διασύνδεσή τους με Net Metering;

 Επίσης σημαντικό να ολοκληρωθούν τα έργα παθητικής ενεργειακής αναβάθμισης σε όλα τα σχολικά και δημοτικά κτήρια (θερμομόνωσης με θερμοπροσόψεις, κουφώματα, σκίαστρα κ.ά). 

Τέλος είναι επείγουσα ανάγκη (κι όχι πολυτέλεια) η εγκατάσταση κεντρικών συστημάτων ή μεμονωμένων μηχανημάτων ψύξης (air condition) σε κάθε σχολική αίθουσα του δήμου μας. 

Πιστεύουμε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό. 

Γνωρίζετε καλά πως οι συνθήκες εργασίας στο σχολείο πρέπει να ευνοούν και να στηρίζουν την ομαλή λειτουργία των μαθημάτων και η σωστή θερμοκρασία εκτός από ένδειξη ενδιαφέροντος για τα παιδιά 

είναι θέμα υγείας και προϋπόθεση για την απερίσπαστη και ανεμπόδιστη  διαδικασία της εκπαιδευτικής πράξης. Τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτή την αναγκαιότητα;

Με εκτίμηση

Βέλλη Ανθή

Δημοτική Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου