Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ και την ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΡΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

 


                                                                                                                                                                                       Βούλα 18/07/2023     

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                          Αριθμ. Πρωτοκ. : 047 / 2023                   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

 

ΟΙ  ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ   ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ  ΤΗΝ  ΥΣΤΕΡΗΣΗ  ΣΤΗΝ  ΠΡΟΛΗΨΗ  ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ και την ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΡΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

 

ΕΙΤΕ με ΒΡΟΧΗ ΕΙΤΕ με ΧΙΟΝΙ ΑΛΛΑ και με ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ο πολίτης και το περιβάλλον πληρώνουν τις επιτελικές ελλείψεις και ολιγωρίες της κυβέρνησης και της περιφέρειας.

Η κυβέρνηση και η περιφέρεια ανακάλυψε την κλιματική αλλαγή και κρίση  το 2020 και την έχουν κάνει καραμέλα για να γλυκάνουν τις αναμφισβήτητες ευθύνες  τους.

Πέντε χρόνια και η μόνη εξέλιξη στο σύστημα των ‘’φυσικών’’ καταστροφών είναι η εφαρμογή της εντολής ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ.

Η εκκένωση αποτελεί την κορωνίδα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την απομάκρυνση όσων δεν πρέπει να βλέπουν την ανεπάρκεια του συνολικού κρατικού μηχανισμού που καταλήγει να καίει το φυσικό περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών.

 Πέντε χρόνια και η πρόληψη σε δράσεις και υποδομές καθώς και η ενίσχυση των μέσων διάσωσης και άμεσης παρέμβασης και στελεχιακού προσωπικού για τις  ‘’φυσικές’’ καταστροφές παραμένει ανεπαρκής.

Χρηματοδότηση υπάρχει μόνο για ατεκμηρίωτες απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους και έργα βιτρίνας και για όσα αφορούν την ποιότητα ζωής του πολίτη αρκούνται με το να τον καταπραΰνουν με δόσεις PASS…..

Έτσι δεν PASS πουθενά, ο πολίτης και το φυσικό περιβάλλον αποδεικνύεται ότι  δεν αποτελούν προτεραιότητα για τους κυβερνώντες.

Η πολιτική τους επιβράβευση τους καθιστά περισσότερο κυνικούς και πλέον πιστεύουν ότι οι πολίτες είναι ‘’διαχειρίσιμοι’’.

Η δυναμική διεκδίκηση σήμερα για την προστασία κάθε Δημόσιου αγαθού και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελεί το μόνο δρόμο για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, και οι πολίτες πρέπει να τον επιλέξουν.

 

Η συμβολή των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών που δρουν με  αυταπάρνηση και κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι καθοριστική και η κοινωνία το αναγνωρίζει και τους ευχαριστεί, το ίδιο οφείλει και το κράτος να κάνει.

 

  Η διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με κάθε δράση και έργο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, γιατί ο άνθρωπος έχει σαν βασική ανάγκη το υγιές φυσικό περιβάλλον για να εξασφαλίσει ισορροπημένη και αξιοπρεπή διαβίωση.

                            ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου