Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Β.Β.Β. – ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 & ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



 

 

 

 blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  25 / 07  /2023

  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                    Αριθμ. Πρωτοκ.: 049/2023

Facebook: www.facebook.com/rikipvvv

        

 

 

Η  ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ  ΥΔΑΤΩΝ  ΤΩΝ  ΑΚΤΩΝ  ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ  Β.Β.Β. –                  ΟΙ  ΕΠΙΣΗΜΕΣ  ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 & ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ –

ο ΝΕΟΣ  ΧΑΡΤΗΣ των ΣΗΜΕΙΩΝ          

                                                                 

Το σοβαρό θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης, απασχολεί και φέτος την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. και για όγδοη συνεχόμενη χρονιά δημοσιοποιεί τις επίσημες μετρήσεις, που δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. ανέλαβε την πρωτοβουλία για άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για το ευαίσθητο αυτό θέμα και δημοσιοποιεί τα στοιχεία της Διεύθυνσης  Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τακτικά κάθε μήνα.

 

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Β.Β.Β. εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, τις 8 αρχικά εποπτευόμενες ακτές από το 2014,ενώ έχουν προστεθεί ακόμη 5 ακτές που εποπτεύονται ( με πρόταση και μελέτη της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. το 2016 ) –  ΔΕΙΤΕ:      ΒΑΡΗ - ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ 2016
                        ΒΟΥΛΑ - ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ 2016
                        ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ 2016 .

 

Καλούμε ακόμη μία φορά τη διοίκηση του  Δήμου να συμμετέχει στην  ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών  και την προβολή των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου, αναρτώντας και δημοσιοποιώντας τακτικά τα επίσημα μηνιαία στοιχεία της Δ. Υδάτων.

Ας μην παραμένει σε στάση αμύνης απέναντι το ΠΑΚΟΕ, που συστηματικά και χωρίς κανένα επιστημονικό εχέγγυο και με διαδικασίες δειγματοληψίας αυταπόδεικτα εσφαλμένες, κατά το δοκούν, δημοσιεύει εδώ και πάνω από δώδεκα χρόνια αποτελέσματα τα οποία δυσφημούν τις παραλίες.

Η   ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. από το 2015 αντέδρασε και ανέλαβε πρωτοβουλία και γι αυτό το θέμα, μιας και ο Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται με συνέπεια και συνέχεια.

 

 

         Όλα αυτά τα στοιχεία ήδη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. τακτικά κάθε μήνα, μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα, στην παρακάτω παραπομπή :

                                  (http://rikipvvv.blogspot.gr/ - ΥΔΑΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ).

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα δειγματοληψιών υδάτων στις ακτές κολύμβησης του Δήμου Β.Β.Β. για το 2023 είναι: 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

·        ΟΙ  ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

 

Þ      ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ 2023 ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ   ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΒΒ

 

Þ      ΝΕΟΣ  Χάρτης σημείων παρακολούθησης Ακτών Κολύμβησης Αττικής       

 

ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου