Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Β.Β.Β. - - Στέλιος Γκίκας

 

                     Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ

                            ΔΗΜΟΥ  Β.Β.Β.

          Το αποτύπωμα της θητείας του Δημάρχου κ. Κωνσταντέλλου  στην Δημοτική Κοινότητα Βούλας.

Ασφάλεια από κλοπές : Παρά την σύμπτυξη των αστυνομικών Τμημάτων, ο δημότης κάθε άλλο παρά ασφαλής αισθάνεται.  Οι κλοπές αυτοκινήτων-οικιών συχνότατες. Καμία παρέμβαση από πλευράς Δημάρχου για βελτίωση της κατάστασης.

Ασφάλεια στο δρόμο : Στα πεζοδρόμια – ακόμη και στα πεζοδρόμια της πλατείας – οι παγίδες παραμονεύουν. Το οδόστρωμα ανασφαλές για πεζούς και ποδηλάτες.

Ασφάλεια στην παραλιακή λεωφόρο : Όποιος πεζός διασχίζει την παραλιακή λεωφόρο στο τμήμα από Δημαρχείο έως Ασκληπιείο πρέπει να έχει πολύ θάρρος και αρετή.  Μεγάλη ταχύτητα οχημάτων και έλλειψη διαβάσεων και φωτεινών σηματοδοτών δημιουργούν προϋποθέσεις σοβαρότατου ατυχήματος. Οι φωτεινοί σηματοδότες που θα έπρεπε να είχαν εγκατασταθεί προ πολλού σε δύο νευραλγικές διασταυρώσεις της λεωφόρου, βρίσκονται βαθιά στα συρτάρια του Δημάρχου. Η ηχητική ρύπανση από οχήματα και – κυρίως - μοτοσυκλέτες βρίσκεται στο ζενίθ ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Ασφάλεια τη νύχτα : Ελλιπέστατος φωτισμός σε πολλά – κεντρικά – σημεία, η κεντρική πλατεία Βούλας θυμίζει «μαύρη τρύπα». Ο πεζός που διασχίζει στη πλατεία το οδόστρωμα δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός από τον οδηγό κάποιου οχήματος. Σοβαρό πρόβλημα και έξω από το Ασκληπιείο. Ο χρωματισμός των διαβάσεων των πεζών ανεπαρκής.

Αθλητικές εγκαταστάσεις : Μεγάλη έλλειψη χώρων άθλησης του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των νέων της πόλης μας. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν συμπιεστεί εδώ και χρόνια στον ίδιο χώρο, γεγονός που δημιουργεί μια ασύμφορη κατάσταση.  Μεγάλη η ηχητική – και όχι μόνο - ρύπανση για τους περιοίκους. Απαράδεκτη η έλλειψη κολυμβητηρίου. Ο Δήμαρχος κωφεύει στο πολύχρονο αίτημα φορέων και κατοίκων για δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στο εκτός σχεδίου κτήμα δίπλα στο Β΄Γυμνάσιο – Λύκειο. Γιατί άραγε ;

Ανακύκλωση απορριμμάτων : Πορεία στο άγνωστο. Οι ανεπαρκείς μπλέ κάδοι έχουν παλιώσει, κάποιοι δεν λειτουργούν, παλινωδίες για κάποια νέα πολιτική ανακύκλωσης, ελλιπέστατη ενημέρωση δημοτών.

Βιβλιοθήκη :   Η επισκευή του κτιρίου θυμίζει το γεφύρι της Άρτας. Έχουν δαπανηθεί πολλές χιλιάδες Ευρώ χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί. Ανεξάρτητα από τον οικονομικό φορέα, παντελής η έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς Δημάρχου για την επίσπευση της επισκευής και δημιουργίας επί τέλους μιας Βιβλιοθήκης για τους 50.000+ κατοίκους του Δήμου!

Καθαριότητα : Ελλειμματική και ανεπαρκής για ένα Δήμο με τιμή γης που βρίσκεται μεταξύ των πέντε υψηλότερων στην επικράτεια. Γύρω από τους κάδους δημιουργούνται μικρές χωματερές των οποίων η απομάκρυνση αργεί παραδειγματικά. Καμία βελτίωση της κατάστασης. 

Επαίσχυντο πολυώροφο κτίριο-τέρας-πρόκληση στον αιγιαλό του Καβουρίου :  Με πλείστες όσες πολεοδομικές παραβάσεις το πολυώροφο αυτό ιδιόκτητο κτίριο ολοκληρώθηκε με την ανοχή των Υπηρεσιών του Δήμου και του Δημάρχου. Οι πλείστες όσες διαμαρτυρίες και προσφυγές δημοτών και φορέων πετάχτηκαν στη θάλασσα !

GREEN HILL : Ένα παράνομο γιγαντιαίο συγκρότημα κατοικιών που βρίσκεται σε κατάσταση γιαπί και που έχει χαρακτηριστεί κατεδαφιστέο ενώ ρυπαίνει οπτικά τη συνοικία Πηγαδάκια Βούλας,  απολαμβάνει της ανοχής του Δημάρχου.

Παράλιο Μέτωπο :  Εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση είναι οι κατευθύνσεις που διέπουν τις ενέργειες του Δημάρχου. Η ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές είναι ένα όνειρο απατηλό. 2+χλμ ακτών στη παραλία της Βούλας βρίσκονται πίσω από ψηλούς σιδερένιους φράχτες προς όφελος των επιχειρηματιών που την εκμεταλλεύονται! Κανένας έλεγχος στο κτίριο-ντροπή  που επισκευάζεται συνεχώς διογκούμενο στη παραλία Κόκκινος Βράχος και που προορίζεται για ένα τεράστιο κέντρο διασκέδασης 24ώρου λειτουργίας λίγα μέτρα  από τη παραλία.

Τραγική αλλοίωση του χαρακτήρα της πόλης : Μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για αύξηση του ύψους και του όγκου των κτιρίων, ο χαρακτήρας του Δήμου υποβαθμίζεται ανεπανόρθωτα. Από Δήμος του πρασίνου και των ήπιων κτιριακών κατασκευών μετατρέπεται σε ένα Δήμο του απέραντου τσιμέντου. Η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται. Πολλά είναι εκείνα που θα μπορούσε να κάνει ο Δήμαρχος σε αυτό το θέμα αλλά εκείνος επικαλείται αδυναμία επέμβασης και «νύπτει τας χείρας του».

Γενικά : Καμία διάθεση για λύση προβλημάτων της καθημερινότητας  των δημοτών, αντίθετα,  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έργα που είναι σε βάρος που πολιτισμού και  της ποιότητας ζωής, έργα που  ωφελούν μεγάλα συμφέροντα (μαρίνα Βουλιαγμένης, εκμετάλλευση ακτών).

Και συμπεριφορά,  letat cest moi.

Στέλιος Γκίκας

Σεπτέμβριος 2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου