Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΙΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ ΒΑΡΚΙΖΑ και ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ – Από το Υ.Π.Εν.!!!! - - ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ και ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ;

 


 blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                       Βούλα  28 / 07  /2023

  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                             Αριθμ. Πρωτοκ.: 051/2023

Facebook: www.facebook.com/rikipvvv

 

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΙΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ ΒΑΡΚΙΖΑ και ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ – Από το Υ.Π.Εν.!!!!

ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ και ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ;

Οι πυρκαγιές που βιώνουμε και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητά του αλλά και επιφέρουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και  το βιός των πολιτών δεν οφείλονται αποκλειστικά στην κλιματική αλλαγή – κρίση – κατάρρευση αλλά και στις ’’λάθος’’ πολιτικές που εφαρμόζονται και σε αυτές που ηθελημένα δεν εφαρμόζονται.

Το αρμόδιο Υπουργείο Υπερβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.Εν.) υπέγραψε σύμβαση με εταιρεία στις  27/6/2023 για εργολαβία της μελέτης  « ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ, ΓΥΡΩΘΕΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ- ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ » για έκταση μόνο 710 στρεμμάτων και με μέθοδο διάθεσης των καταλοίπων του καθαρισμού και της αποψίλωσης που είναι εφαρμόσιμη σε περιοχές έξω και μακριά από αστικές περιοχές.

Το Μάιο, προεκλογικά,  ο Μητσοτάκης διαβεβαίωνε ότι ΟΛΑ είναι έτοιμα και υλοποιημένα για την αντιπυρική προστασία και καθησύχαζε το εκλογικό σώμα .

Όλοι πλέον διαπιστώνουμε, με τραγικό τρόπο και απώλειες,  ότι η κυβερνητική προετοιμασία για την πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών δεν υφίσταται, εφαρμόζουν το δόγμα πάμε και όπου βγει, και στην τελική ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ!

Στην σύμβαση του Υ.Π.Εν. [1] -τμήμα της είναι και η συγκεκριμένη μελέτη που ενέκρινε το Δασαρχείο Πειραιά και δημοσιοποίησε στις 25/7/2023 [2] αναφέρεται ότι για τα 710 στρέμματα περιαστικού δασικού χώρου που θα καθαριστεί – αποψιλωθεί και εφαρμοστεί η μέθοδος του θρυμματισμού του υλικού και τη διασπορά του εντός της εξεταζόμενης έκτασης ( μη ενδεικνυόμενη μέθοδος στην περιοχή) θα πάρει σαν αμοιβή ο εργολάβος το συνολικό ποσό των 766.221,29 € με Φ.Π.Α.

Το γεγονός ότι η εργολαβία ξεκίνησε στις 28/6/2023  και εγκρίθηκε στις 25/7/2023 καταδεικνύει περίτρανα ότι ο λόγος της υπογραφής της ΔΕΝ είναι η πρόληψη και η πυρασφάλεια, εάν ήταν αυτός ο σκοπός έπρεπε να έχει προκηρυχθεί και υλοποιηθεί έως τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου.

Στην ανάλυση της σύμβασης, και για τη μελέτη για τη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη, οφείλουμε να αναφερθούμε και στο κόστος αυτής. Έχουμε 710 στρέμματα με κόστος 766.221,29 € με Φ.Π.Α., άρα το στρέμμα χρεώνεται στο εξωφρενικό ποσό των 1.079,18€ .

Το κόστος που ο Δήμος Β.Β.Β. πετυχαίνει στις ετήσιες εργολαβίες αποψίλωσης       (εντός και εκτός αστικού ιστού) για το 2023 και για 1500 στρέμματα είναι 79,62€ με το Φ.Π.Α. [3] [4], ακόμη και εάν υπολογίσουμε τη διαφορά μεθόδου σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορεί να  φτάσει σε ποσοστιαία αύξηση κατά  1355% και σε διαφορά ποσού σχεδόν 1.000€ το στρέμμα.

Αποκαλυπτικό των προθέσεων της κυβέρνησης είναι ότι στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου και με κόστος υπέρογκο και εύλογα ύποπτο, εγκρίνει τη συγκεκριμένη εργολαβία που φυσικά δεν αποσκοπεί στο δημόσιο συμφέρον και την πυροπροστασία. 

Οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να  διερευνήσουν την συγκεκριμένη σύμβαση και όσα εξωφρενικά περιλαμβάνει και οι πολίτες να καταδικάσουν δυναμικά  τις μεθοδεύσεις και την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

 

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 ΟΛΑ  τα  ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ  ΕΠΙΣΗΜΑ  ΕΓΓΡΑΦΑ

[1]  ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Υ.Π.Εν.-Εργασίες ειδικών δασοτεχνικών έργων σε εκτάσεις           

       αρμοδιότητας Δασαρχείου Πειραιά – ΟΛΕΣ οι ΠΕΡΙΟΧΕΣ- 27.6.2023

https://drive.google.com/file/d/1MJ7Y_8FeGM88tpDBUF1C37C-8jl-Fulg/view?usp=sharing

 

[2] Έγκριση Μελέτης για ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤ. ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΥΡΩ  

       ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΥ Β.Β.Β.-ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 25.7.2023(9Θ894653Π8-ΑΧΦ)

https://drive.google.com/file/d/1znwZpKjnv25LTrMkoXyqume2UIIZ5MjZ/view?usp=sharing

 

[3] ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ    

       ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 2023 ΔΗΜΟΥ Β.Β.Β. -  ΨΟΗ4ΩΨΖ-Ω9Φ

https://drive.google.com/file/d/1KU1MnRsdL3LuPXvYRUMmgUxS561Yygyf/view?usp=sharing

 

[4] Ο.Ε. 5-2023=Έγκριση αξιολ. ανάδειξη μειοδότη- κατακύρωση διαγωνισμού =Αποψίλωση Κοινοχρήστων Χώρων και Οικοπέδων για Πυροπροστασία2023 ΔΗΜΟΥ Β.Β.Β.-63ΧΡΩΨΖ-1ΗΣ https://drive.google.com/file/d/1fCZOU7cK2dnOUFM9hF33MST5or7FNY-C/view?usp=sharing

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου