Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΥΠΕΚΑ : ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ -Σχέδιο.Νόμου =Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Χρήσεις Γης

Ενημερωθείτε , για το περιεχόμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης και υποβάλλεται τις ενστάσεις 
και τις παρατηρήσεις σας ,ανά άρθρο. 
Ακολουθεί η ανάρτηση της Διαβούλευσης και η παραπομπή για την συμμετοχή σας .
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημόσια διαβούλευση επί σχεδίου νόμου ‘’Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη, εγκαταλελειμμένοι οικισμοί και Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί – Χρήσεις Γης’’
Αναρτήθηκε
29 Ιανουαρίου 2014, 15:00
Ανοικτή σε Σχόλια έως
14 Φεβρουαρίου 2014, 11:59
Απομένουν 10 Ημέρες

Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων http://www.opengov.gr/minenv/?p=5497
Θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη, εγκαταλελειμμένοι οικισμοί και Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί – Χρήσεις Γης». Βασικός άξονας του νομοσχεδίου είναι η πολεοδομική οργάνωση του χώρου για να διευκολυνθεί μία στροφή στην Περιφέρεια. Αυτό είναι άλλωστε ανάγκη και της εθνικής οικονομίας, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Για να υλοποιηθούν όμως οργανωμένα και αποτελεσματικά σε πολεοδομικό επίπεδο αυτές οι τάσεις, η Πολιτεία οφείλει να οργανώσει το χώρο και να δημιουργήσει προϋποθέσεις αναζωογόνησης της υπαίθρου. Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αυτό ακριβώς υπηρετείται και καθιερώνεται ένα νέο, αποτελεσματικό και γρήγορο μοντέλο πολεοδόμησης περιοχών και αναθέρμανσης της οικονομικής ζωής σε μικρούς και εγκαταλελειμμένους οικισμούς της χώρας. Το τρίτο κεφάλαιο του σχεδίου νόμου αφορά τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για της χρήσεις γης γενικά, σε όλη τη χώρα.
Καλούμε τους πολίτες, τους μηχανικούς και τους φορείς να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση και να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε πολύ σύντομα να προωθήσουμε την τελική ρύθμιση.

Σταύρος Καλαφάτης
Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ
·        Άρθρο 44 - Παράρτημα- ΚΑΔ Χρήσεων Γής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου