Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/2/2014 - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και συμμετοχή πολλών δεκάδων δημοτών της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, την Κυριακή 2 Φλεβάρη στην Πνευματική Εστία Βούλας, η 2η τακτική Συνέλευση της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.
Η θεματολογία της Συνέλευσης ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο παρουσιάστηκε η δουλειά της τεκμηρίωσης και επεξεργασίας θέσεων και προτάσεων για τα σημαντικά θέματα που επηρεάζουν τη ζωή των δημοτών. Η δουλειά αυτή γίνεται συλλογικά και μεθοδικά εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες, από συμπολίτες μας που είναι ενταγμένοι σε αντίστοιχες Ομάδες διαλόγου, επεξεργασίας & δράσεων της Κίνησης. Οι Ομάδες αυτές είναι οι εξής: Περιβάλλοντος & Υποδομών, Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δημοκρατικών Θεσμών & Συμμετοχής και Οικονομικών.
Οι παρουσιάσεις έγιναν από τους συμπολίτες-ισσες Γιούλη Ηλιοπούλου, Μίλτο Καλαντζή και Θάνο Ματόπουλο για την Ομάδα Περιβάλλοντος & Υποδομών, Γιάννη Περακάκη για την Ομάδα Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης και Μαίρη Ηλιάδη για την Ομάδα Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού. Ακολούθησε διάλογος με συμπολίτες οι οποίοι παρενέβησαν με ερωτήματα και προτάσεις.

Στο δεύτερο μέρος της Συνέλευσης, παρουσιάστηκε από τον συμπολίτη μας Γιώργο Κότσαλη, το σχέδιο που προτείνει η Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης για την επιλογή υποψηφίων Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων, καθώς και το σχετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Επισημαίνεται πως πρόκειται για μία εντελώς πρωτόγνωρη διαδικασία, τουλάχιστον στο δήμο μας, που διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για όλους και δημόσια – ανοιχτή – διαφανή διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, περιλαμβανομένου και του επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού και υποψήφιου Δήμαρχου της Κίνησης. Χωρίς «επαγγελματίες» υποψήφιους ή/και συμβούλους καρριέρας, χωρίς δεδομένες «επώνυμες προσωπικότητες», χωρίς δεδομένο ή προαποφασισμένο «αρχηγό».

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, προτάθηκαν κατ’ αρχήν 52 συμπολίτες μας – μέλη της ΡιΚιΠ ΒΒΒ για υποψήφιοι Δημοτικοί ή Τοπικοί Σύμβουλοι. Οκτώ από αυτούς προτάθηκαν και για τη θέση του υποψήφιου Δήμαρχου. Η διαδικασία, όσον αφορά τη θέση αυτή θα ολοκληρωθεί, πάλι με δημόσια δημοκρατική διαδικασία, στην επόμενη Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φλεβάρη, στις 10:30 πμ, στην Πνευματική Εστία Βούλας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6/2/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου